Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Gepubliceerd door René Ronse

SantéVet, Beoordelingen, valkuilen, veiligheid... We vertellen je alles!

Bijgewerkt op 29 maart 2024.
Score: 4.5/5. (2 meningen)
Please wait...

Volledige Analyse van SantéVet

SantéVet

Productnaam : SantéVet

Merk : SantéVet

Verantwoordelijk : La Compagnie des animaux, S.A.S.

Website : santevet.be

Taal : Netherlands

Korte beschrijving : Huisdierenverzekering.

Prijs : /

Formaat : Verzekering

Levering : Direct

Garantie : 14 dagen herroepingsrecht.

Beschrijving door SantéVet :

“SantéVet”, een specialist in ziektekostenverzekeringen voor honden en katten die tot 100% van de dierenartskosten vergoedt om zo goed mogelijk voor onze beste viervoeters te zorgen!

Evaluatie van SantéVet :

Sinds 2003 is SantéVet een dienst voor huisdiereigenaren in Frankrijk, België, Spanje en Duitsland. Het is een verzekeringspolis die de zorg voor onze harige metgezellen dekt. Het wordt beschouwd als een leider op dit gebied en biedt een breed scala aan diensten.

Hier is alles wat je moet weten over deze specialist.

De ziektekostenverzekeraar voor huisdieren.

SantéVet heeft duizenden klanten en is gespecialiseerd in ziektekostenverzekeringen voor huisdieren. Het bedrijf is gevestigd in Lyon en werd opgericht in 2003. Het bedrijf is gespecialiseerd in ziektekostenverzekeringen voor honden, katten en NAC’s (nieuwe huisdieren).

Het doel van het bedrijf is om eigenaren te helpen uitstekende diergeneeskundige zorg te bieden aan hun viervoeters. Het moet gezegd worden dat dit ook voor hen een essentiële behoefte is.

Volgens de cijfers heeft Santevet meer dan 280.000 klanten en een groot team dat zich inzet voor klanttevredenheid. Het bedrijf biedt ook verschillende soorten verzekeringen aan. Polishouders kunnen een dekking kiezen die past bij de behoeften van hun huisdieren en hun budget.

Hoe SantéVet werkt:

In werkelijkheid werkt SantéVet als een ziekenfonds voor mensen. De maatschappij dekt de gezondheidskosten van huisdieren. Als gezinsleden hebben ze de beste zorg nodig om gezond en gelukkig te blijven. Door een polis af te sluiten bij deze dierenverzekeringsmaatschappij kunnen eigenaars van huisdieren profiteren van de terugbetaling van de kosten voor diergeneeskundige behandelingen.

De verzekering moet worden afgesloten voor de 7e verjaardag van het dier in het geval van honden en de 8e verjaardag in het geval van katten. Chinchilla’s, konijnen en cavia’s kunnen worden verzekerd vanaf de leeftijd van 3 maanden tot 3 jaar.
Eigenaars van papegaaien moeten een verzekering afsluiten tussen de leeftijd van 3 maanden en 10 jaar. Fretten ten slotte kunnen worden verzekerd vanaf de leeftijd van 3 maanden tot 2 jaar.

Deze onderlinge verzekeringsmaatschappij voor honden en katten geeft haar klanten het voorrecht om het pakket huisdierverzekeringen te kiezen dat het beste bij hen past. Het bedrijf heeft diergezondheidsadviseurs die de echte behoeften van je huisdier in kaart brengen. Zij kunnen advies geven om je te helpen de juiste beslissing te nemen.

Beschikbare aanbiedingen :

“SantéVet ziet zichzelf als een vooruitstrevende ziekenfondsverzekeraar die aan de reële verwachtingen van zijn klanten wil voldoen. Daarom werkt het bedrijf aan een breed aanbod van formules.

 – Conventionele zorg

Eigenaars kunnen profiteren van een optimale dekking. Een ziektekostenverzekering dekt de kosten van een diergeneeskundige behandeling in geval van ziekte, een ongeval of een operatie.

De kosten van consulten en medicijnen worden vergoed. Hetzelfde geldt voor ziekenhuisopname en de kosten van verschillende onderzoeken zoals laboratoriumtests, MRI’s, röntgenfoto’s en scans.

Het vergoedingspercentage hangt af van het gekozen contracttype. Het is 60% voor het Light plan, 70% voor het Comfort plan, 80% voor het Comfort + plan, 90% voor het Premium plan en 100% voor het Optimum plan.

 – De preventieoptie

Elk verzekeringsplan omvat een preventiepakket. Dit dekt preventieve zorg om dieren te beschermen tegen bepaalde veelvoorkomende ziekten. Hieronder vallen vaccinaties, het toedienen van antiparasitica of ontwormingsmiddelen en sterilisatie.

 – De optie wettelijke aansprakelijkheid

Deze optie biedt eigenaren bescherming als hun huisdier een persoon of een ander dier aanvalt. Hetzelfde geldt als het andermans eigendom beschadigt.

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor honden van bepaalde rassen. Dit zijn onder andere de American Staffordshire Terrier, die al dan niet geregistreerd kan zijn bij de L.O.F., de Pitbull en de Rottweiler, die al dan niet geregistreerd kunnen zijn bij de L.O.F.

 – De optie Overlijdensuitkering

Dit is een optie die eigenaren toegang geeft tot een vergoeding van 510 euro. Dit budget wordt gebruikt om de kosten te dekken die gepaard gaan met het verlies of de dood van het dier als gevolg van een ongeval of ziekte.

 – Therapeutisch voedingspakket

Voor eigenaars die kiezen voor de formule ‘Optimal’ voor honden en katten of de formule ‘Cat Indoor’, is het mogelijk om te profiteren van een therapeutisch voedingspakket. Dit is een budget dat de aankoop dekt van voeding die bedoeld is als aanvulling op de medicinale behandeling. Dit omvat brokjes of natvoer die worden aanbevolen voor dieren die lijden aan obesitas, kanker, huidallergieën of spijsverteringsproblemen.

De voordelen van “SantéVet” :

SantéVet” klanten hebben recht op een aantal voordelen en interessante diensten.

 – Complete, duurzame formules

Dit is ongetwijfeld het eerste voordeel van een verzekering. Het bedrijf biedt uitgebreide dekking, inclusief preventie en verschillende voordelige opties. Bovendien is er een ruime keuze aan plannen beschikbaar.

Bovendien is het gemakkelijk om het contract te vinden dat bij je past. Vergeet niet dat er ervaren adviseurs klaarstaan om je te helpen. Ze zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur.

Je huisdier is ook levenslang beschermd. Dekking is altijd beschikbaar, onder voorbehoud van verlenging. Je hoeft je alleen maar op het juiste moment aan te melden.

De aangeboden prijzen zijn redelijk.

 – Tot 100% vergoeding

“SantéVet is een royale ziektekostenverzekering voor dieren. Hij biedt een hoog terugbetalingspercentage tot 100%. Om te profiteren van een optimale dekking, hoef je alleen maar de juiste polis te kiezen.

 – Snelle, efficiënte service

Ter herinnering: dit bedrijf beschikt over een groot team, waardoor het zijn klanten een kwaliteitsservice kan bieden. Het bedrijf verplicht zich om aanvragen voor claims en vergoedingen binnen 48 uur te verwerken. Bovendien zijn de stappen eenvoudig.

 – Andere voordelige diensten

Er zijn verschillende gratis diensten beschikbaar voor klanten. Eerst en vooral is er de 24/7 Hulpdienst van SantéVet. Als je dierenarts je niet kan bezoeken wanneer je huisdier dringend hulp nodig heeft, kun je gebruikmaken van de telefonische hulp van een andere professional. Dit is een dierenarts die een van de partners van de verzekeraar is.

Er is ook toegang tot de applicatie “santévet”. Hiermee kun je de voortgang van vergoedingsprocedures in realtime volgen.

 – Een betrouwbare verzekeraar

Dit is een ander groot voordeel van deze onderlinge dierenverzekeraar. Met zijn jarenlange ervaring staat de verzekeraar bekend als toonaangevend op het gebied van dierenverzekeringen. Ze wordt ook aanbevolen door een aantal dierenartsen.

 – Snelle toegang tot een gratis offerte

“SantéVet engageert zich om aan elk van zijn klanten een duidelijke en gepersonaliseerde offerte te bezorgen, zonder kosten. Dit document wordt online opgesteld op de officiële website. Het is snel, in slechts 2 minuten kunt u uw offerte krijgen.

Belangrijke informatie om te weten:

SantéVetOm te profiteren van de dekking die SantéVet biedt, moet je eerst contact opnemen met een adviseur. Deze zal je voorzien van uitgebreidere informatie en een geschikte gids. De volgende stap is het aanvragen van een offerte en het afsluiten van de polis.

Elke abonnee heeft recht op een opzegtermijn van 14 dagen. Dus als je je abonnement wilt opzeggen, hoef je alleen maar binnen deze periode een verzoek tot opzegging in te dienen. Als u vervolgens uw contract wilt opzeggen, moet u ook ten minste twee maanden voor de jaarlijkse vervaldatum een schriftelijk verzoek indienen.

Technische ondersteuning is beschikbaar via het online contactformulier, per telefoon van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur op 04 78 173 800 voor Frankrijk en 02 613 16 48 voor België of per post (35 Rue de Marseille – CS 50623 / 69366 Lyon / Cedex 07).

Nadelen van SantéVet :

“SantéVet heeft een wachttijd waarin de kosten niet gedekt zijn. Deze wachttijd is ingevoerd om misbruik te voorkomen, zoals het afsluiten van een verzekering nadat je ontdekt dat je huisdier ziek is. Dit betekent dat kosten die gemaakt zijn als gevolg van een ongeval of ziekte vóór het afsluiten van de polis of tijdens de wachttijd, evenals eventuele latere kosten, nooit vergoed worden.

De verzekering kan alleen worden afgesloten voor de 7e verjaardag van je hond en de 8e verjaardag van je kat. Je moet ook handelen voor de leeftijd van 3 jaar voor een konijn, chinchilla of cavia, voor de leeftijd van 2 jaar voor een fret en voor de leeftijd van 10 jaar voor een papegaai.

 – Getuigenissen op het internet

Veel getuigenissen verwijzen naar niet-vergoede kosten.

Het verkrijgen van onkostenvergoedingen in geval van ziekte of ongeval is een moeizaam proces.

Het technische ondersteuningsteam luistert niet altijd en is soms zelfs defensief.

Reputatie van SantéVet :

SantéVet heeft een gemengde reputatie. Hoewel er veel negatieve commentaren zijn die verwijzen naar moeilijkheden bij het verkrijgen van terugbetaling voor diergeneeskundige zorg. Veel van deze opmerkingen zijn te wijten aan ontbrekende documenten of het niet naleven van de wachttijd! Bovendien zijn er ook veel lovende getuigenissen die het nut en de doeltreffendheid van deze zorgverzekering voor huisdieren proberen aan te tonen!

Conclusie voor SantéVet :

Volgens ons onderzoek lijkt SantéVet een betrouwbare huisdierenverzekeraar te zijn. Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn, en het grote aantal negatieve getuigenissen kan niet genegeerd worden. Dat gezegd hebbende, toen we deze getuigenissen lazen, werd het duidelijk dat veel van hen verwezen naar de wachttijd en ontbrekende documenten. Dus, rekening houdend met de vele positieve getuigenissen, zou deze verzekering voor onze favoriete metgezellen voor de meesten van ons bevredigend moeten zijn.

Houd er echter rekening mee dat het belangrijk is om je situatie zorgvuldig te bestuderen, zodat je bij het opstellen van het contract je behoeften niet over- of onderschat.

Website : santevet.be

Bezoek de officiële website : SantéVet


Deel dit artikel!

Meningen, recensies en getuigenissen

Geef uw mening :


(*)