Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Philippe A.

Hoe kies je een voedingssupplement voor bodybuilding?

Bijgewerkt op 26 oktober 2023.

transapente pixel
Keuze van producten voor bodybuildingHet kiezen van een voedingssupplement voor bodybuilding is geen gemakkelijke taak.

Tussen de fabrikant, het type product, het Merk, de samenstelling… Er zijn veel factoren om rekening mee te houden!

Daarom is het gemakkelijk om fouten te maken bij het kiezen van het product of de producten die u interesseren.

Hier zijn een paar eenvoudige regels die je moet volgen om de valkuilen te vermijden…

Het juiste voedingssupplement voor bodybuilding kiezen

Er is een breed scala aan voedingssupplementen voor bodybuilding op de markt. Deze kunnen gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gemengd.

Het is inderdaad verleidelijk om te profiteren van verschillende soorten supplementen (basiscomplex, antioxidantencomplex, vitaminen-mineralencomplex) Maar als de verhoudingen onvoldoende of overdreven zijn, kan het mengsel schadelijk voor je zijn..

Zelfs als deze supplementen gemengd effectiever zijn dan alleen, zorg er dan voor dat je de instructies en de aanbevolen verhoudingen volgt.

Probeer ze één voor één en als het effect van één product u bevalt, voeg dan voorzichtig een ander product toe om te zien hoe ze zich samen gedragen.

Kies je leverancier ook zorgvuldig.

Veel mensen hebben de markt voor bodybuildingssupplementen gezien als een sappige niche om geld mee te verdienen. Je vindt bijvoorbeeld altijd bodybuildingsupplementen in ‘supermarkten’ die met korting worden verkocht, maar in het beste geval niets meer zijn dan een eenvoudig vitamineconcentraat.

Vergeet niet dat er niets boven een bekende fabrikant gaat, bij voorkeur gevestigd in een Europees land, want het is in Europa dat de beste producten worden gemaakt en vervaardigd, vooral dankzij de vrij strenge wetten die tot doel hebben om je in staat te stellen in alle veiligheid spieropbouwende producten van hoge kwaliteit te consumeren.

De kenmerken van een goed product voor bodybuilding

Supplementen voor bodybuildingKies voor producten met de beste natuurlijke ingrediënten: er gaat toch niets boven natuurlijk?

Het is aan te raden om supplementen met vitamine D, C en E te gebruiken om je in topvorm te voelen.

Let ook op minerale zouten. De mineralen in voedingssupplementen zijn erg belangrijk..

Magnesium is een belangrijk element in je voedingssupplement. Let erop dat je geen magnesiumchloride gebruikt, want dit is een soort zoutoverschot dat, zoals je weet, vanuit diëtistisch oogpunt niet wordt aanbevolen.

De beste producten zijn producten die een natuurlijk proces op gang brengen in plaats van een directe werking die al dan niet door het lichaam wordt geaccepteerd.

Hoe dan ook, wat je ook kiest, onthoud dat een capsule geen maaltijd is. Het nemen van voedingssupplementen betekent niet dat je geen gezond dieet moet volgen dat is aangepast aan je trainingssessies.

Als je denkt dat een voedingssupplement om spiermassa op te bouwen de lunch of het avondeten kan vervangen, dan heb je het goed mis. Opdat deze voedingssupplementen het gewenste effect zouden hebben, is het absoluut noodzakelijk om een zo goed mogelijke levensstijl te volgen en te eten op een manier die aangepast is aan de geleverde inspanningen en de verwachte resultaten.

Supplementen voor spieropbouw kunnen bestaan uit zogenaamde actieve producten en als je ze willekeurig consumeert, kan een slecht voedingssupplement averechts werken en een contra-indicatie krijgen. Bovendien is het sterk aanbevolen om een arts te raadplegen, vooral als je medische problemen hebt (ademhalings- of morfologische problemen).

En het belangrijkste: luister naar wat mensen zeggen over een bepaald product voordat je het koopt. Getuigenissen van gebruikers (vooral professionals) moeten in aanmerking worden genomen omdat ze je in de juiste richting kunnen wijzen.

Tot slot, als je besluit om te kiezen voor controversiële of verboden supplementen om snel spiermassa te winnen (wat ik ten zeerste afraad!), vraag dan op zijn minst advies aan een arts voordat je dit soort voedingssupplementen gaat gebruiken, want ze zijn gevaarlijk. Er is een reden waarom ze controversieel of verboden zijn!


Dit Artikel Delen!