Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door René Ronse

Pillenzwendel: herkennen en vermijden

Bijgewerkt op 21 oktober 2023.

transapent pixel
Vol-CartePillenzwendel heeft altijd bestaan en sinds de komst van afslankpillen zijn veel consumenten het slachtoffer geworden van gewetenloze handelaren die gebruik hebben gemaakt van het succes van een paar innovatieve producten om hun goedkope waren te verkopen en duizenden mensen op te lichten die wanhopig proberen af te vallen.

Het ontmaskeren van deze bedriegers is een van de redenen waarom deze site is opgericht: om te voorkomen dat je in de val wordt gelokt door deze nep-afslankpillen en om je de voedingssupplementen voor afslanken te laten zien die veilig zijn en echt werken.

De fabrikanten van oplichtingspillen hebben allerlei systemen opgezet, waarvan sommige zeer overtuigend, om je de indruk te geven dat ze je een kwaliteitsproduct verkopen.

Gelukkig hebben we in al die tijd dat we ze in de gaten houden en onderzoeken, geleerd om hun zwendelpraktijken te herkennen, ze op een rijtje te zetten en ze aan onze lezers voor te leggen, zodat ze weten wanneer iemand op het punt staat hen een neppil te verkopen of herhaaldelijk misbruik te maken van hun bankkaartgegevens.

Hoe kun je oplichtingspillen herkennen?

Laten we eens kijken naar een aantal frauduleuze technieken die de fabrikanten van zwendelpillen gebruiken om je ervan te overtuigen dat hun pillen effectief zijn of gewoon om je je bankgegevens te laten geven, en laten we de aanwijzingen op een rijtje zetten die je argwaan zouden moeten wekken…

Door op deze punten te letten, die we in detail zullen uitleggen, hopen we dat je kunt voorkomen dat je in de val wordt gelokt door deze afslankpillen en hun verkopers.

  • Gratis proefaanbieding/gratis monster;
  • Valse testwebsites voor afslankpillen;
  • Valse getuigenissen/foto’s van mensen die spectaculair zijn afgevallen;
  • De “gezien op tv” zwendel;
  • Onbegrijpelijk wetenschappelijk jargon;
  • Gebrek aan informatie over de fabrikant (contact, adres, telefoonnummer, enz.) …

Gratis proefabonnement

Een klassieker in zijn soort. Iedereen zou het volgende moeten onthouden:Dans la vie rien n'est gratuit
Je komt op een site die een afslankproduct promoot. De site is erg mooi om te zien. Hij ziet er professioneel uit, met afbeeldingen en advertenties die verwijzen naar erkende en gerespecteerde sites.

De fabrikanten van de oplichtingspillen nemen u in vertrouwen met getuigenissen van tevreden mensen, zowel bekende als onbekende, en bieden u vervolgens de kans om het product gratis en vrijblijvend te testen.

Je klikt op een knop en wordt onmiddellijk doorgestuurd naar een pagina die je vertelt dat het enige wat je moet betalen de verzendkosten zijn (ze gaan tenslotte niet de portokosten voor je betalen!).

Gezien het over het algemeen belachelijk lage bedrag aan bezorgkosten, denk je dat dit logisch is en begin je je creditcard- of bankgegevens in te voeren…
Pas dan ontdek je dat de verkoper je de volledige prijs van het product in rekening heeft gebracht, en erger nog… dat je ermee hebt ingestemd dat deze kosten periodiek worden herhaald, meestal elke maand.

Dan ontdek je dat je vergeten bent om de algemene verkoopvoorwaarden (AV) te lezen om te profiteren van de “gratis aanbieding” (niemand heeft je verteld dat je dit moest doen, en bovendien staan er vaak tientallen paragrafen in kleine lettertjes om je ervan te weerhouden alles te lezen).

Een echte nachtmerrie!

Je bank kan niets doen (of handelt te laat) en de verkoper beantwoordt je telefoontjes of e-mails niet (als je wel hun contactgegevens hebt).

Trap niet in de pillenzwendel!

CONCLUSIE: Als een verkoper jou en duizenden andere mensen zijn producten gratis zou laten uitproberen, zou hij binnen een dag failliet zijn. Het is niet meer dan logisch!

Maak NOOIT “GEBRUIK” van deze gratis aanbiedingen, vermijd ze als de pest! Tests en andere gratis monsters zijn er om je geld te stelen en verbergen altijd oplichtingspillen.

Update 30 april 2019: Eindelijk beginnen de bankiers te reageren! Hier is de officiële verklaring van MasterCard met betrekking tot gratis proefaanbiedingen.

De officiële verklaring van Mastercard met betrekking tot deze regelwijziging:

De regelwijziging vereist dat verkopers aan het einde van de proefperiode goedkeuring van de kaarthouder’s krijgen voordat ze beginnen met opladen. Om kaarthouders te helpen bij deze beslissing, zal hen – per e-mail of sms – worden gevraagd naar het transactiebedrag, de betaaldatum, de naam van de verkoper met expliciete instructies over hoe een’proefperiode te annuleren.

Valse vergelijkingssites voor pillen

faux comparatifs de pilules minceur
Als je een Google-zoekopdracht uitvoert om een recensie te vinden van een product waarin je geïnteresseerd bent, als je op een advertentie of een link op een site klikt, kun je op een frauduleuze site stuiten die eruitziet als een echte vergelijkingssite voor afslankpillen.

Er zijn veel serieuze sites op het internet die afslank- en andere producten vergelijken. Ze bieden soms een serieuze service aan consumenten die meer willen weten voordat ze iets kopen. Deze sites geven de vergeleken producten een beoordeling om je een idee te geven van hun eigenschappen.

Het probleem is dat er voor één serieuze site honderden nepsites zijn die niets anders doen dan mensen oplichten die op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem. Deze sites bieden je geen hulp of advies en concentreren zich op het enige waarin ze geïnteresseerd zijn: je hun product verkopen en geld van je afpakken.

Deze nepwebsites zijn een echt probleem voor consumenten die op zoek zijn naar eerlijk advies over een product dat ze willen kopen.

Wat je niet weet is dat veel van deze sites zijn opgezet door de fabrikanten zelf van de oplichtingspillen waar ze je een advies over geven.
Gaan ze volgens jou iets slechts zeggen over een product dat ze verkopen en waarvan ze willen dat je het koopt?

Natuurlijk NIET.

Achter deze nepsites zitten dezelfde mensen die een product van slechte kwaliteit, namaak of gewoon ineffectief maken. Ze promoten altijd het product dat ze verkopen en presenteren het als DE OPLOSSING voor je gewichtsproblemen.

Deze praktijken zijn verboden en immoreel, maar komen helaas veel voor.

Om deze oplichters te herkennen, moet je opletten hoe ze het product of de producten die ze maken bevoordelen en de andere producten waarmee ze worden vergeleken systematisch ondermijnen (zelfs als deze laatste elders als effectief worden erkend).

Nergens vermelden de eigenaars van deze sites dat ze eigenaar zijn van het product in kwestie of dat ze geld ontvangen van de fabrikant, wat illegaal is en een flagrant gebrek aan transparantie.

Om te voorkomen dat je het verband legt tussen hen en de fabrikant, tonen ze bijna nooit hun contactgegevens op hun sites. Dit is nog een aanwijzing om ze te herkennen en te vermijden.

Koop dus NOOIT afslankpillen van deze neptests en vergelijkingssites, anders word je het slachtoffer van pillenzwendel.

Valse getuigenissen en fotomontages

Avis des utilisateurs des produits pour maigrir
Dit is een van de meest verspreide methoden om consumenten op te lichten op het internet en een van de moeilijkste om te detecteren.

Je krijgt getuigenissen te zien van klanten die tevreden zijn met de resultaten die ze hebben behaald dankzij een bepaalde afslankpil.

Deze getuigenissen zijn ofwel verhalen, foto’s of video’s… allemaal gefabriceerd.

In het geval van tekstgetuigenissen is het vrijwel onmogelijk voor u om te weten of het echte consumentenreviews zijn of teksten geschreven door de eigenaars van de site.

Maar maakt u zich geen zorgen, we zijn behoorlijk hard. Vaak vinden we stilistische overeenkomsten die 100% bewijzen dat deze getuigenissen door dezelfde persoon zijn geschreven (herhaalde zinnen, zinswendingen, vergelijkbare namen van getuigen, enz.)

Ze gaan zelfs nog een stapje verder als het gaat om foto’s van mensen die beweren te zijn afgevallen. Bewonder het lef van deze mensen!
modele-de-faux-temoignages-caracteristique-des-pilules-arnaques

Op een van deze dubieuze sites staat een Duitser die Stefan heet en 18 kg is afgevallen. Op een variant van dezelfde site heet hij Esteban en is hij 17,5 kg afgevallen.

modele-de-faux-temoignages-des-pilules-arnaques

Deze keer is het mevrouw Kate, Katie, Katlijn, Barbara die tussen de 10 en 16 kg is afgevallen.

Een andere zeer populaire truc is de “BEFORE/ AFTER” truc.

Je krijgt een foto te zien van een nogal ‘mollig’ persoon, met het label ‘Voor’, en een zogenaamd recentere foto van dezelfde persoon, maar dit keer slanker, en natuurlijk na het gebruik van de magische pil in kwestie.
modele-de-photo-avant-et-apres-affichees-par-les-pilules-arnaques

De truc is om de chronologische volgorde van deze foto’s om te draaien: in feite, in tegenstelling tot wat de woorden op de 2 foto’s zeggen, was de dame dun “voor” en aangekomen “na”.

Er zijn nog veel meer dieetpillenzwendels die gebaseerd zijn op valse getuigenissen (met de computer bewerkte foto’s, acteurs die betaald worden om “spontaan” te getuigen in YouTube-video’s, enzovoort), maar we zullen ze opsporen en je systematisch waarschuwen wanneer er een nieuwe methode wordt ontwikkeld.
modele-de-photo-montage-caractéristique-des-pilules-arnaques

Deze dame kon ter plekke afvallen dankzij computermanipulatie (Photoshop)!

Wees dus heel voorzichtig met valse getuigenissen en meningen over afslankpillen!

De “Gezien op TV” zwendel

presentatrice-de-tele-faisant-la-pub-pour-des-pilules-arnaques

Je bent vast wel eens op dit soort sites terechtgekomen waar je beelden te zien krijgt van een beroemde tv-presentator die het bestaan van een wonderbaarlijke afslankpil lijkt te onthullen.

De meest uitgebuite beroemdheden in Frankrijk zijn ongetwijfeld Melissa Theuriau, journaliste en presentatrice voor de tv-zenders LCI en M6, en echtgenote van de niet minder beroemde acteur Jamel Debbouze. Het profiel van de beroemdheid hangt af van elk land, dus de naam en het imago van Oprah Winfrey, een bekende Amerikaanse presentatrice, worden vaak zonder haar medeweten gebruikt in valse reclame gericht op Amerikaanse consumenten.

Natuurlijk hebben deze twee beroemdheden niets te maken met de pillen die op deze sites worden verkocht, maar veel consumenten zullen ze geloven en denken dat “als het op tv is, MOET het wel effectief zijn”.

Deze sites zullen je dan het product in kwestie aanbieden, ofwel als een EXCLUSIEF GRATIS PROEF, ofwel met een meer dan verleidelijke korting.

Tegen de tijd dat je de zwendel ontdekt, is het natuurlijk al te laat. Je hebt je tijd en een groot deel van je geld verspild, en zeker geen grammetje vet.

Er zijn natuurlijk serieuze merken die op hun websites benadrukken dat deze of gene ster hun product gebruikt, en soms noemen ze de namen van deze sterren of laten ze hun foto’s of video’s zien.

Onthoud: een tv-presentator zal niet over een product praten in het nieuws of elders, want dat zou gratis reclame zijn voor een bepaald merk, zelfs als hun product goed en effectief is. Aan de andere kant zullen ze er graag over praten als het een gevaarlijk product is dat schade aanricht!

Dus als je een site ziet met dit soort “breaking news” of met de vermelding “SEEN ON TV”, wees je er dan van bewust dat het waarschijnlijk een van de vele oplichtingspillen is die vrij verkrijgbaar zijn op de markt. Dat betekent niet dat sommige producten niet effectief en veilig zijn en niet op tv komen, en het is deze verwarring waar oplichters op inspelen!

Onbegrijpelijk wetenschappelijk gebrabbel

Dit is een van de nieuwste vondsten van de oplichters achter de nep-afslankpillen.

We zijn een aantal sites tegengekomen die zich proberen te positioneren als “wetenschappelijke” sites, waar zogenaamde specialisten de voordelen van een afslankproduct uitleggen in termen die je niet begrijpt.

Deze sites worden vaak geïllustreerd met foto’s van artsen en laboratoriumonderzoekers, om je de indruk te geven dat degenen die het woord voeren ook artsen en laboratoriumonderzoekers zijn.

NIETS IS!

Velen van hen zijn schrijvers die voor de gelegenheid zijn ingehuurd om je hun pseudowetenschappelijke jargon voor te schotelen en de indruk te wekken dat ze weten waar ze het over hebben.

We hebben een van deze specialisten opgespoord en het was geen verrassing dat deze nepdokter zijn schrijfdiensten aanbood op een vacaturewebsite. Daar pocht hij dat hij op verzoek artikelen kan schrijven over wetenschappelijke onderwerpen.
les-faux-avis-medicaux-signe-des-pilules-arnaques

Vertrouw dus niet te veel op deze sites, die je proberen te misleiden met een ingewikkeld verhaal vol wetenschappelijke termen die je niet begrijpt.

Gebrek aan informatie over de fabrikant

Als de website van een afslankpil niet duidelijk de contactgegevens weergeeft, moet dit een rode vlag voor je zijn. Als je niet gemakkelijk een adres kunt vinden op de eerste pagina of op de contactpagina, doe dan geen moeite!

Waarom geven ze hun gegevens niet vrij?

Om het voor jou moeilijker te maken om contact met ze op te nemen. Zodat je ze niet lastigvalt wanneer ze van hun vakantie genieten (betaald met jouw geld), zodat je geen contact met ze opneemt om hun geld terug te vragen en gebruik te maken van de garantie die ze je beloofd hebben, en tot slot om mogelijke juridische procedures te vermijden.

We hebben ook gemerkt dat er veel frauduleuze sites bestaan die de adressen van serieuze fabrikanten weergeven die gewoon de producten leveren die u hebt besteld en niet verantwoordelijk worden gehouden voor de creditcardfraude waarvan u het slachtoffer bent geworden op de frauduleuze site.

In elk geval raden we je aan om er niet te lang bij stil te staan, IN HET ONTBREEK VAN COÖRDINATEN op een site die afslankpillen verkoopt, en eender welk product in het algemeen.

Conclusie over zwendel met afslankpillen

Het doel van onze site is om dit soort zwendel aan het licht te brengen en te voorkomen dat je de gevolgen ervan ondervindt.

Dit proberen we nu al te doen door je het volgende te presenteren een lijst van goedgekeurde en betrouwbare pillen gefabriceerd en op de markt gebracht door bedrijven die onze strenge tests hebben doorstaan en die nooit de hierboven beschreven technieken gebruiken.


Dit Artikel Delen!