Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Vaak gestelde vragen

Krijg hulp bij onze meest gestelde ‘Vragen/Antwoorden’

 

Wat is Oplichterij Of Betrouwbaar” en wanneer is het gemaakt?


OOB (Oplichterij Of Betrouwbaar) werd in 2012 opgericht door René Ronse. Het is een website die diepgaande, gedocumenteerde analyses biedt van een groot aantal producten voor de verschillende markten die op internet worden verkocht.

In tegenstelling tot andere beoordelingssites baseren we onze beoordelingen niet op onze eigen mening, maar op de mening van consumenten. Daarom worden, om onze lezers te helpen hun mening te vormen op een solide en degelijke basis, al onze analyses uitgevoerd volgens een nauwkeurig protocol dat serieus onderzoek vereist.
Voor meer informatie over dit onderwerp, zie onze review richtlijnen.

Bovendien hebben onze lezers, als consumenten, de mogelijkheid om hun mening te geven en hun getuigenissen achter te laten, die, wanneer ze aan onze artikelen worden toegevoegd, het vermogen om een objectieve mening te vormen over de producten die worden beoordeeld, nog verder vergroten!

Waar ligt Oplichterij Of Betrouwbaar?


OOB heeft zijn hoofdkantoor in Templeuve, België.

Is deze site beschikbaar in andere talen?


Ja, onze website is ook beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Pools, Portugees en Spaans.

U kunt de taal van uw keuze selecteren door op een van de vlaggetjes hieronder te klikken:

  • Français
  • English
  • Deutsch
  • Español
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • 日本語

Hoe kan ik contact met u opnemen?


De beste manier om in contact te komen met onze diensten is via onze online contactformulier.

We zijn ook aanwezig op de sociale media.

Ik heb een bericht gestuurd via jullie contactformulier en nog geen antwoord ontvangen?


Alle berichten die worden verzonden via ons contactformulier worden gelezen en krijgen, indien gewenst, binnen maximaal 24 uur een antwoord.

Als u na deze tijd nog geen antwoord hebt ontvangen, is het waarschijnlijk dat een filter ons antwoord in uw map ‘Ongewenst’, ‘Spam’ of ‘Prullenbak’ heeft geplaatst.

Het komt ook voor dat gratis aanbieders van e-mailadressen, die een groot aantal legitieme berichten blokkeren in hun strijd tegen spamming, ook onze antwoorden blokkeren. Dit gebeurt met name bij diensten als ‘Free’, ‘Orange’ of zelfs ‘Hotmail’…

Welke richtlijnen volg je bij het maken van artikelen?


We volgen een stap-voor-stap proces om onze beoordelingen te maken. Achter elke analyse zit serieus, rigoureus werk en uren van diepgaand onderzoek.

Ga voor meer informatie naar onze item review guide.

Wat betekent de kleurcode in de conclusie van artikelen?


Om het begrip te vergemakkelijken en de algemene mening van consumenten te benadrukken, is er doorgaans een kleurcode aanwezig in de conclusie van onze artikelen.

Deze bestaat uit drie kleuren die als volgt worden gedefinieerd:

De Groene Kleurcode

Deze sectie van de kleurcode is bedoeld om te benadrukken dat een product over het algemeen als betrouwbaar wordt beschouwd door de meerderheid van de consumenten!

De Gele Kleurcode

Deze sectie van de kleurcode is bedoeld om één of meer belangrijke feiten te benadrukken die bijzondere aandacht vereisen!

De Rode Kleurcode

Deze sectie van de kleurcode is bedoeld om te benadrukken dat een product over het algemeen niet wordt aanbevolen door de meerderheid van de consumenten!

Zijn OOB-analyses 100% veilig?


We doen er alles aan om duidelijke, veilige en foutloze analyses te leveren. Hoewel dit zelden voorkomt, zijn we niet immuun voor fouten. Dus als u een beoordeling op onze site leest, is het belangrijk om kritisch na te denken. Het feit dat een bedrijf een goede of slechte beoordeling krijgt op OOB betekent niet dat het de absolute waarheid is. Niemand ter wereld is onfeilbaar, ook wij niet.

Wie zijn de bijdragers aan de beoordelingen?


We werken met een dynamisch en gepassioneerd team dat informatie kan verstrekken over onderwerpen zoals, maar niet beperkt tot, IT, marketing, zaken, werk, veiligheid, welzijn, gezondheid, afvallen, sport, seksualiteit, huisdieren, muziek, vrije tijd,…

Bewerkt of modereert u reacties van gebruikers?


Ja, als een gebruikerscommentaar ongepaste woorden of zinnen, lasterlijke of misleidende taal bevat, behouden we ons het recht voor het commentaar te bewerken of te verwijderen.

In werkelijkheid is het beoordelingsproces iets complexer: opmerkingen moeten aan verschillende criteria voldoen om te worden goedgekeurd.

Raadpleeg Richtlijnen voor het beoordelen van reacties voor meer informatie over het hele beoordelingsproces.

Waarom is mijn testimonial niet gepubliceerd?


Er zijn verschillende redenen waarom een reactie niet gepubliceerd of verwijderd kan worden.

Hier zijn de belangrijkste:

 – Als de opmerking grove of ongepaste woorden bevat.
 – Als de opmerking lasterlijke taal bevat.
 – Als de opmerking in hoofdletters is geschreven.
 – Als de opmerking niets belangrijks toevoegt aan de thread.
 – Als de opmerking in de verkeerde sectie is geplaatst.
 – Als de opmerking wordt beschouwd als vals bewijs.
 – Als de opmerking het onderwerp is geweest van een gerechtvaardigde klacht.

Raadpleeg ons beleid voor commentaarbeoordelingen voor meer informatie over het volledige commentaarbeoordelingsproces.

Kan ik de commentaren die op OOB verschijnen vertrouwen?


Het verdienen en behouden van het vertrouwen van onze lezers is ons belangrijkste doel en dat nemen we heel serieus. Daarom streven we ernaar dat wat u op onze site leest betrouwbaar is. Daarom hebben we een aantal processen en mechanismen die ons helpen om elke recensie die we ontvangen te verifiëren. Daarom moeten alle beoordelingen handmatig worden goedgekeurd.

Kan ik mijn commentaar verwijderen?


Het kan voorkomen dat u uw testimonial om de een of andere reden wilt verwijderen. Wij begrijpen dit en vragen u een verzoek in te dienen via het OOB contactformulier. We streven ernaar snel te reageren, maar als u alle informatie over de opmerking en de titel van het oorspronkelijke artikel vermeldt, wordt het proces versneld.

Waarom krijgt u op sommige testimonials geen reactie?


Op sommige vragen in de comments geven wij geen antwoord. Als dit gebeurt, betekent dit simpelweg dat wij geen passend antwoord hebben op de gestelde vraag.

Hoe ontvang ik nieuwe reacties per e-mail?


Het is mogelijk om nieuwe reacties op artikelen die u interesseren per e-mail te ontvangen. Om dit te doen, plaatst u een nieuwe reactie en vinkt u het vakje ‘Stel me op de hoogte van toekomstige reacties per e-mail!’ aan. U wordt dan ingeschreven voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvangt elke nieuwe reactie op het betreffende artikel in uw inbox.

Hoeveel kost het om u in te schrijven voor uw nieuwsbrief?


De OOB nieuwsbrief is helemaal gratis. Alle abonnees die zich aanmelden ontvangen een verkorte versie van de wekelijkse publicatie. Dit is één bericht per week, dat elke maandagochtend wordt verstuurd.

U hebt natuurlijk te allen tijde volledige controle over dit abonnement via de “Beheer uw abonnement” link onderaan elk bericht dat u ontvangt, zodat u uw abonnement kunt wijzigen, pauzeren of helemaal verwijderen!

Helaas is onze mailinglijst op dit moment alleen beschikbaar in het Frans!

Je kunt je eenvoudig abonneren via het abonnementsformulier.

Uw dienst is volledig gratis, hoe genereert u inkomsten?


Wij beoordelen producten op basis van klantervaringen, internetonderzoek en de diepgaande kennis van ons team. We ontvangen nooit betaling voor het maken van artikelen!

Het creëren van waardevolle inhoud houdt serieus onderzoek, het creëren van inhoud, het schrijven van artikelen, het redigeren van teksten en het controleren van feiten in. En dan hebben we het nog niet eens over onderhoud en hosting, het runnen van zo’n site heeft zijn prijs. Om al deze kosten te dekken, hebben we 2 belangrijke bronnen: affiliatie en reclame.

1. Affiliatie

In sommige artikelen op deze site bieden we affiliate links aan naar bepaalde producten, diensten en bronnen. En als gevolg daarvan verdienen we een commissie als u besluit iets te kopen via onze affiliate links. Eerst en vooral willen we deze relatie volledig openbaar maken, maar we willen je ook geruststellen dat geen enkele financiële stimulans invloed heeft op wat we zeggen over een bepaald product of een bepaalde dienst. Bovendien verandert dit op geen enkele manier de uiteindelijke prijs die je betaalt. Sterker nog, of je nu via onze affiliatielink gaat of rechtstreeks via de officiële verkoopsite, de prijs zal hetzelfde zijn!

Daarom zijn we partnerschappen aangegaan met verschillende affiliatieplatforms, waaronder (de lijst is niet volledig en de partijen kunnen op elk moment veranderen) 1TPE, Amazon, Moreniche, Fanfuel, …

2. reclame

Sommige discrete, geschikte en niet opdringerige reclame wordt ook geplaatst op onze website tegen betaling. De prijs wordt geval per geval bepaald voor een periode van een week tot een jaar.

Houd er echter rekening mee dat onze primaire doelstelling het bieden van een gebruiksvriendelijke browse-ervaring is. Om dit te bereiken, volgen we de best mogelijke publicatiepraktijken om de site aangenaam en minimaal opdringerig te houden. U zult op Oplichterij Of Betrouwbaar nooit gecamoufleerde reclame of pop-upvensters aantreffen!

Betalen bedrijven voor positieve beoordelingen op uw site?


Nee, we accepteren nooit geld of diensten in ruil voor het plaatsen van een goede recensie of het aanbevelen van een product.

Ons doel is om onbevooroordeelde, eerlijke informatie te geven waar onze lezers volledig op kunnen vertrouwen. Het accepteren van enige vorm van betaling voor positieve recensies of beoordelingen druist in tegen onze algemene missie en alles waar we voor staan op het gebied van ethiek en toewijding aan onze lezers.

Accepteert u gesponsorde artikelen op deze blog?


Nee, er worden geen gesponsorde artikelen of inhoud geaccepteerd op onze website!

Wat is het verschil tussen OplichterijOfBetrouwbaar.com en andere beoordelingssites?


In tegenstelling tot andere reviewsites op internet testen wij zelf geen producten. Eerlijk gezegd vinden we het moeilijk te geloven dat reviewsites die producten testen tientallen, zo niet honderden producten per jaar kunnen testen. En hoe dan ook, uiteindelijk blijft het altijd hun persoonlijke mening.

Wij daarentegen doen diepgaand onderzoek om erachter te komen wat consumenten vinden die het product daadwerkelijk hebben gebruikt. Op die manier kunnen we zien wat de algemene trend is en wat de echte reputatie van een product is, zonder rekening te houden met onze persoonlijke mening. Alleen de mening van consumenten telt!

Hoe bepaalt u welke producten of diensten u op uw site plaatst?


We nemen deze beslissingen op basis van de vraag. In feite worden de meeste evaluaties uitgevoerd op verzoek van onze bezoekers. Het is echter niet ongewoon dat een bedrijf een verzoek indient om zijn product of dienst op onze site te plaatsen. Als het voldoet aan onze normen en in lijn is met onze strategie, kunnen we het vermelden, maar, nogmaals, er wordt geen geld uitgewisseld door beide partijen.

Zijn mijn persoonlijke gegevens beveiligd?

Absoluut! Je persoonlijke informatie is vertrouwelijk, zal nooit verschijnen in je commentaar en zal nooit worden gedeeld met derden. Het enige wat we publiceren bij reacties is de gebruikte gebruikersnaam.

Waar kan ik uw privacybeleid, algemene gebruiksvoorwaarden en juridische mededeling lezen?


Om meer te weten te komen over ons privacybeleid, advertentiebeleid, gebruiksvoorwaarden of wettelijke kennisgeving, bezoek deze pagina’s:

  – Privacybeleid
  – OOB gebruiksvoorwaarden
  – Wettelijke vermeldingen

Heeft u een disclaimer?


Ja, de informatie op onze website is niet bedoeld ter vervanging van professioneel advies. Geen enkel lid van het OOB-team is gekwalificeerd om medisch, financieel, economisch of ander advies te geven.
Lees de volledige disclaimer.

Hoe kan ik contact met u opnemen om een wijziging of correctie voor te stellen?


Als u informatie wilt toevoegen, wijzigen of verwijderen, stuur dan een bericht via onze online contactformulier.

Wat moet ik doen als ik schending van auteursrecht constateer?


Als u vindt dat uw rechten of die van anderen zijn geschonden, neem dan contact met ons op via ons online contactformulier. Wij zullen alle nodige stappen ondernemen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

 
 
Enkele nuttige links :

Wettelijke vermeldingenVoorwaardenPrivacybeleidOver OnsContacteer ons


Laatst bijgewerkt op 28 april 2024.