Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Gratis proefversie met oplichterij: krijg je geld terug

Bijgewerkt op 23 oktober 2023.

transapente pixel
Gratis proefpillenzwendelHonderden lezers hebben contact met ons opgenomen om te klagen over de zwendel met de gratis proefversie van afslankpillen. De meeste consumenten zijn het slachtoffer geworden van dubieuze en achterbakse tactieken. Sommigen blijven tot 100 euro per maand verliezen, wat voor sommige mensen een aanzienlijk financieel tekort betekent.

De meest voorkomende manier om consumenten op te lichten is door ze aan te moedigen zich in te schrijven voor een “gratis proefperiode” van een afslankpil door in microtekens te verhullen dat het gaat om een abonnement dat automatisch wordt verlengd. Om dit te bereiken zullen oplichters niet aarzelen om beproefde tactieken te gebruiken om een vals gevoel van veiligheid te geven.

En in een moment van zwakte van jouw kant, slaan ze direct toe. En voor je het weet, heb je al een onvergetelijke les geleerd: schijn bedriegt!

Dus hoe kun je jezelf beschermen tegen deze oplichters? En als het kwaad al geschied is, wat kun je dan doen om je geld terug te krijgen?

Gratis uitproberen : Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen?

Regel 1: meld je NOOIT aan voor een gratis proefabonnement op een afslankpil of een ander product!

Op die manier kunt u voor eens en altijd voorkomen dat u wordt opgelicht.

99,9% van de gratis tests met afslankpillen zijn oplichterij, dus laat je niet verleiden door hun beweringen.
Denk je echt dat deze mensen je hun product voor een paar euro aanbieden uit de goedheid van hun hart? Absoluut niet, vertel jezelf gewoon dat het een goed georganiseerde zwendel is en dat je alleen maar als verliezer uit de bus komt!

Maar ik ben al opgelicht, WAT KAN IK NU DOEN?

1. Voel je niet schuldig

Deze mensen zijn zeer bekwame professionals die ongelooflijk verraderlijke en lucratieve strategieën hebben geïmplementeerd op basis van de gratis proefoplichterij, die hen elke week miljoenen euro’s oplevert. Je bent dus het slachtoffer geworden van een geraffineerde zwendel die al miljoenen gewone mensen zoals jij heeft getroffen.

Geef jezelf niet de schuld en vat het niet persoonlijk op. Probeer je emoties opzij te zetten en denk erover na om actie te ondernemen. Natuurlijk, het is makkelijk gezegd en heel moeilijk gedaan, maar het is de eerste stap om je geld terug te krijgen.

2. Verzamel informatie

info over gratis proefoplichting
Probeer alle informatie te verzamelen die je kunt vinden. Neem een notitieblok en schrijf alles op wat je tot nu toe weet:

 • Bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer;
 • Website van het bedrijf;
 • Algemene voorwaarden die je kunt vinden;
 • Waar je de advertentie hebt gezien (als je dat nog weet);
 • Leveringstermijnen;
 • Factuurdata;
 • Volledige creditcard-/bankrekeninggegevens;
 • Alles wat je nog meer kunt bedenken.

Houd al deze informatie bij de hand. Vergeet niet de data op te schrijven van alle telefoontjes die je pleegt en brieven/e-mails die je verstuurt. Je hebt ze nodig om onder deze gratis proefoplichting uit te komen.

3. Neem contact op met het bedrijf

Nu je weet dat je je hebt aangemeld voor automatische terugkerende facturering, is de eerste stap om contact op te nemen met het bedrijf en de situatie uit te leggen. Het klinkt makkelijk, maar dat is het niet! Ze doen er alles aan om het bijna onmogelijk te maken om het abonnement op te zeggen, want dat is hoe ze hun geld verdienen!

Als het een Brits bedrijf is (het land waar veel afslankpillen vandaan komen), zul je een Brits nummer zien. Je moet je er echter van bewust zijn dat de meeste van deze bedrijven te maken hebben met callcenters die elders zijn gevestigd. Ze zijn waarschijnlijk gevestigd in Utah in de Verenigde Staten, waar de meeste oplichterspillen gevestigd zijn.

Maak koffie voor jezelf en blijf aan de telefoon hangen tot je iemand aan de andere kant krijgt. Wees voorzichtig, ze kunnen ophangen, je lang in de wacht laten staan of je doorverbinden met iemand anders die je weer doorverbindt met iemand anders, enzovoort! Hier moet je volhouden. Raak niet ontmoedigd en probeer het opnieuw. Als je geluk hebt, krijg je dezelfde dag nog een antwoord.

Als je eenmaal contact hebt gemaakt met de persoon in kwestie, vergeet dan niet om kalm te blijven. Vergeet niet dat dit de zakenwereld is en je haat en woede uitschreeuwen zal je geen goed doen. Spreek autoritair en vastberaden en verlies je doel niet uit het oog: de hele procedure annuleren en je geld terugkrijgen.

Zeg gewoon waar het op staat: er is je gevraagd om je in te schrijven voor een gratis proefperiode en je wilt dit onmiddellijk annuleren. Vergeet niet dat de persoon met wie je praat gewoon een agent is in een callcenter die daar alleen is om geld te verdienen door telefoontjes zoals die van jou te ontvangen. Wees beleefd en streng en leg de situatie uit.

In de meeste gevallen hebben deze agenten niet de bevoegdheid om het probleem op te lossen en zullen ze je vertellen dat ze “het zullen opnemen met de relevante afdeling”. Dring aan en je zou een antwoord moeten krijgen. Deze callcenters worden ook betaald op basis van het aantal retourzendingen dat ze weten te voorkomen, dus het is in hun belang om je te ontmoedigen om je geld terug te vragen. Dit alles wil zeggen dat je moet aandringen en volhouden tot je krijgt wat je wilt.

4. Een in de VS gevestigde gratis proefoplichterij annuleren

federal-trade-commission-fight-free-trial-scam
Als het een Amerikaans nummer is, dan zijn ze verplicht om te voldoen aan zeer strenge regels van de Federal Trade Commission (FTC). Hier zijn enkele scenario’s die op jou van toepassing kunnen zijn:

 • Je hebt het aanbod gekregen door te klikken op een advertentie van een nepnieuwswebsite ;
 • De website zei dat het proefabonnement helemaal gratis was;
 • De website impliceerde dat de proef volledig gratis was;
 • Je werd gevraagd om je creditcardgegevens op te geven voordat de algemene voorwaarden werden weergegeven;
 • De algemene voorwaarden worden niet direct boven de knop Verzenden/accepteren/doorgaan weergegeven.

De FTC neemt de kwestie van gratis proefversies zeer serieus. Als een bedrijf door de FTC wordt ontdekt, wordt het te duur. Dus doen ze er alles aan om onder de radar te blijven.

Je kunt dit voordeel gebruiken als je geen reactie krijgt van het bedrijf in kwestie. Vermeld dat je onmiddellijk contact opneemt met de FTC als er geen gehoor wordt gegeven aan je verzoek. Vergeet niet dat dit alleen geldt voor bedrijven die gevestigd zijn in de Verenigde Staten.

Raadpleeg de gids van de FTC: (Bron: Federal Trade Commission. “Gratis” proefaanbiedingen? ).

In de meeste gevallen wordt het contract voor de gratis proefoplichting geannuleerd en krijg je het geld terug dat je hebt misgelopen. Wettelijk gezien kan het contract op de een of andere manier geannuleerd worden, maar je geld terugkrijgen is niet zo vanzelfsprekend.

5. Een gratis proefabonnement in het VK annuleren

In het Verenigd Koninkrijk is de OFT (Office of Fair Trading) verantwoordelijk voor het opsporen van oplichting.

Als je iets online koopt in het Verenigd Koninkrijk, is de verkoper wettelijk verplicht om je vooraf bepaalde informatie te geven. Als je deze informatie niet hebt gekregen, is het contract onwettig:

 • Naam en adres van de leverancier (een postbusnummer volstaat niet) ;
 • Beschrijving van de belangrijkste kenmerken van het product;
 • De prijs inclusief btw;
 • De leveringskosten;
 • De wijze van facturering en Levering;
 • Het bestaan van het recht om te annuleren;
 • De minimale duur van het contract;
 • Of u het product moet retourneren als u het contract annuleert;
 • De annuleringsvoorwaarden van het contract;
 • Geografisch adres voor het versturen van een klacht.

Deze informatie moet op een duidelijke en begrijpelijke manier worden gepresenteerd en schriftelijk worden bevestigd. De algemene voorwaarden op de website zijn niet voldoende.

Dit betekent dat je een document moet hebben met deze informatie, wat een bevestigingsmail kan zijn.

Dus als je na het bestellen van de gratis proefperiode geen bevestigingsmail hebt ontvangen met al deze informatie, dan is het contract waarschijnlijk ongeldig.

Het gebruik van een postbus is ILLEGAAL en maakt het contract ongeldig. Ze moeten een geldig fysiek adres hebben.

Voor meer informatie, hier is de OFT website ( Bron : Office of Fair Trading.)

6. Uw geld terugvorderen via uw bank

gratis-proef-scam-vorder-uw-bankkaart terug
Als je de juiste stappen bij het bedrijf hebt ondernomen en ze nog steeds weigeren om je je geld terug te geven (wat onwaarschijnlijk is), dan is de volgende stap om contact op te nemen met je bank of creditcardmaatschappij.

Je moet hen uitleggen dat er frauduleus geld van je rekening is gehaald. Je kunt dit alleen doen als je zeker weet dat het bedrijf de FTC- of OFT-regels heeft overtreden die hierboven al zijn genoemd.

Je kunt alleen zeggen dat het een frauduleuze procedure is als ze zich volledig aan de regels hebben gehouden en je je uit onachtzaamheid hebt aangemeld voor de gratis proefoplichterij. In dit geval kun je het contract annuleren, maar je zult niet in staat zijn om het geld terug te krijgen dat je al hebt opgenomen.

In elk geval heb je het recht om de geldopname via je bank of creditcardprovider te annuleren door aan te geven dat je de toestemming om geld van je rekening op te nemen hebt stopgezet.

Je bank of creditcardprovider MOET de betalingen stopzetten. Ze hebben niet het recht om je te vragen een regeling te treffen met het bedrijf dat de betalingen ontvangt.

Maar wees voorzichtig, je bent nog steeds Verantwoordelijk voor het betalen van het bedrag dat je verschuldigd bent als je het contract niet hebt opgezegd.

Nogmaals, blijf kalm en houd je doel voor ogen. De bank moet in jouw belang handelen, dus laat je niet in verwarring brengen.

7. Leer van de gratis proefoplichterij!

Hopelijk bent u er in geslaagd om met zo min mogelijk schade uit deze situatie te komen.

Onthoud dat 99,99% van de gratis proefproducten oplichterij is, deze mensen manipuleren mensen om geld te verdienen. Ze hebben geen morele terughoudendheid en voelen zich niet schuldig, dus laat je niet klein krijgen en vecht om je geld terug te krijgen!

En verwar dieetpillen niet met zwendel met gratis proefverpakkingen. Er zijn een aantal respectabele bedrijven die goede producten aanbieden die zich onderscheiden van de zwendel en onzin die de markt overspoelt. Dat is een van de redenen waarom we deze site hebben gemaakt. Door middel van onze tests, artikelen en onderzoeken proberen we je objectief advies te geven waarmee je het juiste afslanksupplement voor jou kunt kiezen, zonder op wat voor manier dan ook opgelicht te worden. We raden je aan de lijst met goedgekeurde pillen te raadplegen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Als het ons lukt om maar één persoon te behoeden voor de val van de gratis proefoplichterij of om één persoon te helpen zijn geld terug te krijgen, zou dat al buitengewoon zijn. Aarzel niet om de link naar deze pagina op forums, Facebookpagina’s en Twitter te plaatsen om mensen te waarschuwen. Het is onze gezamenlijke inspanning die voor eens en altijd een einde zal maken aan de gratis testfraude.

WAARSCHUWING: Dit artikel is geen juridisch advies. Wij zijn geen juristen die gekwalificeerd zijn om juridisch advies te geven. Wij zijn consumentenvoorvechters en geven onze mening vanuit het perspectief van de consument. Als je twijfels hebt over wat je hebt gelezen, raadpleeg dan een advocaat voor juridisch advies voordat je actie onderneemt.


Dit Artikel Delen!