Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Recensie Richtlijnen

Richtlijnen voor beoordeling

Ons doel is om je te voorzien van goed onderzochte, kwalitatieve reviews en artikelen zodat je een betere mening kunt vormen over het product waar je naar verlangt.
Om dit te doen, schrijven we over een breed scala aan producten, programma’s, diensten of onderwerpen met betrekking tot een breed scala aan onderwerpen zoals schoonheid, gezondheid, eten, sport, wellness, gewichtsverlies, computers, liefde, huisdieren, mode, DIY, muziek,….

Sinds onze lancering in 2012 hebben we meer dan 1.800 productreviews geschreven en gepubliceerd. Ons belangrijkste doel is om een vrije en eerlijke blog voor iedereen op te zetten. Onze reputatie en die van onze partners en verkopers hangt ervan af.

We worden nooit betaald voor het schrijven van een productreview of een andere dienst op deze site, alles wordt volledig gratis aangeboden. We investeren onze persoonlijke tijd en geld om een kwaliteitsservice te bieden aan onze bezoekers. Onze inkomsten komen van affiliate marketing en advertenties. Voor meer informatie hierover, zie onze reclamebekendmaking sectie.

Onze doelstelling

We willen onze lezers informeren over:

– Een grote verscheidenheid aan nieuwe en bestaande programma’s, producten of diensten voor liefde, huisdieren, autorijden, schoonheid, welzijn, doe-het-zelf, koken, entertainment, waarzeggerij, economie, geld verdienen, webhosts, computers, games, talen, marketing, geneeskunde, mode, muziek, psychologie, diëten, gezondheid, veiligheid, sport, werk, praktisch leven en reizen….

– De verschillende aspecten van een programma, product of dienst, met vermelding, afhankelijk van het geëvalueerde product, van de achtergrond, geschiedenis, kenmerken, functionaliteiten, ingrediënten, voordelen, nadelen, kwaliteit volgens getuigenissen, reputatie en gebruiksaanwijzingen, enz.

– Andere producten die vergelijkbaar zijn met de producten waarin ze geïnteresseerd zijn…

– Rechtszaken, oplichting, frauduleuze activiteiten, terugroepen van producten of regelgevende activiteiten in verband met een programma of product.

We verschaffen al deze informatie door tientallen, honderden en soms duizenden getuigenissen te bekijken die betrekking hebben op het programma, het product of de dienst in kwestie.

Evaluatiecriteria

Hieronder vindt u een handleiding met de criteria aan de hand waarvan we inhoud schrijven, bewerken en publiceren. Dit is slechts een reeks richtlijnen die kunnen variëren afhankelijk van de onderzoeksmethode, het type, programma of product dat wordt bestudeerd en de schrijfstijl…

De technische fiche
Het gedeelte “Productgegevens” geeft basisinformatie over een programma, product of dienst. Dit omvat over het algemeen: de naam van het product, de naam van het bedrijf, de naam van de auteur of de persoon die verantwoordelijk is voor het product, de website van het product, de taal of talen waarin het product beschikbaar is, een korte beschrijving van het product in een paar woorden, de prijs van het product, het formaat waarin het product beschikbaar is, de leveringsmethode en de geboden garanties.

De beschrijving
In het gedeelte “Productbeschrijving” vindt u een meer gedetailleerde beschrijving van het programma, het product of de dienst, meestal bestaande uit maximaal één of twee zinnen.

Evaluatie
De rubriek “Productevaluatie” bevat de belangrijkste punten over het programma, het product of de dienst. Het is gebaseerd op informatie die te vinden is op de officiële website van het product en bevat meestal de geschiedenis van het bedrijf dat het product aanbiedt, een gedetailleerde beschrijving van het product, de functies of eigenschappen, het gebruik of de dosering en de voordelen. Afhankelijk van het type product kun je ook informatie vinden over de bezorgservice, technische ondersteuning, betaalmethoden, promotiecodes, enz.

Nadelen
In het gedeelte “Nadelen van het product” staan de belangrijkste nadelen (de nadelen die het meest genoemd worden op internet) die genoemd worden in de getuigenissen die we tijdens ons onderzoek hebben ontvangen.
Dit gedeelte bevat ook contra-indicaties en bijwerkingen.

Reputatie
Het gedeelte “Productreputatie” beschrijft de ervaring van klanten of gebruikers op basis van de getuigenissen die we op internet hebben verzameld.

Conclusie
Het gedeelte “Productconclusie” geeft een samenvatting op basis van alle elementen die we tijdens ons onderzoek hebben kunnen vinden, zonder rekening te houden met onze persoonlijke mening. Een kleurcode wordt meestal gebruikt om de algemene mening van consumenten beter te begrijpen. Het ziet er als volgt uit:

Kleurcode Groen: Product Aanbevolen!

Kleurcode Geel: Vraag Uw Aandacht!

Kleurcode Rood: Product Niet Aanbevolen!

Onderzoekscriteria

Op Oplichterij Of Betrouwbaar worden de artikelen geproduceerd door een dynamisch en gepassioneerd team dat in staat is informatie te verstrekken over onderwerpen zoals, maar niet beperkt tot, IT, marketing, economie, werk, veiligheid, welzijn, gezondheid, afvallen, sport, seksualiteit, dieren, muziek, vrije tijd,….

Ons onderzoek wordt uitgevoerd volgens een strikt en serieus protocol, zodat we er alles aan doen om een goed beeld te krijgen van de betrouwbaarheid van het product:

– We houden alleen rekening met getuigenissen van gecontroleerde klanten of gebruikers, en sluiten die uit die oncontroleerbaar of beledigend zijn.
– Houd geen rekening met onze persoonlijke mening.
– Neem informatie van het productbedrijf of zijn partners niet zomaar aan.
– Controleer het percentage retourzendingen en terugbetalingen.
– …

In dit stadium worden voltooide artikelen over het algemeen voor proeflezing voorgelegd aan een van onze adviseurs met betrekking tot het thema van het document, voordat ze een laatste keer worden nagekeken door René Ronse voor goedkeuring vóór publicatie.

Richtlijnen voor commentaarbeoordeling

Op OOB is het doel van elke testimonial om consumenten te helpen bij het maken van goede aankoopkeuzes. In feite willen we een positieve consumentengemeenschap creëren. En om dit te bereiken zijn onze richtlijnen voor commentaren duidelijk: we willen eerlijke en nuttige getuigenissen die duidelijke informatie geven over het onderwerp in kwestie.

We tolereren geen enkele vorm van haatzaaien, laster, plagiaat, zelfpromotie of verdraaiing. Daarnaast behouden we ons het recht voor om bij het indienen van een recensie om een bestelnummer te vragen, zodat we kunnen controleren en bevestigen dat de recensent een legitieme klant is.

We begrijpen de woede die kan ontstaan door een onopgelost probleem, maar we zijn geen plek om rekeningen te vereffenen en zullen daarom alleen berichten accepteren die hoffelijk en eerlijk zijn.

Als de getuigenis niet overeenkomt met het product, onnodig is of gevoelige persoonlijke informatie bevat, behouden we ons het recht voor om de getuigenis te wijzigen of te verwijderen.

En om ervoor te zorgen dat onze bezoekers ze op een aanvaardbare manier kunnen lezen, moeten beoordelingen begrijpelijk zijn en geschreven zijn volgens bepaalde basiscriteria. Om deze reden worden reacties die geschreven zijn in een andere taal dan het Nederlands, in sms-formaat, alleen in hoofdletters of met te veel spelfouten niet geaccepteerd.

Om ervoor te zorgen dat ze een zinvolle bijdrage leveren aan de gemeenschap, worden alle beoordelingen die we ontvangen handmatig gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd; als ze niet voldoen aan een van de bovenstaande criteria, behouden we ons het recht voor om ze zonder kennisgeving te bewerken of te verwijderen.

Hoewel we ons uiterste best doen om te voorkomen dat dergelijke berichten worden gepubliceerd, is het nog steeds mogelijk dat sommige door de mazen van het net glippen. Als je een ongepast bericht tegenkomt, in welke vorm dan ook, aarzel dan niet om het ons te laten weten via ons contactformulier, zodat we de fout kunnen corrigeren.

Om overbelasting te voorkomen en prioriteit te geven aan de duidelijkheid van de comment thread, behouden we ons het recht voor om testimonials die geen serieus verzoek doen, overbodig zijn of geen waarde toevoegen aan de comment thread, niet te accepteren vanaf het moment dat een artikel de 50 comments nadert.

Noot: De meeste bewerkingen van reacties zijn gericht op spelling, grammatica, opmaak, godslastering, haatzaaien en alles wat in strijd is met onze servicevoorwaarden. Wees je er echter van bewust dat we nooit de onderliggende betekenis van een recensie of de sterrenclassificatie veranderen.
 
 
Dit alles kost veel tijd en daarom kunnen we je niet meer dan één beoordeling per week geven.

We streven ernaar om duidelijke, gedetailleerde en kwalitatieve productreviews te geven. Houd er echter rekening mee dat alle meningen op onze website puur informatief zijn. Voor meer informatie over dit onderwerp, zie onze aansprakelijkheidsverklaringen.


Laatst bijgewerkt op 26 maart 2024.