Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

8 dieetfouten die je moet vermijden!

Bijgewerkt op 6 november 2023.

transapente pixel
8 dieetfoutenDe meest gemaakte dieetfouten zijn ook de makkelijkste om te vermijden…! Maar… dat lijkt niet voor iedereen zo te zijn!

Als diëten, net als ik, een vast onderdeel van je leven is geworden: welkom bij mijn artikel!

Ik ga je vertellen wat je echt niet moet doen. Ik heb altijd een dieet gevolgd (best lang geleden) en ik wist echt niet wat er fout ging. Toch hield ik me aan de richtlijnen en deed ik alles wat me gezegd werd… totdat ik me uiteindelijk realiseerde dat ik deze 8 dieetfouten maakte om af te vallen!

Neem de tijd om te lezen en vertel ons of jij ook geen succes hebt met je dieet door deze fouten.

Fout nr. 1 van diëten om af te vallen: geen beweging!

Dieet of geen dieet… je zult nooit afvallen als je niet beweegt!

Lichaamsbeweging helpt om overtollige calorieën te verbranden en spieren op te bouwen. Begin langzaam en ga door tot je een goede routine hebt die voor jou werkt.

Dieetfouten om af te vallen Nr. 2: Obsessie met de weegschaal!

weegschaal-dieet-fouten-om-af te vallenVeel mensen (vooral vrouwen!) vertrouwen te veel op hun weegschaal. Ze hebben de neiging om blind te vertrouwen op de cijfers op de weegschaal!

Jullie vergeten, dames en heren, dat ons gewicht gedurende de dag kan variëren. Eten, drinken, naar het toilet gaan, zweten… zijn allemaal factoren die je gewicht beïnvloeden. Vooral bij vrouwen verandert het gewicht vaak tijdens de maand door de bekende hormonale activiteit (dit geldt niet voor ons mannen).

Gewichtstoename kan bijvoorbeeld vlak voor je menstruatie plaatsvinden. Concentreer je niet op de cijfers, maar denk aan de veranderingen die je voelt in je lichaam.

Dieetfouten om af te vallen Nr. 3: Het ontbijt overslaan!

Dit is waarschijnlijk de grootste fout die je kunt maken! Ons lichaam heeft het ontbijt nodig om goed te beginnen en als je denkt dat het overslaan ervan je extra kilo’s kost, dan heb je het mis.

Als we ‘s ochtends wakker worden, heeft ons arme lichaam minstens 12 uur gevast: het moet zijn batterijen opladen om goed te kunnen functioneren! Als je goed ontbijt, loop je niet het risico dat je te veel eet tijdens de lunch!

Dieetfouten om af te vallen Nr. 4: Niet genoeg eten!

Ook deze fout kan je duur komen te staan. We hoeven er niet aan herinnerd te worden: ons lichaam moet eten om goed te functioneren.

Het draait allemaal om calorieën!

Minder dan 1000 calorieën per dag eten kan gezondheidsproblemen veroorzaken, en de verklaring is heel eenvoudig: als het lichaam niet genoeg calorieën binnenkrijgt, voedt het zich ‘van binnenuit’ met spier- en vetreserves (we hebben het over noodzakelijke vetreserves, niet over overtollige!) en dit kan je metabolisme simpelweg ruïneren.

Diëten om af te vallen fout nr. 5: Je porties niet onder controle houden!

Het is allemaal goed en wel om voedseletiketten te vertrouwen: ze kunnen je natuurlijk vertellen hoeveel calorieën elk voedingsmiddel bevat. Maar het is aan ons om te controleren wat we eten.

We kunnen gemakkelijk het dubbele of zelfs het driedubbele binnenkrijgen van wat we normaal zouden moeten consumeren. En dit ruïneert onvermijdelijk alle dieetinspanningen.

Dieetfouten om af te vallen Nr. 6: Toegeven aan stemmingen!

Een conflict op het werk, kinderen die je onder druk zetten, angst omdat je financiële berekeningen niet goed gaan… Zoveel stressfactoren die je gemakkelijk kunnen aanzetten tot overeten. Hop, een pakje chips en daar zit je dan, stoom afblazen met eten! Probeer zo goed mogelijk om niet in deze val te trappen en vraag jezelf elke keer dat je eet af. Eet ik omdat ik honger heb?

Eet ik omdat ik honger heb? Of omdat ik gestrest ben?

Dit zal je helpen om iets anders te vinden om stoom af te blazen – waarom niet sporten?

Dieetfouten om af te vallen Nr. 7: Niet genoeg slapen!

Als slaap van levensbelang is voor de mens, is het ook heel belangrijk om af te vallen!

Je dieetinspanningen zullen voor niets zijn als je niet van plan bent om genoeg te slapen. En het is goed om te onthouden dat er niets beter is dan ‘s avonds slapen, zo natuurlijk mogelijk!

Als je op dieet bent, denk dan aan je slaap en organiseer die op dezelfde manier als je maaltijden.

Dieetfouten om af te vallen Nr. 8: Afslankpillen…

Als jij een van die mensen bent die denkt dat dieetpillen niet werken, denk dan nog eens na!

Er zijn 100% effectieve pillen die je kunnen helpen je afslankdoelen te bereiken als je weet hoe je ze moet gebruiken. Onthoud dat deze ‘pillen’ voedingssupplementen zijn die ontworpen zijn om in een gezond, goed (her)gebalanceerd dieet te passen… geen ontbering!

Bij het samenstellen van deze lijst met 8 dieetfouten om af te vallen, realiseerde ik me hoe makkelijk het is om in de val te lopen. De meesten van ons hebben de neiging om diëten de schuld te geven voor het verliezen van gewicht en vergeten uiteindelijk onze eigen fouten. Als jij jezelf ook herkent in een van de fouten die hier worden genoemd, vertel het ons dan!

Vergeet niet ons advies te lezen over het kiezen van de 100% natuurlijke afslankpil die bij je past, door HIER TE KLIKKEN!


Dit Artikel Delen!