Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Sylvie Martin

Beste thuisoefeningen om af te vallen

Bijgewerkt op 4 november 2023.

transapente pixel
Dikke buikBen je het zat om een bolle buik te hebben met vet opgestapeld rond je middel? Wil je een plattere, sportievere buik? Of wil je je kleden zoals je wilt zonder na elke maaltijd je strakke broek te moeten losknopen?

Houd je kin omhoog, niets is onmogelijk. In dit artikel nemen we je mee door een selectie van 5 oefeningen om je te helpen je buik gemakkelijk te verliezen.

Zowel mannen als vrouwen dromen allemaal van een platte, strakke en stevige buik. Maar wist je dat de buik het tweede brein van ons lichaam is?

Wij hebben het niet gezegd, wetenschappelijk onderzoek heeft het aangetoond. [1] die hebben aangetoond dat onze buik stoffen bevat die invloed hebben op onze emoties en onze keuzes.

Het is dus niet gemakkelijk om te spelen met dit orgaan, dat duidelijk intelligenter is dan we denken!

Waarom sporten om af te vallen?

waarom-oefenen-om-vet-te-verliezenBuikvet is het moeilijkst te verbranden. En dat is een feit.

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt tijdens je vele pogingen om af te vallen, is het heel moeilijk om de vetlagen die zich rond de buik ophopen te smelten. Het is daar veel hardnekkiger dan in andere delen van het lichaam.

In feite duurt het langer voordat het vet in dit gebied verdwijnt. Hierdoor raken we snel gedemotiveerd en zien we af van onze afslankaanpak.

Volgens wetenschappers heeft dit deel van ons lichaam de neiging om weinig doorbloed te worden. En zoals je waarschijnlijk weet, hoe minder bloed er circuleert, hoe minder vetzuren er worden gemobiliseerd en hoe minder vet er dus wegsmelt.

Geen paniek dus! Het is dus niet jouw schuld als je buik niet snel platter wordt! In de praktijk vergt het gewoon wat meer inspanning, vastberadenheid en de beoefening van bepaalde oefeningen zoals deze.

Eerste oefening voor gemakkelijk buikverlies : Burpees

oefening om gemakkelijk je buik te verliezen - burpeesBurpees, ook bekend als de ‘kikkersprong’, zijn een vast onderdeel van de training van topatleten, voetbalteams en zelfs het leger.

Het is een zeer effectieve buikspieroefening.

Burpees zijn niet alleen goed voor sporters, maar helpen ook om buikvet te verbranden. Het verhoogt je hartslag en stimuleert je stofwisseling.

Maar eerst moet je leren hoe je het moet doen.

Deze eerste oefening om buikvet te verliezen is gemakkelijk. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

 • Ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar.
 • Ga in een hurkhouding staan met je handen op de grond voor je.
 • Gooi je benen naar achteren zodat je hielen, heupen en schouders op één lijn staan.
 • Probeer met je borst de grond te raken terwijl je de plankpositie behoudt. Spring dan omhoog en breng je voeten naar je handen, met je hielen op de grond (squat positie).
 • Spring onmiddellijk zo hoog mogelijk de lucht in, met je handen boven je hoofd, terwijl je je hielen op één lijn brengt met je heupen en schouders. Keer snel terug naar de startpositie en herhaal.

NB: Optimaliseer de sprong door op je tenen te duwen en probeer je bilspieren en dijen samen te trekken.

2e oefening: Air squat

2e-oefening-om-de-buik-te-verliezen-lucht-squatDe air squat is een zeer praktische en effectieve oefening om af te vallen.

De air squat is onmisbaar en nuttig bij alle sporten en werkt op een maximaal aantal spieren, zoals die van de billen en dijen.

Het is dus een complete oefening voor een ideale taille en versterkte spieren. Het is ook een snelle buikspieroefening voor zowel mannen als vrouwen.

De air squat lijkt op de squat, maar vereist iets meer balans dan de squat. Het is een ideale oefening voor mensen die altijd onderweg zijn, omdat er geen sportuitrusting voor nodig is.

Hoe doe ik deze oefening om af te vallen?

Volg deze stappen en je zult gemakkelijk een van de beste buikspieroefeningen onder de knie krijgen.

 • Ga staan met een rechte rug, richt je heupen en schouders en steek je armen recht voor je uit.
 • Buig je benen en trek je billen naar achteren. Probeer je rug recht te houden door je armen te strekken en je duimen voor je te kruisen.
 • Laat jezelf zakken door je billen naar achteren en je knieën naar buiten te duwen, totdat je dijen parallel zijn aan de vloer. Keer terug naar de beginpositie en herhaal.


NB: Om je evenwicht te bewaren, span je je buik aan en buig je je romp als je afdaalt.
Vermijd ook om je hoofd te laten zakken, want dat kan achteraf pijn doen!

3e oefening: Bergbeklimmer

oefening-om-je-buik-te-loslaten-bergbeklimmerDe “Bergbeklimmer” ook bekend als de “klimoefening”, is een oefening die regelmatig wordt uitgevoerd tijdens sporttrainingen.

Het richt zich voornamelijk op de buikspieren en triceps. Het is een oefening om buikvet te verliezen die we sterk aanbevelen.

Snel of langzaam uitgevoerd, de Bergbeklimmer werkt je cardiovasculaire systeem, verhoogt je metabolisme en verbrandt veel calorieën.

Het wordt beschouwd als een van de gemakkelijkste oefeningen om buikvet te verliezen en je hoeft alleen maar deze eenvoudige stappen te volgen:

 • Begin met in een pomphouding te gaan staan, op je tenen, met je benen en armen recht. Zorg ervoor dat je hoofd, billen, benen en schouders op één lijn liggen.
 • Buig een van je benen en breng je knie naar je romp zonder de grond te raken.
 • Draai met een impulsieve beweging de positie om met het andere been en hervat de initiële beweging.

Tip: Zorg ervoor dat je tijdens de oefening je billen niet omhoog tilt of naar je handen kijkt.
Kijk in plaats daarvan iets naar voren om nekpijn te voorkomen.

4e oefening: Sit-ups

Sit-ups worden heel vaak gedaan door mensen die buikvet willen verbranden.

Door je buikspieren in vorm te brengen, versterk je niet alleen je spieren, maar voorkom je ook vaak pijnlijke blessures aan de lendenen.
Het is een bekende sporttraining voor een platte buik.

In tegenstelling tot andere oefeningen om buikvet te verliezen, hoef je niet te bewegen!

Het enige wat je hoeft te doen is je evenwicht bewaren in een precieze positie, waardoor je spieren werken en de oefening effectief is.

Sheathing is een sport die voor iedereen toegankelijk is. Het past zich aan elk lichaamstype en elke fysieke vaardigheid aan.

Het beschermt ook je ruggengraat, beperkt de schade die wordt veroorzaakt door langdurig zitten, verstevigt je buikspieren, maakt je flexibeler en verbetert je sportprestaties.

Ontdek hieronder 3 vormen van buikspieroefeningen gebaseerd op front tucking die je elke dag thuis kunt doen.

– Voorkant plooien

oefening-om-je-buik-te-verliezen-frontaalDit is de basisvorm.

Ga met je gezicht naar beneden op de grond liggen en steun op je ellebogen en de bal van je voeten.

Je bekken en schouders moeten op één lijn liggen.

Als je gewend bent aan fysieke activiteit, til dan een van je tenen van de grond en houd deze positie tussen de 30 seconden en 2 minuten vast.

Til dan de andere teen op en herhaal.

– Rechte beenkrul

oefening-om-je-buik-te-verliezen-strek-benenDeze buikspieroefening kan in het begin moeilijk zijn, maar je hebt hem snel onder de knie.

Ga gewoon liggen met je benen gestrekt voor je.

Probeer ze iets van de vloer te tillen, houd ze recht en kantel je bovenlichaam naar achteren.

Je rug mag de vloer niet raken.

Houd deze positie minstens 10 seconden vast. Adem in en herhaal.

– Laterale gainage

oefening om buik te verliezen-laterale gainageDeze buikspieroefening is gericht op het trainen van je schuine buikspieren om je taille te verfijnen.

Ga op je zij liggen en steun op een van je onderarmen en je enkels.

Voor de beste resultaten moet je je evenwicht bewaren (leun niet naar voren of naar achteren).

Zorg er altijd voor dat je lichaam op één lijn ligt en dat je bekken de grond niet raakt.

Houd deze positie ten minste 20 seconden vast en keer dan om.

Laatste oefening om buikvet te verliezen, de cobra houding (Bhujang asana)

oefening om buikvet te verliezen-de-cobrahouding-bhujang-asanaDe cobra houding geeft niet alleen een gevoel van welzijn, maar is ook een van de beste oefeningen om af te vallen.

Dankzij de ontspannende effecten helpt deze oefening stress te verlichten, een belangrijke factor bij gewichtstoename, een opgeblazen gevoel en een slechte spijsvertering.

Deze houding maakt je rug, buik en hele lichaam soepeler en sterker.

Ga op je buik liggen, benen recht, handen en tenen op de grond. Leun op je armen en probeer je borst en hoofd zo ver mogelijk naar achteren te kantelen, waarbij je je tenen op de grond houdt.

Houd minstens 30 seconden vast.

Om het meest effectief te zijn moet deze oefening 5 keer herhaald worden. Vergeet niet om diep te ademen en pauzeer 15 seconden na elke herhaling.

Doe deze oefening niet als je rugklachten, maagzweren of hernia’s hebt of als je zwanger bent.

Conclusie

Vergeet niet dat niet alle buikspieroefeningen geschikt zijn voor iedereen.
Als je ook maar de kleinste pijn voelt na een of meerdere oefeningen, stop dan onmiddellijk en vraag advies aan een specialist.
Onthoud tot slot dat een gezond, evenwichtig en vetarm dieet de sleutel is tot een geweldig figuur.
Als je snel buikvet wilt verliezen en deze oefeningen nog effectiever wilt maken, probeer dan sportieve activiteiten zoals joggen of touwtje springen, die uitstekend zijn om cellulitis te verwijderen.
Een uur per dag wandelen op een normaal tempo kan het vetgehalte in de buik ook aanzienlijk verminderen en is een echte gewichtsverliesoefening.
Wees geduldig en geef je lichaam de tijd om zich aan te passen aan je nieuwe ritme en de nieuwe veranderingen in activiteit die je het zojuist hebt opgelegd.
Je hebt het je waarschijnlijk al gerealiseerd! Stress helpt je niet om af te slanken, integendeel, het vertraagt het proces alleen maar.


Dit Artikel Delen!