Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Jean-Marie Besnard

Zijn je sperma en spermatozoa ongezond?

Bijgewerkt op 28 november 2023.

transapente pixel
SpermaVeel stellen zijn zich niet bewust van de relatie tussen het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid (het vermogen om te bewegen) en de toekomst van hun relatie.

Als je een kind wilt verwekken maar een laag aantal zaadcellen en/of een beperkte beweeglijkheid hebt, kun je in een zeer gecompliceerde situatie terechtkomen.

Lees meer…

Laag aantal zaadcellen: welke invloed heeft dit op je vruchtbaarheid als man?

Een laag spermavolume en een lage motiliteit (beweeglijkheid van de zaadcellen) zijn twee van de belangrijkste oorzaken van onvruchtbaarheid. Het is waar dat een eicel maar één zaadcel nodig heeft om bevrucht te worden. Maar de kans dat deze zaadcel zich bij de eicel voegt is erg klein, daarom zijn er miljoenen zaadcellen nodig in het sperma. Als je weinig zaadcellen produceert, zijn je kansen om je partner zwanger te maken veel kleiner. Dit is ook het geval als je lijdt aan een lage motiliteit, een stoornis die de beweeglijkheid van het sperma beïnvloedt.

Je droom om een gezin te stichten en nakomelingen te krijgen die jouw naam zullen dragen, hangt nauw samen met deze twee elementen. Kinderen krijgen is een prachtige en wonderbaarlijke ervaring. Het is de ultieme fase in jullie huwelijksleven en de prachtige vrucht van jullie liefde. Daarom, en om te voorkomen dat er obstakels in de weg staan, moet je je nu al zorgen gaan maken over de kwaliteit van je spermatozoïden en hun goede beweeglijkheid, zonder enige terughoudendheid.

Als je last hebt van een of beide van deze problemen, heeft SpecialHomme een aantal praktische adviezen om je te helpen een goede spermakwaliteit en verbeterde beweeglijkheid te bereiken.

Wat moet je doen als je weinig sperma produceert?

Het is niet altijd gemakkelijk om dit toe te geven. Maar als je het probleem met een open geest tegemoet treedt en het feit accepteert, ben je goed op weg om het op te lossen.

Het eerste wat je moet doen is je uroloog raadplegen en vragen om een spermatest. Als je weet hoeveel zaadcellen je hebt, kun je een beter beeld krijgen van het probleem, zodat je een duidelijker beeld hebt van wat je moet doen.

Je moet ook proberen om de slechte gewoonten die je dagelijks aanneemt te veranderen. Stoppen met roken zal bijvoorbeeld aanzienlijk helpen om je aantal zaadcellen te verhogen. Je moet ook je alcoholgebruik verminderen. Je moet ook proberen om veel ijzerrijke zeevruchten en schaaldieren te eten. Tot slot moet je een optimaal gewicht bereiken en overtollige kilo’s kwijtraken door regelmatig te bewegen. Deze maatregelen kunnen helpen om het aantal zaadcellen in je sperma te verhogen.

Slechte beweeglijkheid en motiliteit van sperma, zeg je?

Motiliteit is iets anders dan beweeglijkheid. Motiliteit verwijst naar het vermogen van spermatozoïden om te bewegen (sommige spermatozoïden kunnen niet bewegen), terwijl motiliteit alleen verwijst naar spermatozoïden die kunnen bewegen, en of ze ook echt bewegen (misschien zitten er een paar luie tussen die kleine rakkers).

Als een man een lage beweeglijkheid van sperma heeft, is het moeilijk om zwanger te worden. De oorzaken achter deze disfunctie, die meestal psychologisch zijn, kunnen echter vrij eenvoudig worden weggenomen. Als je zeker weet dat je lui sperma hebt, dan moet je beginnen met het verminderen van stress door een paar ontspanningstechnieken te leren. Je moet ook stoppen met roken om je sperma te verjongen.

Als je op zoek bent naar een techniek die je dringend en ter plekke kunt toepassen, kun je vlak voor de seks een koude douche nemen, die de beweeglijkheid van je sperma tijdelijk kan verbeteren.

Tips en advies als je spermaproductie laag is

Als je je spermaproductie wilt verhogen en de kwaliteit van je sperma wilt verbeteren, nodigen we je uit om deze gids te bekijken. Speciaal spermadossier. We hebben alle tips verzameld die je nodig hebt om sperma van betere kwaliteit te krijgen en je kansen om vader te worden te vergroten.


Dit Artikel Delen!