Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Jean-Marie Besnard

Meer sperma, betere vruchtbaarheid

Bijgewerkt op 28 november 2023.

Sperma alleenWat is sperma? Een vraag die op het eerste gezicht eenvoudig lijkt… Maar als het gaat om het definiëren van sperma, is het niet zo eenvoudig. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe je meer sperma kunt produceren, moet je eerst weten wat deze magische stof is. Deze stof die door de mens wordt geproduceerd tijdens seksuele activiteit, ligt aan de oorsprong van het leven.

Wie van ons herinnert zich niet die eerste keer dat we ejaculeerden? Verbijstering, verbazing, angst, lachen… alle sensaties die een man kan voelen als hij voor het eerst ejaculeert.

Dus wat is sperma? Hoe kunnen we er meer van produceren? En nog veel meer!

Vandaag laten we je kennismaken met deze vloeistof die mannen door de eeuwen heen heeft geïntrigeerd.

Hoe werkt sperma?

Sperma is een biologische vloeistof die uit de penis komt via de urinebuis na seksuele stimulatie, wat normaal leidt tot een orgasme.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bevat deze vloeistof meer dan alleen sperma. Het sperma leeft en beweegt dankzij andere bestanddelen: vitaminen (C en B12), zink, suiker, calcium, fosfor, magnesium, kalium, hormonen (zoals testosteron) en andere vitale bestanddelen. Deze componenten zorgen ervoor dat de spermatozoa een goede omgeving hebben om in te leven en te bewegen.

Veel mensen denken dat sperma permanent wordt opgeslagen in de testikels: ze stellen zich voor dat het zakjes zijn die de hele tijd gevuld zijn met sperma! Sommige mensen denken zelfs dat als een man grote testikels heeft, hij meer sperma produceert! Nee dus! De testikels bevatten slechts een deel van de bestanddelen van sperma.

De zaadvloeistof die het sperma vervoert, is afkomstig van afscheidingen van de prostaat, de zaadblaasjes en de klier van Cowper.

Structuur van een zaadcel

Een spermatozoïde met een flagellum of “staart” kan worden beschreven als uniflagellaat. Het flagellum beweegt in een golvend patroon en stuwt het sperma naar de eicel. Flagellerende spermatozoa worden ook wel beweeglijke spermatozoa genoemd. (Een niet-motiele spermatozoön zonder flagellum wordt spermatide genoemd).

Een spermatozoön kan een X-chromosoom bevatten en een vrouwelijk wezen (meisje) voortbrengen na bevruchting van de eicel. Als de eicel een Y-chromosoom bevat, resulteert de bevruchting in de ontwikkeling van een mannelijk wezen (jongen). We hadden je graag meer verteld over de X- en Y-chromosomen, maar we zijn bang dat we van dit artikel een natuurkundeles maken!

De spermatozoïde heeft een kop van ongeveer 3 tot 5 centimeter en een ongeveer 50 centimeter lang flagellum. Het heeft weinig cytoplasma, maar de kop of voorkant van een spermatozoïde bevat veel DNA. Zodra de zaadlozing heeft plaatsgevonden, kunnen deze kleine wezentjes niet volledig mobiel worden omdat het sperma alkalisch is. Pas wanneer ze het vrouwelijke voortplantingskanaal bereiken, kunnen ze dankzij de zure pH van de vagina genieten van een grotere mobiliteit.

Dus je ziet het? Het is niet genoeg om alleen maar meer sperma te hebben: dat sperma moet perfect gezonde spermatozoïden bevatten om van enig nut te zijn. Trouwens, wat is het nut van sperma?

Wat is het nut van sperma?

Dat is een goede vraag! Het is niet alleen bedoeld om er mooi uit te zien aan het einde van een seksuele ontmoeting! Het is ook niet in eerste instantie bedoeld om doorgeslikt te worden na een ejaculatie in je gezicht! Het primaire doel is om kinderen te maken!

Deze vloeistof, die in het lichaam wordt getransporteerd en op de bodem van de vagina wordt geëjaculeerd, is in de eerste plaats bedoeld om een eitje te bevruchten dat rustig ligt te wachten in de baarmoeder van de vrouw. Vruchtbare of steriele mannen kunnen als zodanig worden gedefinieerd, afhankelijk van de gezondheidstoestand van het sperma en de spermatozoïden. Lees meer over de kwaliteit van sperma op Kwaliteit van sperma.

Nu we weten wat sperma is en waarvoor het wordt gebruikt, moeten we leren hoe het wordt geproduceerd.

Dit is hoe sperma wordt geproduceerd

De productie van sperma is een integraal onderdeel van de mannelijke voortplantingscyclus. Welke organen zijn verantwoordelijk voor de productie? Hoe worden ze geproduceerd? Al deze vragen leiden ons naar het hart van de mannelijke voortplantingsfunctie om te begrijpen hoe sperma wordt geproduceerd.

Laten we teruggaan naar het allereerste begin van het proces van de aanmaak van deze stof die zo kostbaar is voor de continuïteit van onze soort op aarde.

Oorsprong van sperma

Sperma is een biologische vloeistof die door verschillende organen wordt geproduceerd vanaf de embryonale fase van het leven van een man totdat hij in de puberteit komt, en vervolgens volwassen wordt tussen de leeftijd van 13 en 30 jaar. Maar in geen geval is deze productie mogelijk zonder de geslachtsorganen. Bij mannen zijn dat de testikels.

De testikel is een orgaan van het mannelijke voortplantingssysteem. Het is de steunpilaar van de spermaproductie en vervult zelf twee soorten functies:

  • De productie van sperma: endocriene functies;
  • De hormonale functie: de productie van hormonen zoals testosteron.

Als paar vormen de testikels de geslachtsklieren en spelen ze een synergetische rol in de spermaproductie.

Als de testikels alleen al twee soorten functies vervullen: de productie van hormonen en de productie van spermatozoa, hoe wordt sperma dan geproduceerd?

sperma onder de microscoop

Spermatozoa worden geproduceerd, opgeslagen en afgeleverd door het mannelijke voortplantingssysteem. Het mannelijke voortplantingssysteem bestaat uit de testikels, urinebuis, prostaatklier, zaadblaasjes en penis.

De testikels bevatten structuren die zaadbuisjes worden genoemd en die de spermaproducerende zones zijn. Ze produceren maar liefst 12 miljard spermatozoïden per maand. De bijbal ligt boven de zaadbuizen. Onrijpe zaadcellen migreren uit de zaadbuizen en worden opgeslagen tot ze rijp zijn.

Voor de geslachtsgemeenschap vult de penis zich met bloed en wordt er een erectie bereikt. Bij voldoende stimulatie begint het ejaculatieproces. De rijpe spermatozoa reizen van de bijbal via de zaadleider.

De zaadleider is een smalle gespierde buis van ongeveer 10 centimeter lang. Het samentrekken van de gladde spieren stuwt het sperma naar voren. Ze bereiken de eikel, het breedste deel van de zaadleider, en gaan dan naar de ejaculatiekanalen.

In de ejaculatoire kanalen vermengt een afscheiding van vloeistof uit de zaadblaasjes zich met het sperma. De zaadvloeistof bevat fructosesuiker, die met het sperma wordt gecombineerd als een soort brandstof.

Vervolgens worden ze versmolten of voorzien van alkalines, die hen helpen om de van nature zure omgeving van de vagina en baarmoeder tegen te gaan, zodat het sperma een betere overlevingskans heeft.

Spermaproductie: de mechanismen

Spermatozoa worden geproduceerd in de mannelijke testikel. De zaadbal is gevuld met kleine opgerolde buisjes (zaadbuizen) waar de zaadcellen doorheen kunnen bewegen.

Elke zaadbuis is bekleed met zaadvoedende cellen (Sertoli-cellen) en zaadstamcellen (spermatogonia).

Aan de buitenkant van de buis en tussen de buizen bevinden zich testosteron producerende cellen (Leydig cellen), waarvan het product essentieel is voor het reguleren van de spermaproductie. De hormonen die door de Leydigcellen worden geproduceerd, stimuleren de spermaproductie door in te werken op de feedercellen, die op hun beurt de spermaproductie regelen.

Meer sperma produceren: tussen kwantiteit en kwaliteit

Spermatogoniale stamcellen beginnen zich met wisselende tussenpozen te delen en blijven zich gedurende het hele leven van de man delen.

Spermatogonia hebben twee doelen: meer kiemcellen maken om het proces in stand te houden en de cellen gebruiken om rijpe spermatozoa te maken. Deze keer ondergaan de kiemcellen mitose (DNA-verdubbeling) en meiose (DNA-recombinatie) in de vroege stadia van de spermaproductie.

Daarom hebben mannen geen gebrek aan sperma en lijken kinderen niet noodzakelijkerwijs op hun ouders.

Functies van een zaadcel

De spermatozoïde begint als een typische ronde cel en krijgt uiteindelijk zeer gespecialiseerde functies om een eicel te bevruchten. Overtollig cytoplasma wordt verwijderd om de weerstand te verminderen. De kern van de cel die de chromosomen van het sperma bevat, is dicht opeengepakt en zit vast in de kop van de langwerpige spermatozoïde.

De meeste overtollige organellen worden samen met het cytoplasma verwijderd, maar de energie van de cel (mitochondriën) bevindt zich net achter de kop, zoals de motoren achter een raket. De celstructuren worden gerecycled om het deksel van het acrosoom te vormen, een bundel enzymen aan de voorkant van de spermakop die helpen om de naburige cellen van de eicel binnen te dringen.

Andere celstructuren (centriolen) worden ook gerecycled om de staart van het sperma te vormen, die wordt gebruikt voor voortstuwing en richting.

De doelstellingen van een spermatozoïde

De pas geproduceerde spermatozoïde is niet noodzakelijk een goede zwemmer en heeft nog geen groot bevruchtend vermogen. Deze eigenschappen worden verkregen wanneer het door de epididymides gaat, een strak opgerold spermakanaal aan de bovenkant van de zaadbal.

Er worden specifieke eiwitten aan het spermamembraan toegevoegd en andere verwijderd, waardoor een cel ontstaat die zeer gespecialiseerd is in zwemmen en uitgerust is met een bevruchtende eicel. De volgende bevruchting zou het moeten zijn! Nu hoeven we alleen nog maar onze vingers te kruisen.

Maakt het uit hoeveel sperma er per seksuele ontmoeting wordt geproduceerd? Moet je een overvloed produceren? Zo nee, hoe doe je dat dan?

Waarom en hoe kun je meer sperma produceren?

sperma testbuisAls je erover denkt om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het sperma dat je produceert te verbeteren, is hier een lijst met belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden.

Er zijn factoren waar een man geen invloed op heeft en die de kwaliteit van het ejaculaat beïnvloeden, zoals leeftijd en genetica. Maar als je het advies van je arts al opvolgt en er een gezonde levensstijl op nahoudt, zijn er acties die je kunt ondernemen om het volume en de kwaliteit van je sperma te verhogen.

Mannen die zich alleen richten op de hoeveelheid sperma die ze produceren, zouden meer aandacht moeten besteden aan hoe ze veel sperma van goede kwaliteit kunnen produceren.

Hier zijn enkele aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen over hoe je veel sperma kunt krijgen en de effectiviteit ervan kunt verbeteren.

Ga terug om vooruit te springen

Hoe opgewonden je ook bent, het is belangrijk om je libido (zin in seks) onder controle te houden, al is het maar voor een paar dagen. Als je meer sperma wilt produceren en de kwaliteit ervan wilt verbeteren, moet je je minstens 3 dagen onthouden van seks.

Het is niet het einde van de wereld, en geloof het of niet, het heeft effect!

Houd je penis koel

Sommige mensen raden koude douches aan. Maar het algemene idee is om uit de buurt te blijven van omgevingen met hoge temperaturen. Als je het volume van je sperma wilt vergroten, doe je er goed aan om uit de buurt te blijven van sauna’s, jacuzzi’s en spa’s.

We hebben niet gezegd dat het gemakkelijk zou zijn.

In tegenstelling tot wat veel mensen geneigd zijn te geloven, moedigen hoge temperaturen seksuele activiteit niet aan – integendeel! Het vernietigt geleidelijk het sperma in je lichaam.

Let op je gewicht

Studies hebben aangetoond dat het aantal spermatozoïden afneemt bij overgewicht. Dit is echter geen absolute waarheid; het wordt sterk aangeraden om je gewicht in verhouding te houden met je lengte zodat je beter kunt presteren in bed! Een goede gezondheid = kwantiteit sperma van goede kwaliteit.

Acupunctuur

Begin met het vinden van een geregistreerde beoefenaar van alternatieve geneeskunde of een acupunctuurexpert. Hij of zij weet wat je moet doen. Experts in alternatieve geneeskunde prijzen voortdurend de deugden van acupunctuur aan om het aantal zaadcellen van een man te verhogen.

Let op je voeding

Wil je veel sperma? Eet dan voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E (noten, oliën), vitamine C (citrusvruchten, paprika’s, tomaten), foliumzuur, zink (zuivelproducten, vlees, zeevruchten) en vergeet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten niet.

Selderij bevat androsteron en staat erom bekend het libido te verbeteren. Oesters bevatten dopamine, zink en omega-3 vetzuren, die de spermaproductie verhogen. Pompoenpitten, sardines en walnoten zijn ook rijk aan omega-3.

Vullen met noten

Volgens een onderzoek onder een groep mannen in goede seksuele gezondheid verhogen noten de beweeglijkheid van sperma,

Probeer drie maanden lang minstens 75 gram per dag te eten. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door UCLA. Het enige advies dat we je kunnen geven is: zorg ervoor dat je geen notenallergie hebt!

Voor sterke ejaculaties, let op het volgende…

Vermijd junkfood en voedingsmiddelen die rijk zijn aan cafeïne en kwik. Vermijd alcoholische dranken. Als je je leven echt wilt verbeteren op al deze gebieden, zul je offers moeten brengen om je doel te bereiken.

Kortom, er zijn verschillende manieren om de kwaliteit en kracht van je sperma te verbeteren. De belangrijkste zijn een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en de inname van bepaalde vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer en vitamine B, C en E. Je moet ook afblijven van alcoholische dranken.

Je moet ook wegblijven van alcoholische dranken, sigaretten en alle andere drugs. Deze ondeugden kunnen een zeer negatief effect hebben op de productie van gezond sperma.

Veel artsen raden ook aan om te hete baden en stoombaden te vermijden. De hoge temperatuur kan spermatozoïden doden en voorkomen dat ze veel sperma produceren.

Het lijkt wel mogelijk om meer sperma te produceren! Wat zijn de juiste oplossingen?

Oplossingen om meer te ejaculeren en meer sperma te hebben

Zoals we net hebben gezien, zal een gezond, evenwichtig dieet, vooral een dieet dat rijk is aan voedingsmiddelen die de spermaproductie stimuleren, zeker helpen.

Maar omdat een normaal voedingssysteem je niet altijd de beste inname kan garanderen, kun je overwegen om een paar voedingssupplementen te proberen die misschien beter werken.

Ook om je sperma en je vruchtbaarheid te verhogen, bieden we je een selectie van de beste 100% natuurlijke oplossingen die getest zijn door het SpécialHomme team.

Aarzel niet om ze te raadplegen om je spermaproductie te stimuleren en deze essentiële stof voor je viriliteit aan te vullen.

TOP oplossingen voor meer sperma :

 Volume Pillen

 Semenax


Dit Artikel Delen!