Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Gepubliceerd door René Ronse

Fiverr, Beoordelingen, valkuilen, veiligheid... We vertellen je alles!

Bijgewerkt op 7 mei 2024.
Score: 4.5/5. (2 meningen)
Please wait...

Volledige Analyse van Fiverr

Fiverr

Productnaam : Fiverr

Merk : fiverr

Verantwoordelijk : Fiverr International Ltd.

Website : fiverr.com

Taal : Netherlands

Korte beschrijving : Online diensten kopen en verkopen.

Prijs : Gratis

Formaat : Online

Levering : Snel.

Garantie : /

Beschrijving Over Fiverr:

“Fiverr is een populair platform dat een breed scala aan freelance digitale diensten aanbiedt. Je kunt niet alleen microservices kopen tegen bodemprijzen, maar je kunt ook geld verdienen door je eigen diensten te verkopen als freelancer!

Evaluatie Over Fiverr:

“Fiverr is een zeer populair platform dat een veelheid aan freelance digitale marketingdiensten aanbiedt.

Hiermee kun je microservices kopen tegen bodemprijzen, maar ook geld verdienen door je eigen diensten te verkopen als freelancer!

Laten we proberen al je vragen te beantwoorden:

Wat is Fiverr?

“Fiverr is een platform (marktplaats) waar freelancers hun diensten kunnen verkopen.

Het is online sinds 2010 en is in feite een van ‘s werelds grootste marktplaatsen voor digitale diensten! Het heeft een database van meer dan 3 miljoen gigs (microservices).

En naarmate de markt blijft groeien, neemt ook de kwaliteit en kwantiteit van de diensten toe. Tegenwoordig kun je zowat elke digitale service vinden vanaf $5,00.

Hoe werkt het?

“Fiverr werkt zoals elke andere internetmarktplaats. Verkopers vermelden hun diensten (gigs) en kopers die geïnteresseerd zijn in deze diensten stellen vragen en, als ze tevreden zijn met de antwoorden, kopen ze deze.

De site fungeert als tussenpersoon en zorgt ervoor dat beide partijen tevreden zijn met het eindresultaat. Het platform behoudt 20% van elke transactie. Zodra de verkoper de dienst heeft geleverd en de koper de correcte levering heeft bevestigd, wordt de verkoper betaald. Anders, in geval van een geschil, voert de technische afdeling een onderzoek uit en, afhankelijk van het resultaat, betaalt de verkoper of betaalt de klant terug.

 – Kopen op Fiverr

De marktplaats heeft het kopen van diensten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je zoekt de service waarin je geïnteresseerd bent, raadpleegt de reacties van kopers, kiest het pakket dat het beste bij je behoeften past, neemt contact op met de verkoper met eventuele vragen, doet de betaling en binnen een paar dagen (soms zelfs minder) wordt je bestelling geleverd.

 – Verkopen op Fiverr

Het platform stelt iedereen in staat om op hun website te verkopen. Je hoeft je alleen maar te registreren en de stap-voor-stap procedure te volgen die iets verderop in dit artikel wordt gegeven. Daarna zal je profiel verschijnen op de resultatenpagina van de site voor zoekopdrachten met betrekking tot jouw dienst.

Nieuwe diensten profiteren van een grotere zichtbaarheid op het platform. En als je service goed is en je positieve feedback van klanten kunt behouden, zal het aantal bestellingen snel toenemen.

Wat zijn optredens?

Fiverr gigs zijn diensten die worden aangeboden door freelance verkopers op de site. Diensten variëren in prijs van $5,00 tot $10.000,00. Hoewel de meeste diensten slechts $5,00 kosten, stijgen de prijzen over het algemeen voor add-ons, extra diensten en gigs van hogere kwaliteit.

De meeste optredens vallen in een van de volgende categorieën:

Graphics en Ontwerp
Digitale marketing
Copywriting & Vertaling
Video en animatie
Muziek & Audio
Programmeren & Technologie
Bedrijven
Vrije tijd
Industrieën

Is “Fiverr” een serieuze site?

Ja, voor zowel kopers als verkopers is het platform volledig legitiem. Het heeft een klantenservice die je altijd helpt bij het oplossen van problemen en die binnen 24 uur na het verzenden van je bestelling contact met je opneemt.

Als een verkoper je bestelling niet op tijd levert, kun je de levertijd verlengen of direct je geld terugkrijgen (geheel of gedeeltelijk).

Alle transacties worden ook vastgelegd.

Natuurlijk zijn er overal oplichters en het is altijd mogelijk dat sommigen misbruik proberen te maken van je service of je een service leveren die niet van hoge kwaliteit is. Kopers kunnen echter de bestelling controleren en melden of deze wel of niet aan de criteria voldoet, en verkopers kunnen ook misbruik melden.

De site heeft een SSL-certificaat om persoonlijke informatie te beschermen die u niet met anderen wilt delen.

“Fiverr biedt ook een gemakkelijke manier om onafhankelijke verkopers van hoge kwaliteit te vinden. Als je naar opdrachten zoekt, kun je hun beoordeling en serviceniveau zien en de meningen van andere kopers lezen.

Daarnaast is er nog een controleprocedure waarbij verkopers informatie geven over hun achtergrond en opleiding.

 – Veelvoorkomende problemen en hoe ze op te lossen

Een verkoper levert je bestelling niet op tijd – neem contact op met de verkoper en vervolgens met de helpdesk. Vraag een terugbetaling aan als de verkoper het probleem niet wil oplossen.

Een verkoper heeft slordig werk afgeleverd. Vraag om revisies. Als je niet tevreden bent, vraag dan om je geld terug.

Een verkoper heeft de bestelling geleverd zoals beloofd, maar je had verwacht dat het werk op een andere manier zou worden gedaan. Informeer bij de verkoper of hij bereid is om een poging te doen, anders kan er in dit specifieke geval niets worden gedaan. Stel de verkoper de volgende keer specifieke vragen voordat je de bestelling plaatst om misverstanden te voorkomen.

Hoe registreer ik me op Fiverr?

De registratieprocedure om koper te worden is heel eenvoudig en ongecompliceerd. Het is voor iedereen toegankelijk en vereist geen speciale specificaties.

Als je een verkoper op “fiverr” wilt worden, moet je wat meer tijd besteden aan het maken van je profiel en het toevoegen van diensten voordat je geld kunt gaan verdienen. Nogmaals, iedereen kan een verkopersprofiel hebben, een dienst aanmaken en beginnen met het verkopen van zijn diensten op de site.

 – Registreren als koper
Fiverr
Als je een koper wilt worden, wordt er een venster geopend op de officiële website waarin je je kunt registreren.

Je kunt je Facebook-profiel, Google-profiel, Apple-profiel of e-mailadres gebruiken om je te registreren. Je moet een gebruikersnaam aanmaken (denk eraan dat je die in de toekomst niet meer kunt veranderen).

Zodra je je account hebt geactiveerd, kun je het platform en alle functies gebruiken!

 – Registreren als verkoper

Om verkoper te worden, klik je op de officiële website op de knop “Verkoper worden”. Je krijgt dan een rondleiding. Volg de rondleiding en doorloop de volgende 5 stappen:

1. Stel uw verkoopprofiel vast.

2. Maak je service.

3. Voeg een inleidende video toe (niet verplicht).

4. Bied een pakket aan (een uitstekende manier om je inkomen te verhogen).

5. Bied extra’s aan voor je service (helpt de inkomsten te verhogen).

Hoewel alleen de eerste twee stappen verplicht zijn, zullen de laatste drie je helpen om meer verkeer te genereren en je winst te verhogen.

Daarna verschijnt je profiel op de resultatenpagina voor de zoekopdrachten die jou interesseren!

Advies :

Hier is wat praktisch advies voor iedereen die wil kopen of verkopen op Fiverr.

 – Voor kopers

Bepaal de kwaliteit van de service door recensies te lezen. Maar in plaats van alle beoordelingen met 5 sterren te lezen, scroll je naar beneden en zoek je naar de negatieve beoordelingen om een idee te krijgen van de zwakke punten van de verkoper.

Laat je niet misleiden door de classificatie “Level 1 service provider”. Dit is geen garantie voor de kwaliteit van de service, maar geeft alleen aan dat de leverancier een bepaald aantal services heeft uitgevoerd. Het is beter om met leveranciers te werken die een goede reputatie hebben.

Neem contact op met elke verkoper en vraag om een voorbeeld van hun recente werk. Controleer de kwaliteit van het werk.

Als je een specifiek verzoek hebt, vermeld dat dan voordat je een bestelling plaatst. Zo begrijpt iedereen wat er moet gebeuren.

Realistisch gezien is Fiverr een geweldige plek om geld te besparen als je een budget hebt. Maar begrijp wel dat je een dienst koopt tegen een prijs die meestal alle concurrentie tart. Aan de andere kant moet je accepteren dat de service niet altijd van onberispelijke kwaliteit is!

 – Voor verkopers

Als je wilt beginnen met verkopen op Fiverr, dan is het enige wat je hoeft te doen om te slagen en geld te verdienen het leveren van een kwalitatief goede dienst. Wees verantwoordelijk en toegewijd en werk consequent en regelmatig. Op deze manier is “Fiverr” een ideale plek voor diegenen die een winstgevende online business willen opzetten!

Nadelen van Fiverr :

Een aantal getuigenissen verwijzen naar een slecht rankingsysteem.

Anderen hebben het over nepreviews of verkopers die niet effectief communiceren!

Bovendien is de commissie die verkopers betalen vrij hoog, namelijk 20% van het opgenomen bedrag!

Reputatie van Fiverr:

“Fiverr is een legitieme website die een breed scala aan kwaliteitsdiensten biedt met gerenommeerde kopers en verkopers.

Net als elders is het niet onmogelijk om een verkoper of koper zonder scrupules tegen te komen. Ik raad je sterk aan om te vertrouwen op meningen en je eigen oordeel als het gaat om het bestellen van diensten. De meerderheid van de community op deze site bestaat echter uit fatsoenlijke mensen die goede diensten leveren.

Elke dag verwerkt fiverr een zeer groot aantal transacties. Het is dan ook logisch dat er veel negatieve commentaren op het web te vinden zijn. Desondanks geniet de site een goede reputatie op internet.

Conclusie voor Fiverr :

Of je nu je eerste dienst wilt kopen of je eigen diensten wilt verkopen als freelancer, “Fiverr” lijkt, volgens de algemene opinie van het web, een keuzemarktplaats die bij je zou moeten passen zolang je een paar aanbevelingen opvolgt!

Als je niet teleurgesteld wilt worden, moet je vooral realistisch zijn, en ook al is de prijs-kwaliteitverhouding vaak erg goed, je moet niet verwachten dat je voor slechts 5 euro een professionele kwaliteitsservice krijgt!

Officiële website :fiverr.com

Bezoek de officiële website: Fiverr


Deel dit artikel!

Meningen, recensies en getuigenissen

Geef uw mening :


(*)