Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Gepubliceerd door René Ronse

Coinbase, Beoordelingen, valkuilen, veiligheid... We vertellen je alles!

Bijgewerkt op 29 maart 2024.
Score: 4.5/5. (2 meningen)
Please wait...

Volledige Analyse van Coinbase

Coinbase

Productnaam : Coinbase

Merk : coinbase

Verantwoordelijk : Coinbase Ierland Limited.

Website : www.coinbase.com

Taal : NetherlandsEngels

Korte beschrijving : Opslag- en uitwisselingsplatform voor cryptocurrency

Prijs : Gratis

Formaat : Online

Levering : Directe toegang

Garantie : /

Beschrijving Over Coinbase :

“Coinbase is een online portemonnee voor digitale valuta en een wereldberoemd uitwisselingsplatform voor cryptocurrencies voor het kopen, verkopen en opslaan van een groot aantal cryptocurrencies!

Evaluatie van Coinbase:

“Coinbase is een online opslag- en uitwisselingsplatform voor cryptocurrency. Met een wereldwijde reputatie is het een van de grootste en bekendste bedrijven op de markt voor virtuele valuta.

Je kunt er een hele reeks cryptocurrencies mee kopen, verkopen, opslaan, overdragen en ontvangen.

Maar is het echt de ideale keuze? Hoe zit het met de kosten, beveiliging en klantenondersteuning?

Laten we eens snel kijken naar het aanbod.

Wat is Coinbase?

“Coinbase is een online platform dat enerzijds fungeert als een digitale portemonnee, wat betekent dat je het kunt gebruiken om al je cryptocurrencies op één uniforme plek op te slaan, en anderzijds als een handelsdienst voor cryptocurrencies, wat betekent dat je je munten kunt inwisselen en/of je echte geld kunt gebruiken om verschillende soorten cryptocurrencies te kopen.”

Nu beschouwd als een van de meest prominente bedrijven onder de cryptocurrency exchanges, is “coinbase” een uitwisselingsbedrijf voor digitale activa gevestigd in San Francisco, Californië. Het werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam.

Om je een idee te geven van de omvang: het bedrijf is actief in meer dan 100 landen wereldwijd en heeft meer dan 2100 mensen in dienst. Het heeft meer dan 60 miljoen gebruikers, meer dan 180 miljoen dollar aan activa op het platform en meer dan 150 miljoen dollar aan transacties per maand!

“Coinbase ondersteunt momenteel iets minder dan 100 crypto’s, waaronder de belangrijkste zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Hoe werkt Coinbase?

De gebruikersinterface is eenvoudig, ontworpen om hoektransacties zo gemakkelijk mogelijk te maken voor gebruikers.

De populairste betaalmethoden voor het kopen van cryptocurrencies zijn krediet- of debetkaarten, PayPal en bankoverschrijvingen.

Zoals hierboven vermeld, kan deze uitwisseling op twee manieren worden gebruikt:

       1. Digitaal portfolio

Als digitale portemonnee kun je natuurlijk zien hoeveel cryptocurrency je hebt en hoe het verandert. Je hebt een uniek adres waarmee andere mensen je cryptocurrencies kunnen sturen. Je kunt ook betalingen ontvangen of aankopen doen zonder dat je daarvoor andere diensten hoeft te gebruiken.

 – Debetkaart

“Coinbase biedt zijn leden een debetkaart zodat ze BTC en andere Coins kunnen uitgeven zonder ze eerst te moeten inwisselen voor echt geld.

       2. Uitwisselingsplatform

Als uitwisselingsdienst voor cryptocurrencies kun je je creditcard koppelen aan de dienst en je echte geld gebruiken om verschillende soorten cryptocurrencies te kopen, waarna je ze op elk moment kunt inwisselen of doorverkopen.

 – “Coinbase Pro

Naast het ‘normale’ Coinbase platform, dat meer gericht is op beginners vanwege de extreme eenvoud, hebben meer gevorderde gebruikers ook gratis toegang tot ‘Coinbase Pro’, dat een veel bredere en robuustere grafische en handelservaring biedt.

 – “Coinbase Prime

Prime is meer gericht op instellingen zoals bancaire handelsdesks of vermogensbeheerders, omdat het diensten biedt die financiële instellingen verwachten, zoals OTC-handel, algoritmische orders, margefinanciering, enz.

Een rekening openen :

Een account openen is een heel eenvoudig en gemakkelijk proces. Het enige wat je hoeft te doen is je voor- en achternaam, een e-mailadres en het wachtwoord dat je voor je account wilt gebruiken in te vullen.

Vervolgens wordt u gevraagd uw telefoonnummer in te voeren om een verificatiecode te ontvangen.

Na dit stadium moet u enkele identificatiegegevens opgeven.

Om vervolgens cryptocurrencies te kopen, moet je een betaalmiddel koppelen, wat een PayPal-rekening, een bankrekening of een krediet- of debetkaart kan zijn.

Het spreekt voor zich dat je ouder dan 18 moet zijn!

Beveiliging

CoinbaseOp het gebied van beveiliging heeft “CoinBase” een verzekering tegen accountinbreuk. Dit is een solide voordeel ten opzichte van een aantal van zijn concurrenten en een waardevolle aanwinst voor degenen die op een veilige manier willen beginnen met investeren in cryptocurrencies.

Om hiervan te profiteren, moet je sterke wachtwoorden gebruiken en een van de beveiligingsfuncties die beschikbaar zijn op dit platform, zoals tweestapsverificatie of inloggen met een biometrische vingerafdruk.

In het geval van vermoedelijke frauduleuze activiteiten op je account, is er een telefoonnummer voor noodgevallen (autoresponder) beschikbaar om de account te blokkeren. Er zal dan een procedure nodig zijn om je account te herstellen.

Houd er echter rekening mee dat digitale valuta niet worden beschouwd als wettig betaalmiddel en daarom niet worden gegarandeerd door SIPC of de FDIC. De waarde van cryptocurrencies is ook zeer volatiel! Wees voorzichtig en neem niet te veel risico’s!

Wat zijn de kosten?

“Coinbase” rekent commissie wanneer je cryptocurrencies koopt of verkoopt op je account. Voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies is de commissie 1,49% (3,99% indien direct gekocht met een creditcard), voor het uitwisselen tussen virtuele valuta is het tarief gemiddeld 2%. Het platform rekent geen kosten voor het overzetten van activa naar andere virtuele portemonnees.

De kosten voor Coinbase pinbetalingen zijn 2,49% van het betaalde bedrag.

Deze kosten zijn echter veel lager als je het Pro platform gebruikt, want geld storten op Coinbase Pro is gratis en de transactiekosten zijn gemiddeld minder dan 0,5%!

Aanvullende informatie :

Er is een duidelijk, goed gedocumenteerd ondersteuningscentrum beschikbaar op de site.

Technische ondersteuning is beschikbaar via een online formulier.

Nadelen van Coinbase :

Het grootste nadeel van Coinbase zijn de hoge kosten.

Qua ondersteuning is er duidelijk geen live chat of telefonische ondersteuning. Bovendien is er geen ondersteuning in het Frans!

Een andere factor is het beperkte aantal beschikbare crypto’s.

Let op!

Cryptocurrencies worden niet beschouwd als wettig betaalmiddel. Ze worden niet gegarandeerd door het SIPC of de FDIC. Bovendien is hun waarde zeer volatiel!

Investeer alleen geld dat je bereid bent te verliezen!

Reputatie van Coinbase:

“Coinbase wordt wereldwijd erkend als een online portemonnee voor digitale valuta en als een veilig, betrouwbaar en efficiënt uitwisselingsplatform voor cryptocurrency.

Hoewel er veel negatieve getuigenissen circuleren op het web, bestaat er geen twijfel over de ernst en betrouwbaarheid van dit platform!

Conclusie Voor Coinbase:

“Coinbase is volgens deze analyse zowel een veilige cryptocurrency wallet als een geloofwaardig uitwisselingsplatform voor digitale valuta. Het biedt een kwaliteitsservice en een acceptabel beveiligingsniveau aan al zijn gebruikers.

Website : www.coinbase.com

Bezoek de officiële website : van Coinbase


Deel dit artikel!

Meningen, recensies en getuigenissen

Geef uw mening :


(*)