Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Vetverbrander: hoe haal je er het beste uit

Bijgewerkt op 30 oktober 2023.

transapente pixel
VetverbranderEen vetverbrander kan heel nuttig zijn om af te vallen. Maar tussen de honderden producten die online en via directe verkoop op de markt worden gebracht, is het heel moeilijk om een product te vinden dat voor jou werkt. En zelfs als het je lukt om de juiste te vinden, kun je er niet zeker van zijn dat je er het meeste uit haalt.

Om de meest effectieve vetverbrander te kiezen, laten we het aan jou over om onze lijst met goedgekeurde afslankpillen te raadplegen. Maar om te weten te komen hoe je de werking ervan kunt optimaliseren en het vet dat je dwarszit kunt kwijtraken, zijn hier 6 tips die je meteen kunt toepassen.

1. Kies de vetverbrander die bij je past

vetverbranderVetverbranders hebben niet allemaal dezelfde werkingsmechanismen en zijn daarom niet allemaal gericht op dezelfde doelen. Dat is natuurlijk niet wat de advertenties op internet zeggen.

Alle pillen beweren hetzelfde: deze afslankpil zal je vet doen smelten zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen.

We raden je aan om verder te kijken dan de reclame op de banners van de officiële websites om erachter te komen hoe elke pil werkt en de pil te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Als je dieet bijvoorbeeld niet echt onevenwichtig is, maar je beweegt te weinig, kies dan voor een pil op basis van phentermine. Als je dieet daarentegen te vet is, dan heb je een vetvanger op basis van onoplosbare vezels nodig. En als je, ten slotte, een eetlustcontroleprobleem hebt, kies dan voor een vetverbrander die hoodia gorondii bevat…

2. Synchroniseer de inname van je vetverbrander met je maaltijden

Als je een vetverbrander niet alleen gebruikt voor zijn energiegevende effect voor een sportsessie, probeer dan om de inname van je pil te synchroniseren met je maaltijden.

Omdat vetverbranders vaak een eetlustremmend effect hebben, kun je proberen je pil in te nemen wanneer je niet meteen een maaltijd gepland hebt. Op die manier voorkom je dat je gaat knabbelen en als je weer trek krijgt, is het tijd om te eten!

Verschillende vetverbranders moeten twee keer per dag worden ingenomen. We raden je aan om één pil in te nemen voor je trainingssessie en een tweede wanneer je overdag meestal het meeste honger hebt.

3. Geen verleiding na een vetverbrander

Als je het moeilijk vindt om bepaalde voedingsmiddelen te weerstaan, moet je jezelf er niet aan blootstellen, zelfs niet na inname van ‘s werelds krachtigste vetverbrander. De verleiding zal je zeker te pakken krijgen en je zult de drang om te knabbelen niet kunnen weerstaan.

Vergeet niet dat een vetverbrander er is om je te helpen je verlangens en ingebeelde hongergevoelens onder controle te houden.

4. Neem geen vetverbrander na 18.00 uur.

vetverbranderNeem geen vetverbrander met een stimulerend of thermogeen effect na 18.00 uur. Als je pil cafeïne of een ander stimulerend middel bevat (wat vaak het geval is) en je neemt hem na 18.00 uur, dan staat je een lange nacht vol slapeloosheid en frustratie te wachten.

Dus, tenzij je een avondtraining hebt gepland of zeker weet dat je lichaam stimulerende middelen verdraagt, neem je je pil ‘s avonds in.

Een goede nachtrust is essentieel voor het behouden van een actieve stofwisseling, het verbeteren van het herstel na het sporten en het reguleren van je eetlust de volgende dag.

Op de meeste flesjes staan waarschuwingen en instructies over de beste tijden om afslankpillen in te nemen. Lees deze informatie zorgvuldig en als je niet zeker weet hoe je lichaam reageert op stimulerende middelen, begin dan met de minimaal aanbevolen dosis.

We willen ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om de zoveelste bevinding van Britse onderzoekers te delen over het gunstige effect van cafeïne (in gematigde doses) in vetverbranders (Bron: NCBI School of Sport and Exercise Sciences, Universiteit van Birmingham, Birmingham, VK. Jeukendrup AE, Randell R. Obes Rev. 2011 Oct; 12(10) : 841-51. doi : 10.1111/j. 1467-789X.2011.00908.x)

5. Neem af en toe een pauze

Als je lange tijd een vetverbrander gaat gebruiken, moet je je ervan bewust zijn dat de werkzame stoffen in de pil na een tijdje niet meer hetzelfde effect hebben.

Je lichaam leert voortdurend bij. Na verloop van tijd zal het leren om je pil te weerstaan en zal hij steeds minder effectief worden. Je zult merken dat je een hogere dosis moet nemen om het gebruikelijke effect te krijgen.

Om deze cyclus te doorbreken, moet je van tijd tot tijd pauzes nemen, net zoals je een pauze moet nemen van je caloriearme dieet. Een week of twee zonder vetverbrander kan heel nuttig zijn voor de effectiviteit op de lange termijn.

6. Neem voldoende eiwitten met je vetverbrander

Onze laatste tip om optimaal te profiteren van de effecten van een vetverbrander en veilig af te vallen, heeft betrekking op de noodzaak om voldoende eiwitten in te nemen in combinatie met de afslankpil om de spiermassa te behouden.

Er zijn verschillende vetverbranders op de markt die een echt eetlustremmend effect hebben. Door ze in te nemen, verminder je automatisch je dagelijkse calorie-inname en als je niet genoeg eiwitten inneemt, zal je spiermassa na een tijdje beginnen weg te smelten.

Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je voldoende eiwitten eet, zelfs als je geen honger hebt. Je kunt je inname van suikers en vetten verminderen, maar niet van eiwitten.

Als je deze regel volgt, zul je afvallen terwijl je sterke, goedgevormde spieren behoudt. Je hebt zeker niet liever de ‘uitgehongerde’ look van die sterren die vet en spieren verliezen.

Laatste tip voor afvallen met je vetverbrander

Om af te vallen, moet je honger hebben… Maar je hoeft niet de hele dag honger te hebben. Hier moet je een dunne lijn trekken.

Om af te vallen moet je moeite doen, maar je hoeft niet maandenlang een dagelijkse marteling te ondergaan. Een vetverbrander kan je hierbij echt helpen.

Als je de vetverbrander die bij je past combineert met een gezond, evenwichtig dieet en een minimum aan lichaamsbeweging, is de kans groot dat je eindelijk de kilo’s kwijtraakt die je dwarszitten en je figuur en welzijn terugkrijgt.


Dit Artikel Delen!