Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Slimming Wrap, de waarheid eindelijk onthuld!

Bijgewerkt op 8 november 2023.

transapente pixel
Afslank wrapHeb je ooit gehoord van een afslankpakking? Persoonlijk ben ik meer bekend met de heerlijke Mc Do wraps die je ziet in verschillende straatreclames of in tijdschriften. Die wraps hebben niets met afslanken te maken! Waar ik het hier over heb, zijn die grote lappen stof die in natuurlijke producten zijn gedrenkt, op het lichaam worden aangebracht en in cellofaan worden gewikkeld. Herken je ze?

Blijkbaar zijn ze een van de oplossingen (die werken?) om vrij snel een paar centimeter van je taille te verliezen. Het lijkt er ook op, vooral nu de zomer nadert, dat deze methode nog steeds veel aandacht krijgt van afslankenthousiastelingen. Dus, werkt het? Hoe werkt het? Veel gebruikers melden goede resultaten, terwijl anderen beweren dat het oplichterij is. Dus wie moeten we geloven?

De afslankpakking – niet echt een nieuw proces…

Afslankpakking Mc DoDe afslankpakking werd al vrij vroeg, in de beginjaren, uitgevonden in de Verenigde Staten. We weten allemaal dat Amerika ons ver vooruit is op het gebied van afslankproducten. De eerste wraps waren bedoeld om je beter te voelen, om te ontspannen, om vermoeide benen kwijt te raken aan het einde van de dag. Schoonheidssalons boden ze ook aan tijdens saunabezoeken en massages met essentiële oliën. Tot zover normaal.

Drie of vier jaar geleden doken deze wraps weer op in Europa, maar deze keer met nieuwe claims. Blijkbaar helpt een afslankpakking echt om vet te verbranden en centimeters van je taille te verliezen.

De afslankpakking, ster van de afslankfeestjes

Ik herinner me een tijd waarin mama en een paar vriendinnen werden uitgenodigd voor deze TupperWare feestjes en ‘s avonds terugkwamen met drie of vier plastic doosjes die veel geld kostten! In 2013 om precies te zijn, werden veel bijeenkomsten op dezelfde manier georganiseerd, maar dit keer rond afslankverpakkingen: wrap parties.

Verkoopsters (geen cursus piramidemarketing nodig hier!) verzamelden tientallen vrouwen om deze wonderbaarlijke, maar vooral snelwerkende afslankoplossing te presenteren. Het duurde slechts 45 minuten om tot 3 centimeter taille (gemeten bij de navel) te verliezen. En sindsdien zijn er dankzij het web vele blogs van verkoopsters, distributeurs en testers ontstaan. Hoe is dit mogelijk?

De afslankpakking : het concept

Dijbeen afslankende wrapDit is een stuk synthetische stof, gedrenkt in een infusie op basis van vermoedelijk natuurlijke kruiden en essentiële oliën, die op het lichaam wordt aangebracht. De wrap wordt aangebracht op de zone die je wenst af te slanken: buik, dijen, armen, enz. Om het effect van de afslankpakking te maximaliseren, raden we ten zeerste aan jezelf in te pakken in cellofaan (een eenvoudig stuk huishoudfolie dat je in onze keukens vindt) en je kleren terug aan te trekken. Je kunt dan je normale bezigheden doen terwijl je wacht tot de wrap is verwijderd.

De fabrikanten van deze wikkels beweren dat de werking diep in de 4 huidlagen doordringt, de vetweefsels bereikt en zo vet en gifstoffen wegspoelt.

We namen een kijkje bij de meeste verkopers van de weinige vergelijkbare producten die momenteel op de markt zijn. Het resultaat: ze voeren allemaal dezelfde argumenten aan, met een verwijzing naar de wetenschap. We zeggen “zinspeling”, omdat we denken dat hun beweringen niet wetenschappelijk controleerbaar zijn. Laten we eens kijken waarom…

Wat heeft de wetenschap te zeggen over de afslankpakking?

We vroegen twee gezondheidsspecialisten en een afslankdeskundige naar hun mening over de claims van de fabrikanten. Kun je snel vet verbranden door alleen maar een wrap op een specifiek gebied aan te brengen?

Het antwoord is: NEE! Maar, …

De afslankpakking is een oplossing die niet werkt!

Menselijke huidstructuurNee, want heel eenvoudig, onze huid bestaat uit 3 verschillende lagen: de opperhuid, de lederhuid en de hypodermis. De opperhuid alleen al bestaat uit 5 andere lagen of strata:

  • Gehoornde laag (stratum corneum) ;
  • Heldere laag (stratum lucidium);
  • Korrelige laag (stratum granulosum);
  • stekelige laag of malpighisch slijmlichaam;
  • Basale laag, de diepste laag van de opperhuid.

Toevallig bevindt het meeste vet zich diep in onze huid, in de hypodermis. Het is daarom vrijwel onmogelijk voor een afslankpakking om zijn ingrediënten vrij te geven om dit gebied te bereiken en het vet te vernietigen.

We zullen je de anatomische les besparen en uitleggen dat ons vet diep in ons lichaam verborgen zit en dat er veel meer nodig is dan een grote pleister om het te verbranden!

De afslankpakking is een oplossing die werkt!

Ja, maar dit is hoe een afslankpakking werkt:

Wat er gebeurt is dat het compressie-effect op de huid oververhitting en zweten veroorzaakt, wat op zijn beurt het water uit de eerste lagen van de huid spoelt en de huid verstevigt! Het is een oplossing die werkt, maar het is een tijdelijke oplossing, want het verdreven water komt er later weer in.

Dus hoe zorg je ervoor dat de afslankpakking werkt?

Ten eerste moet je een afslankpakking niet zien als een magische oplossing met onomkeerbare, definitieve effecten. In plaats daarvan moet je het zien als een stimulans voor je voortdurende inspanningen om gewicht te verliezen.

Een afslankpakking zal je zeker in staat stellen om enkele centimeters van je taille te verliezen, net lang genoeg om bijvoorbeeld je favoriete jurk aan te trekken voor een avondje uit. Het zal je ook beter doen voelen in je zwempak, net lang genoeg voor een welverdiende zonnesessie. Het is in ieder geval GEEN effectieve methode om voor altijd vet te verbranden!
Lichaamspakking

Is de afslankpakking nu oplichterij of niet?

Iedereen is het erover eens dat wat je met een op de markt gekochte wrap kunt doen, je ook thuis kunt doen met een eenvoudige afslank- of drainagecrème en keukenpapier. Er zijn zelfs natuurlijke recepten die je thuis kunt bereiden met natuurlijke producten die bekend staan om hun afslankende eigenschappen (koffiedik, thee, aloë vera, avocado, citroen, honing, arganolie, enz.)

Dat wil niet zeggen dat de producten die te koop zijn niet goed zijn: sommige hebben goed ontwikkelde formules en hun fabrikanten zijn bekend en kunnen ook op internet en in handelsregisters worden opgespoord. Je moet echter op je hoede zijn voor verkopers die argumenten aanvoeren die tegen de wetenschap ingaan.

Als een fabrikant je een natuurlijke formule aanbiedt die stand lijkt te houden, met garanties dat er geen gezondheidsrisico’s zijn, maar zonder onwetenschappelijke argumenten aan te voeren, kun je het altijd proberen.

Dat gezegd hebbende, zul je altijd je dieet en levensstijl moeten herzien. Je zult altijd afslanksupplementen moeten gebruiken met bewezen voordelen om je te helpen gewicht te verliezen.


Dit Artikel Delen!