Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Pillen voor gewichtsverlies: hebben ze bijwerkingen?

Bijgewerkt op 1 februari 2024.

transapente pixel
Afslankpillen-bijwerkingenEen van de vele manieren om af te vallen is door afslankpillen te slikken.

Maar naast de soms hoge prijs van deze afslankmiddelen, vraag je je ook af wat de bijwerkingen van deze producten zijn. Een voedingssupplement, zelfs als het 100% natuurlijk gecertificeerd is, kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Wees gerust, dit komt niet door de ingrediënten in het algemeen, maar door de reactie van ons lichaam op bepaalde bestanddelen.

De meest voorkomende bijwerkingen van dieetpillen

bijwerkingen van pillenHoewel veel fabrikanten van pillen beweren dat ze geen bijwerkingen veroorzaken, moet gezegd worden dat de meeste van deze pillen dat wel doen.

Het innemen van dergelijke pillen is geen onschuldige handeling en net als bij het innemen van medicijnen moet je je aan de voorgeschreven doseringen houden om bijwerkingen te voorkomen.

De meest voorkomende bijwerkingen na inname van deze pillen zijn over het algemeen allergisch of irriterend. Het is belangrijk om te begrijpen dat je met deze pillen alleen niet zult afvallen.

Ze zijn slechts een aanvulling op een dieet. Bovendien is het overschrijden van de dosering om resultaat te behalen niet alleen zinloos, maar mogelijk ook gevaarlijk.

Nerveus gevoel

Dit soort gevoelens wordt vaak in verband gebracht met cafeïne, een veelgebruikt ingrediënt in afslankpillen. Soms bevat een van deze pillen het cafeïne-equivalent van 3 tot 4 koppen koffie in één keer.

Dus als je niet gewend bent aan cafeïne, of als je er te gevoelig voor bent, kun je bijvoorbeeld last krijgen van hartkloppingen of slapeloosheid.

Gezwollen darmen

Vezelrijke dieetpillen, die populair zijn om het hongergevoel te verminderen, kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Wees voorzichtig bij het kopen van dieetpillen.
Afslankpillen met sterke ingrediënten lijken meer bijwerkingen te veroorzaken dan pillen op basis van natuurlijke ingrediënten.

Denk echter niet dat alleen omdat een pil gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, hij veilig is! Sommige natuurlijke ingrediënten kunnen ook bijwerkingen veroorzaken, die gelukkig meestal niet zo lang duren.


Dit Artikel Delen!