Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Luxopunctuur, afvallen met licht!

Bijgewerkt op 6 november 2023.

transapente pixel
LuxopunctuurHeb je wel eens gehoord van LUXOPUNCTUUR?
Als je duurzaam gewicht wilt verliezen, is dit artikel misschien interessant voor je.

Luxopunctuur is een van de reflextherapieën, net als acupunctuur, dat bekender is, of craniale massage.
Deze zachte, niet-invasieve methode, die nog weinig bekend is in Frankrijk, wordt gebruikt om te stoppen met roken, stress te verlichten en – en dit is het onderwerp van ons artikel – om blijvend gewicht te verliezen!

Laten we luxopunctuur, deze veelbelovende nieuwe afslankmethode, eens nader bekijken.

Definitie en oorsprong van Luxopunctuur

vrouw behandeld door luxopunctuurLetterlijk verwijst de term luxopunctuur naar “de toepassing van licht op reflexpunten”..

Luxopunctuur, dat wordt geclassificeerd als alternatieve geneeskunde, werkt zachtjes op de reflexpunten van het lichaam. Deze punten komen overeen met de hormoonproductiefunctie van het endocriene systeem.
Luxopunctuur lijkt in zoverre op acupunctuur dat het gaat om het activeren van reflexpunten die zich bevinden op het pad van de meridianen, de energiekanalen die de functies van de organen reguleren, evenals de algemene toestand van ons lichaam.

De oorsprong ligt dan ook in de traditionele Chinese geneeskunde, die al duizenden jaren bekend staat om haar zachte, holistische benadering van het individu.
Je zou kunnen zeggen dat luxopunctuur een gemoderniseerde versie is van acupunctuur met een aantal specifieke kenmerken:

 • Er wordt gebruik gemaakt van een infraroodstraal (en niet van naalden zoals bij acupunctuur);
 • Elk reflexpunt wordt geïsoleerd gestimuleerd gedurende 20 tot 40 seconden;
 • De werking van de infraroodstraal is beperkt tot een paar vierkante millimeter. Daarom is de kans groter dat de straal het te behandelen gebied bereikt dan een zeer fijne acupunctuurnaald.

luxopunctuur versus acupunctuur
Luxopunctuur werkt in op de hormonale balans, die vaak aan de basis ligt van een groot aantal stoornissen, zoals slaapstoornissen, stress of eetstoornissen.

Hormonaal evenwicht, de kern van ons eetgedrag

Ons mentale en fysieke evenwicht is sterk afhankelijk van ons endocriene systeem. Dit systeem produceert 3 essentiële hormonen: endorfine, serotonine en dopamine.

Een verstoring in de productie van deze hormonen is heel vaak de oorzaak van eetstoornissen, dwanghandelingen en gewichtstoename.

Welke rol spelen deze 3 hormonen in ons eetgedrag?

1. Endorfine :
Dit wordt afgescheiden bij een intense stimulus, aangenaam of onaangenaam, zoals zware stress, intense sportactiviteit of fysieke pijn.
Endorfine heeft belangrijke pijnstillende eigenschappen en zorgt voor een gevoel van welzijn. Het is het hormoon dat vaak het “gelukshormoon” wordt genoemd. Het is bekend dat de consumptie van suikers, vetten en chocolade bijdraagt aan de productie van endorfine.
2. Serotonine:
Serotonine is betrokken bij een aantal mechanismen en 95% ervan wordt geproduceerd in de darm. Het is betrokken bij thermoregulerende functies, maar ook bij het reguleren van eetgedrag en eetlust.
Een gebrek aan serotonine leidt tot een toename van de eetlust, met een toename van de voedselconsumptie die de fysiologische behoeften van het lichaam overstijgt, wat resulteert in gewichtstoename.

Studies hebben aangetoond dat het eten van suiker of chocolade het serotonineniveau in het lichaam verhoogt. Bij stress verklaart dit de drang om dit soort voedsel te eten en het ontstaan van een voedselverslaving.
3. Dopamine :
Dopamine, een neurotransmitter in de categorie catecholamine, is net als serotonine betrokken bij het moduleren van de voedselinname, de reactie van het lichaam op lichamelijke activiteit en de algemene stemming. Dopamine reguleert ook de serotonine- en endorfinespiegel.
Een dopaminetekort leidt tot dwangmatigheden, of onbedwingbare verlangens naar zoet of vet voedsel, om de serotonine- en endorfinespiegel te verhogen en het welzijn te herstellen.
hormoonbalans-basisprincipe-luxopunctuur
Dit trio hormonen speelt een essentiële rol in de strijd tegen stress, een belangrijke factor bij gewichtstoename. Hormonale disbalans kan daarom leiden tot eetstoornissen, met trek, overeten en dwangmatigheden.

Luxopunctuur werkt zacht in op de hormonale balans en herstelt het eetgedrag door de endocriene functie te herstellen.

Luxopunctuur – Hoe werkt het?

Deze methode wordt uitgevoerd met een medisch apparaat dat infrarode straling genereert, waardoor zeer specifieke gebieden van de huid of reflexpunten worden gestimuleerd.

DOEL: een diepgaande en blijvende verandering teweegbrengen in de voedselinname, om een gezond gewicht te bereiken met een snelheid van ongeveer 3 tot 4 kg per maand, en dit vervolgens te stabiliseren en te behouden.

Het verloop van een luxopunctuurbehandeling

Een luxopunctuurbehandeling begint altijd met een persoonlijke beoordeling voor elke cliënt.
Op basis hiervan bepaalt de behandelaar het aantal benodigde sessies, afhankelijk van het te bereiken doel.

Als onderdeel van een afslankprotocol vinden de sessies één keer per week plaats. Ze hebben verschillende doelstellingen:

 • De eetlust reguleren;
 • Het verlangen naar voedsel (knabbelen, zoet of vet voedsel, enz.) onderdrukken;
 • Verzadiging herontdekken;
 • Het hongergevoel verminderen.

Tijdens de behandeling zit de patiënt op een behandeltafel. Na het reinigen van de medische siliconen tip met een antiseptisch doekje, stimuleert de behandelaar ongeveer dertig reflexpunten die gericht zijn op het hormonale, spijsverterings- en/of lymfestelsel.
luxopunctuur apparaat
Een luxopunctuurbehandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Tijdens deze eerste fase van de behandeling wordt gemiddeld drie dagen na de eerste sessie een tweede sessie uitgevoerd, daarna één keer per week.

Aangezien luxopunctuur een globale methode is, biedt de arts ook een volledige follow-up voor elke persoon, om hen te helpen hun doel van gewichtsverlies te bereiken.

Gepersonaliseerde luxopunctuur follow-up: waar dient het voor?

De evaluatie die de arts aan het begin van elke behandeling uitvoert, is bedoeld om het profiel van elke patiënt te bepalen, zodat een gepersonaliseerde follow-up mogelijk is.
Aan de hand hiervan kan niet alleen het aantal sessies worden bepaald dat nodig is om het gewenste gewichtsverlies te bereiken, maar kunnen ook precieze voedingsadviezen worden gegeven op basis van ieders eetgewoonten en smaak.

De luxopunctuurbehandeling wordt gecombineerd met een diëtistische gids, die een schat aan advies geeft over hoe je je voedingspatroon opnieuw in evenwicht kunt brengen en hoe je eventuele afwijkingen kunt beheren. Het beschrijft de verschillende te volgen fasen en is gebaseerd op een eenvoudig dieet, zonder voedingssupplementen. De voorgestelde calorie-inname is 1600 kcal/dag tijdens de gewichtsverliesfase. Daarna volgt de stabilisatiefase.

Deze gids is een essentiële, maar niet voldoende basis, omdat de relatie met de arts essentieel blijft, aangezien het de arts is die het dieetprogramma bepaalt dat aan elke persoon wordt aangepast op basis van zijn of haar profiel.

De gids is onderverdeeld in verschillende fasen die ontworpen zijn om aan de behoeften van alle behandelde profielen te voldoen:

 • Een detoxfase van ongeveer 9 dagen, met soep en een detoxdrank;
 • Een fase die bekend staat als Hyper-Proteïne Dagen, met magere zuivelproducten, mager vlees, vis, eieren, enz;
 • Een fase waarin zetmeelrijke voedingsmiddelen worden geëlimineerd;
 • en een fase die bekend staat als dagen met “gevarieerd eten”.

Effecten en resultaten van luxopunctuur

Vanaf de 2e -3derde sessie merkt de behandelde persoon een vermindering van de eetlust, een vermindering of zelfs volledige verdwijning van dwangmatigheden en een verminderde trek in vet en suikerhoudend voedsel. Er is ook een duidelijke verbetering in slaap en transit, en een vermindering van angst en vochtretentie.

Uit een onderzoek dat in 2007 werd uitgevoerd bij 291 mensen, bleek dat 95,6% tevreden was met het gewichtsverlies, dat varieerde van 2 tot 36 kg, afhankelijk van de gestelde doelen.
grafiek-gewichtsverlies-luxopunctuur

Duur van de effecten van de luxopunctuurbehandeling in de tijd:

De verkregen resultaten toonden aan dat de effecten van luxopunctuur gemiddeld 6 maanden aanhielden.
De overgrote meerderheid van de behandelde patiënten behield hun gezonde gewicht gedurende deze periode.
Een aanzienlijk aantal mensen slaagde er ook in om hun gewicht gedurende meerdere jaren te stabiliseren dankzij regelmatige monitoring op lange termijn.

In het geval van een terugkeer van de symptomen wordt een vervolgbehandeling aanbevolen met een tussenpoos van 3 sessies, één week, om de 6 maanden of zo, gedurende 3 tot 4 jaar, afhankelijk van het geval.

Luxopunctuur: hoeveel kost het?

Er is geen vooraf vastgestelde standaard voor de prijs van een luxopunctuur-sessie.
De prijzen kunnen per regio of per land sterk verschillen.
Gemiddeld kan de prijs van een luxopunctuur in Frankrijk variëren tussen 40 en €60.
Je moet rekening houden met 3 tot 20 sessies, afhankelijk van je doelen voor gewichtsverlies.

De dieetgids die bij deze methode hoort kost 15€.

Risico’s en bijwerkingen van luxopunctuur

Luxopunctuur is volledig pijnloos en brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee.

Uit voorzorg wordt het echter niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen die lijden aan ernstige ziekten of epilepsie, of mensen die een specifieke medische behandeling ondergaan.

Meningen van luxopunctuur gebruikers

Getuigenissen van mensen die hebben geprobeerd af te vallen met luxopunctuur zijn unaniem: deze methode is zeer effectief!

Enkele opmerkingen van patiënten:

VOORDELEN van Luxopunctuur :

 • Top moraal ;
 • Zeer gemakkelijk ;
 • Geen trek of frustratie;
 • Aanzienlijk gewichtsverlies ;
 • Aanzienlijk cm verlies (heupen, taille…);
 • Geen verleiding ;
 • Snel vol gevoel ;
 • Geen gevoel op dieet te zijn;
 • Verbetert de slaap en het humeur.

Er is ook unanieme overeenstemming als het gaat om de NADELEN van deze methode:

 • De hoge kosten van groot gewichtsverlies;
 • De duur van de behandeling, die langer wordt afhankelijk van het aantal kilo’s dat verloren moet gaan.

Concluderend: je krijgt zin om meteen naar een luxopunctuur-beoefenaar te gaan!

Deze methode lijkt de goedkeuring van iedereen te hebben: niet-invasief, zacht, effectief en langdurig – alles waar we van houden!


Dit Artikel Delen!