Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Honger onderdrukkende voedingsmiddelen: onze top 10

Bijgewerkt op 15 november 2023.

transapente pixel
eetlustremmersWaarom een eetlustremmer gebruiken en waarom zoeken naar natuurlijke eetlustremmers? Simpelweg omdat, als er één factor is die je inspanningen om af te vallen nog moeilijker kan maken, dan is het wel het ondraaglijke hongergevoel!

Zodra je begint af te vallen, begint je lichaam de vermindering van de vetreserves te bestrijden door het hongergevoel te vergroten. Dit gebeurt via een complex proces waarbij twee belangrijke hormonen betrokken zijn: de Leptine en Ghreline.

Gelukkig heeft de natuur ook een aantal aangename verrassingen voor ons in petto, zoals natuurlijke eetlustremmers. Als je de juiste natuurlijke eetlustremmers kiest, kun je de honger onder controle houden die je dag verpest als je op dieet bent.

Hier is onze selectie van de 10 meest effectieve eetlustremmers.

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 10: Appels

De bekendste van de natuurlijke eetlustremmers, appels zijn een onuitputtelijke bron van goedheid.

Eén appel levert ongeveer 5 g vezels, waardoor je maag lang gevuld blijft. Bovendien hebben de suikers in appels geen effect op de bloedsuikerspiegel (de concentratie koolhydraten in het bloed), in tegenstelling tot de koolwaterstoffen in bijvoorbeeld gebak. Dit betekent dat wanneer je een appel eet, je lichaam geen glykemische piek zal ervaren.
appel-een-van-de-beste-honger-verlagend-voedsel

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 9: Lijnzaad

Lijnzaad wordt steeds populairder als bron van essentiële vetzuren. Maar ze bevatten ook een goede dosis oplosbare vezels, wat erg nuttig is voor je dieet.

Je kunt lijnzaad over je yoghurt of fromage frais strooien. Je geeft je lichaam goede, moeilijk verteerbare vetten en een goede dosis eiwitten.
lijnzaad - een van de bekendste eetlustremmende voedingsmiddelen

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 8: cafeïne

Cafeïne maakt bijna deel uit van ieders leven. Velen van ons zijn zich echter niet bewust van de eetlustremmende eigenschappen van cafeïne.

Dit stimulerende middel staat vooral bekend om zijn energiegevende werking. Wie van ons heeft niet wel eens een goede kop koffie gedronken om door een ochtendvergadering of een avondje nakijken heen te komen! Bij matige inname vermindert cafeïne ook de eetlust.

Verschillende van de voedingssupplementen die we getest hebben, bevatten cafeïne. Om ze volledig te raadplegen, typ je gewoon het woord “cafeïne” in onze zoekbalk bovenaan deze pagina.
cafeïnehoudende zaden, een van de bekendste eetlustremmende voedingsmiddelen

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 7: water

Een goede hydratatie is de sleutel tot een succesvol dieet.
Het is ook een effectieve manier om plotselinge honger en snacken te voorkomen. Onthoud dat we honger vaak verwarren met dorst, vooral omdat je je moe en hongerig voelt als je lichaam uitgedroogd is. Als je echt moe bent, scheidt je lichaam een hormoon af dat je een hongergevoel geeft.
water-een-van-de-honger-onderdrukkend-voedsel

Honger onderdrukkend voedingsmiddel nr. 6: Hoodia

Hoodia is een supplement dat veel mensen gebruiken om honger te bestrijden. Hoodia is een plant die oorspronkelijk uit Afrika komt en al sinds mensenheugenis wordt gebruikt door jagers die lange tijd van huis waren en een natuurlijke eetlustremmer nodig hadden om hun expeditie voort te zetten.

Als je het wilt nemen, zorg er dan voor dat je een supplement neemt dat de echte hoodia bevat.
hoodia-een-van-de-meest-effectieve-honger-remmende-voedingsmiddelen

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 5: Groente- en kippensoep

Je maaltijd beginnen met deze soep zal je eetlust verminderen. Warme vloeistoffen verminderen over het algemeen het hongergevoel en omdat deze soep weinig calorieën bevat, kun je een flinke portie eten om je maag te vullen.

Groente-kippensoep is een uitstekende bondgenoot van een dieet, omdat de kleine hoeveelheid eiwitten in de kip je helpt je hongergevoel op afstand te houden, terwijl de groenten je meteen een vol gevoel geven.
kip-en-groentesoep-is-een-gemakkelijk-te-maken eetlustremmer

Eetlustremmend eten nr. 4: Wasabi

Gekruid eten helpt je eetlust onder controle te houden. Dus als je de volgende keer sushi of vis eet, probeer dan wasabi toe te voegen om je eetlust te stillen.

Wasabi staat erom bekend dat het kanker bestrijdt en ontstekingsremmend werkt.
wasabi-is-een-van-de-natuur-eetlust-onderdrukkend-voedsel

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 3: havermoutpap

Als je de dag begint met deze ongezoete havermoutpap, kom je de ochtend zeker door zonder plotselinge hongergevoelens.

Havermoutpap bevat meer vezels dan welke andere graansoort ook. Het bevat ook weinig suiker. Je kunt kaneel of ahornsiroop toevoegen om de smaak te variëren.
havermout - een van de eetlustremmende natuurlijke voedingsmiddelen

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 2: Zalm

Zalm is geweldig om je eetlust te remmen omdat het goede vetten bevat.

Eiwitrijk voedsel heeft een bijna onmiddellijk verzadigend effect, maar het is het vet dat je de hele dag een vol gevoel geeft. Door zalm te eten, krijg je het beste van beide.
zalm - een eetlustremmer

Eetlustremmend voedingsmiddel nr. 1: Amandelen

Amandelen ten slotte zijn een uitstekende bron van goede vetten en zijn ideaal als tussendoortje, als je ze met mate eet natuurlijk.

Houd er rekening mee dat het honger onderdrukkende effect van amandelen na minstens 30 minuten voelbaar is. Wacht dus niet tot je echt honger hebt voordat je ze eet!
amandelen-zijn-natuurlijke-hongerstillers

Je hongersupplementen

Nog even over hongersupplementen voordat we afsluiten. Als je overweegt om een pil te nemen om je eetlust onder controle te houden, raden we je aan om onze tests en onderzoeken te raadplegen over de populairste eetlustremmers op de markt. Als je geen test kunt vinden voor het medicijn dat je overweegt te nemen, aarzel dan niet om het aan ons voor te stellen en wij zullen het voor je testen.


Dit Artikel Delen!