Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Cellulitis, een lelijke ziekte die het niet is!

Bijgewerkt op 30 januari 2024.

transapente pixel
CellulitisCellulitis is een wereldwijd verschijnsel dat 85% tot 90% van alle vrouwen van alle leeftijden treft, en ook sommige mannen (5%)! Hoewel MesDames het altijd als een moeilijk te behandelen ziekte hebben beschouwd, lijkt de wetenschap het daar niet mee eens te zijn. Volgens verschillende experts op dit gebied is het meer een esthetisch probleem dat de getroffenen actief proberen te elimineren, zodat ze hun rondingen kunnen laten zien zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken.

Bestaat er een definitieve behandeling voor cellulitis? Hoe ontstaat cellulitis? En al die voedingssupplementen, crèmes, pleisters en gels… werken ze of is het gewoon misleidende marketing? De jacht op cellulitis…

Cellulitis… wanneer verdwijnt het voorgoed?

CellulitisBeweren dat cellulitis voorgoed zal verdwijnen dankzij een behandeling is een bewering die maar weinig mensen kunnen onderschrijven, dat moet gezegd worden. Het zijn meestal ‘gewetenloze’ verkopers van anti-cellulitis die niet aarzelen om dit soort beloftes te doen in hun reclamemateriaal.

De serieuzere verkopers zullen zeggen dat hun oplossingen ontworpen zijn om de gevolgen van cellulitis die stevig onder de huid verankerd zit te verzachten, verminderen, beperken…. Dit lijkt ons een heel eerlijke aanpak van deze fabrikanten, die geen valse hoop durven wekken. Het is waar dat hun producten wetenschappelijk en medisch getest zijn. De kans dat een van deze behandelingen werkt, hangt echter af van een aantal parameters die we in deze post zullen proberen te identificeren.

De cellulitis : Eén naam, vele variaties.

Hoewel de overgrote meerderheid van de vrouwen hun sinaasappelhuid zou omschrijven als Cellulitis, met een hoofdletter C, zijn er in feite 3 soorten:

Cellulitis adipose

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type cellulitis vooral te wijten aan overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging. Het komt vaak voor op de buik en heupen. Je kunt het herkennen aan het zachte uiterlijk als je in je huid knijpt. Het is ook pijnloos.

De behandeling die voor dit type cellulitis wordt voorgeschreven, is meestal een vermageringsdieet dat gericht is op vet en het aanbrengen van crèmes thuis of in een schoonheidssalon. Een minimale hoeveelheid lichaamsbeweging wordt ook aanbevolen. Een aantal voedingssupplementen op basis van guarana, groene koffie, enz. zou een grote hulp zijn bij het verbranden van vet.

Waterige cellulitis

Vezelige cellulitisDit type cellulitis, ook bekend als oedemateuze cellulitis, gaat gepaard met aanzienlijke waterretentie. De vrouw in kwestie ervaart het gevoel van zware benen, die opgezwollen zijn door de hoeveelheid vastgehouden water. De voorkeur gaat uit naar enkels, kuiten, dijen en armen. De oorzaken zijn voornamelijk problemen met de veneuze en lymfatische circulatie, verergerd door een gebrek aan lichaamsbeweging.

Om dit type cellulitis te behandelen, wordt regelmatige lymfedrainage aanbevolen. Dit kan gepaard gaan met huidverzorgings- en cosmetische producten.

Vezelige cellulitis

Dit is de ernstigste vorm van cellulitis, omdat het het hardst is en het pijnlijkst aanvoelt. Het zit al lang op de dijen, heupen of knieën en is moeilijk te verwijderen omdat het vastkoekt. De vetcellen zitten “gevangen” door fibrose (verharding van de collageenvezels), waardoor deze aandoening moeilijk te behandelen is.

Dit is waar medische zorg om de hoek komt kijken, soms met behulp van vrij invasieve methoden.

Wat veroorzaakt cellulitis?

Sinaasappelschil cellulitisHet antwoord op deze vraag zal je enorm helpen bij het begrijpen van het proces om je cellulitis te behandelen. Eerst moet je het type vaststellen, zoals we zojuist hebben besproken. Nu moet je een duidelijk idee hebben van het waarom en hoe!

Voordat we verder gaan, moeten we een paar dingen ophelderen:

 • Cellulitis komt niet alleen voor bij vrouwen: een bepaald deel van de mannen heeft er ook last van;
 • Cellulite komt niet alleen voor bij zwaarlijvige mensen of mensen met overgewicht in het algemeen: zelfs slanke, atletische jonge vrouwen kunnen een sinaasappelhuid hebben;
 • cellulitis komt vaak voor bij meisjes in de puberteit.

Erfelijke oorsprong

Net als de meeste fysiologische aandoeningen kan cellulitis soms worden teruggevoerd tot de menselijke genenpoel. Over het algemeen hebben vrouwen meer aanleg voor cellulitis dan mannen. Bovendien hebben vrouwen over het algemeen meer vet dan mannen.

Hormonale oorzaken

Nogmaals, dames, jullie hebben hormonale problemen. We weten allemaal dat de hormonale activiteit van een vrouw “intenser” is dan die van haar partner. Deze hormonen “slaan op hol”, vooral bij vrouwen vanaf de puberteit, tijdens de zwangerschap (verhoogde afscheiding van oestrogeen en progesteron, wat de bloedvaten verzwakt) en zelfs tijdens de menopauze (wanneer het vet zich meer naar de buik verplaatst).

Problemen met de bloedsomloop

Na verloop van tijd zetten vetcellen druk op lymfevaten en aderen, waardoor water wordt vastgehouden. Bovendien bevorderen bepaalde werk- en leefomstandigheden deze problemen met de bloedsomloop. Lang staan, warm weer, strakke kleding, hoge hakken, enz. zijn allemaal factoren waarmee je rekening moet houden.

Een gezonde levensstijl

Door de zittende levensstijl zijn de ‘normale’ levensomstandigheden veranderd en dit is gepaard gegaan met een schrijnend gebrek aan lichaamsbeweging. Kortom, we eten slecht, op welke manier en op welk moment dan ook, we bewegen nauwelijks meer en we slapen slecht.

Voeg daarbij het fenomeen stress, dat een grote rol speelt in elk facet van ons leven. Het heeft een grote invloed op de massale aanmaak van adrenaline en noradrenaline, wat de opbouw van vet bevordert en het fenomeen van het vasthouden van water accentueert.

Wat zijn de oplossingen voor de behandeling van cellulitis?

Cellulitis MassageapparaatHier volgt een niet-uitputtende opsomming (want de wetenschap evolueert voortdurend!) van de verschillende behandelingen die tot op heden zijn geïdentificeerd. Ze variëren van bijna gratis tot de duurste, van relatief eenvoudig tot de meest invasieve:

 • Evenwichtige voeding (dieet-heropvoeding) ;
 • Afslankdiëten gericht op vet;
 • Anti-cellulitis crèmes ;
 • Anti-cellulitispleisters;
 • Mesotherapie (injectie van een product onder de huid) ;
 • Liposuctie (vet wegzuigen met buisjes, onder algemene verdoving) ;
 • Laser ;
 • Elektrolipolyse (methode op basis van elektrische stroom) ;
 • Ultrageluid ;
 • Anti-cellulitisapparaten ;
 • Massage;
 • sport.

en voedingssupplementen in dit alles?

Zoals we al eerder zeiden, pas op voor producten met claims die je de maan beloven! Cellulitis verdwijnt niet van de ene op de andere dag, maar je kunt het beheersen en behandelen en zelfs aanzienlijk verminderen.

Als je niet kiest voor liposuctie (wat de hoeveelheid cellulitis die zich heeft gevormd aanzienlijk vermindert, maar niet zonder een uitstapje naar de biljarttafel!), kun je je dieet en lichaamsbeweging herzien en hulp krijgen van geverifieerde anti-cellulitis producten.

We raden je aan om deze oplossing te bekijken en er zelf een beslissing over te nemen.

Bijvoorbeeld:

Naked beauty, Hoe kom ik van cellulitis af.
Cellulitis vrij

“Cellulite Free” of “Hoe kom ik van cellulite af” is een unieke afslankmethode waarmee je in slechts een paar weken voorgoed van cellulite af kunt komen.
Bekijk de analyse en getuigenissen over Cellulite Free!

Als je andere oplossingen wilt zien, typ dan het woord “cellulitis” in de zoekbalk om toegang te krijgen tot al onze artikelen over het probleem en de verschillende producten.

Veel succes!


Dit Artikel Delen!