Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Beste afslankproduct: de tekenen van oplichterij

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
beste afslankproductOp elke blog en website die zich specialiseert in afslanksupplementen, vind je een paradepaardje van een product dat wordt aangeprezen als het beste afslankproduct aller tijden. Sommige bronnen zijn eerlijk, terwijl andere gewoon artikelen van andere auteurs doorgeven of gewoon gesponsord worden om de genoemde pil als het beste afslankproduct te presenteren.

Hoe weet je of een recensie oplichterij is of een eerlijke en betrouwbare mening? Welke bronnen moet je vertrouwen om het beste afslankproduct te vinden?

Hier zijn de verklikkerlichten die aangeven dat je naar een reclamebanner kijkt.

Teken 1: Je bent op de officiële site van ‘s werelds beste afslankproduct

We zeggen niet dat je de informatie op de officiële websites van afslanksupplementen niet moet geloven, want die zijn in de eerste plaats de primaire bron van informatie. Maar je kunt je voorstellen dat elke fabrikant zal beweren dat zijn product het beste afslankproduct ter wereld is.

Om de waarheid te vinden, kijk je verder dan de flitsende XXL-banner op de startpagina en ga je naar de andere pagina’s, waar informatie te vinden zou moeten zijn over de samenstelling, bijwerkingen en klinische tests.

Teken 2: Er is maar één supplement dat u kunt vertrouwen, het beste afslankproduct ter wereld!

Op dit soort sites/blogs zijn alle andere producten waardeloos. Ze zijn allemaal nutteloos, te duur of gevaarlijk. Het enige product dat je kan helpen je gewichtsproblemen op te lossen is het supplement waar ze reclame voor maken.

We kunnen je verzekeren dat er verschillende effectieve en veilige afslankproducten op de markt zijn. Je vindt er een groot aantal in de sectie Goedgekeurde pillen van onze site, die, wees gerust, meer dan slechts één product bevat!

Er zijn twee soorten sites/blogs in deze categorie:

  • Degenen die geen moeite doen en gemakkelijk te ontmaskeren zijn: de site is volledig gewijd aan het product in kwestie. Alle artikelen zijn herhalingen en herschrijvingen van dezelfde tekst om u te vertellen hoe deze pil voor u gemaakt is.
  • De artikelen die slimmer zijn, vereisen dat je je verstand erbij houdt. Een vergelijking hier, een artikel over een ander product daar, alleen maar om je te laten geloven dat de auteur objectief is en je een eerlijke mening probeert te geven.

Het resultaat is echter altijd scherp. Geen enkel product is te vergelijken met hun beste afslankproduct. Onderaan elk artikel is de laatste alinea altijd gewijd aan “het andere alternatief”, “het product dat werkt”. Raad eens welke? Goed gedaan!

Teken 3: Het beste afslankproduct heeft geen nadelen, geen bijwerkingen, helemaal perfect!

Omdat de afslankpil die op de site wordt geadverteerd veruit het beste afslankproduct ter wereld is, is er niets op aan te merken.

Geen nadelen? Helemaal niets.
Geen mogelijke bijwerkingen, zelfs geen kleine? Geen enkele.
Geen voorzorgsmaatregelen die je moet nemen voordat je bestelt? Maar nu we toch nee zeggen! Pak je creditcard en betaal.

We weten echter genoeg over de dieetpillenindustrie om je te vertellen dat er niet zoiets bestaat als een perfect dieetproduct. Zelfs de supplementen in onze Top Goedgekeurde Pillen zijn niet perfect. Er is altijd een voorzorgsmaatregel die je moet nemen, een gezondheidstoestand waar je rekening mee moet houden, een bijwerking, hoe klein en onbeduidend ook, waar je recht op hebt om van op de hoogte te zijn.

Dus als een website je garandeert dat dit of dat product NUL nadelen heeft, doe dan geen moeite!

Dan zijn er nog de slimmeriken die doen alsof ze eerlijk zijn en een paar nadelen noemen zoals “het flesje is niet mooi”. We vertrouwen erop dat je je gezonde verstand gebruikt om dit soort gewetenloze houding te herkennen.

Teken 4: De geteste en goedgekeurde zwendel

beste afslankproductWie heeft het getest? Waar? Hoe? Welke resultaten?

Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen telkens als je dit label ziet. Een echte test is niet zomaar een banner voor op de website. Om het te geloven, moet je sporen van de test vinden.

En ook hier geldt: wees waakzaam. Vertrouw niet te veel op getuigenissen van gebruikers en foto’s van voor en na. Een getuigenis kan verzonnen zijn en een foto kan bewerkt zijn om gewichtsverlies aan te tonen.

In feite houden we bij onze tests en onderzoeken op zoek naar het beste afslankproduct niet echt rekening met gebruikerservaringen en voor-en-na-foto’s. We beschuldigen niet iedereen ervan ze te vervalsen, maar ze beïnvloeden nooit ons oordeel over een product, of dat nu positief of negatief is.

Dus waar moet ik zoeken naar het beste afslankproduct?

Ondanks alle oplichterspraktijken is het internet nog steeds je bron van informatie. Je moet alleen wel weten waar je betrouwbare informatie kunt vinden.

We kennen allemaal het verschil tussen een goed gestructureerd onderzoek met referentielinks om de beweringen te staven en een simpel reclameartikel dat geen moeite kost om te schrijven of te lezen.

Om het beste afslankproduct te vinden, moet je dus een scherpe geest hebben en alles wat je leest in twijfel trekken. Doe je onderzoek, kijk verder dan de marketingformules en probeer meer te weten te komen – de waarheid is nooit ver weg.


Dit Artikel Delen!