Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Afvallen: hoeveel gaat het me kosten?

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
Afvallen - hoeveel gaat dat kosten?Je hebt besloten om af te vallen en je gebruikt alle middelen die je tot je beschikking hebt om je doel te bereiken (voedingssupplementen, speciale voeding, sportschool, etc.) Kortom, je hebt besloten om alles te doen wat in je macht ligt om het te bereiken.

Je bedoelingen zijn goed, maar pas op: dit alles brengt kosten met zich mee, en het gaat om een niet onaanzienlijk deel van je budget.

Tussen de verschillende pillen, voeding, sport enzovoort, zal je koopkracht waarschijnlijk een “klap” krijgen.

De sportschool

Lid worden van een sportschool kan een aanzienlijke kostenpost zijn. Afhankelijk van waar je woont en van het merk kan de abonnementsprijs wel twee keer zo hoog zijn. Bovendien geef je het vaak onderweg op en zet je nooit meer een voet binnen.

Neem de tijd om de sportscholen bij jou in de buurt te bekijken (anders ga je niet) en vergelijk de prijzen en opties die de sportschool biedt. Controleer of de sportschool bemand is als je er voor het eerst komt.

Vergelijk ook de aangeboden groepslessen en de lesroosters. Kortom, neem de tijd.
Gemiddeld betaal je tussen de €20 en €80 per maand.

Afslankpillen

Hoeveel kost afvallen?Wie is er nog nooit een advertentie tegengekomen waarin de deugden van een bepaalde afslankpil worden aangeprezen? De markt voor gewichtsverlies doet het erg goed, en dat geldt ook voor afslankpillen. De kosten kunnen ook aanzienlijk zijn, vooral als je ze langdurig gebruikt.

Neem, net als bij de sportschool, de tijd om ze te vergelijken, natuurlijk wat betreft de kosten, maar ook wat betreft de gebruikte ingrediënten en de effecten die je verwacht…. Het is nog beter als je advies kunt krijgen. Pas op voor verkoopbeloftes!
Prijs : 25 euro voor de goedkoopste

Vervangers en andere speciale voedingsmiddelen

Als je hebt besloten om een speciaal dieet te volgen waarvoor je speciale voeding nodig hebt, betaal je nog meer. En dat kan snel oplopen, want deze producten zijn vrij duur.

Kijk op internet als je ze niet goedkoop kunt krijgen, maar reken erop dat je elke maand veel betaalt, vooral als je meer dan 2 of 3 kilo wilt afvallen.

Prijs : Tussen de verschillende producten die je moet kopen voor al je maaltijden en tussendoortjes, moet je rekenen op een maandelijkse uitgave van minstens €100 tot €200.

Afslankcrèmes

Als je op dieet bent, heb je een bijpassende crème nodig. Een afslankcrème natuurlijk, ontworpen om vet en andere onvolkomenheden te verwijderen naast je dieet. Er zijn veel van dit soort crèmes. Er is er een voor elke prijs. Als je echt denkt dat je er een nodig hebt, kies er dan een op basis van wat je wilt bereiken, de prijs, de ingrediënten…

Prijs : 20 euro voor de goedkoopste tot meer dan 50 euro.

Afslankkleding

De nieuwste innovatie op de afslankmarkt is afslankkleding: bermuda’s, ondergoed en panty’s liggen sinds kort in de schappen en beloven allemaal aanzienlijk centimeters verlies. Over het algemeen kunnen ze meerdere keren worden hergebruikt.

Prijs : 35 voor ongeveer 2 maanden gebruik

Schoonheidssalon sessies

Je hebt besloten om een paar sessies bij een schoonheidsspecialiste te betalen om een van de vele apparaten uit te proberen die ontworpen zijn om je te helpen centimeters te verliezen. Ze beloven allemaal zeer goede resultaten in combinatie met een dieet.
De kosten zijn vaak aanzienlijk.

Prijs : Het hangt allemaal af van de behandeling, maar reken op een gemiddelde van €50 voor een sessie van 30-40 minuten. Als je bedenkt dat je ongeveer 10 sessies nodig hebt om resultaat te zien, is dat voor een dieet van 3 maanden: ongeveer 150/200 euro per maand.


Dit Artikel Delen!