Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Afslankcrème: Wat je moet weten

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
afslankcrèmeWat vind je ervan om een afslankcrème te gebruiken en 3 cm van je taille te verliezen in 4 weken?

Zijn de crèmes waarvoor we op tv en op internet reclame zien echt effectief?

Hebben ze echt de magische kracht om je gewicht te laten verliezen zonder een vinger uit te steken of je eetgewoonten te veranderen?

Is het aanbrengen van een crème voldoende?

Kan afslankcrème het verschil maken?

We legden de vraag voor aan experts en cosmeticabedrijven, en surprise surprise, het lijkt erop dat om af te vallen – zelfs met de meest effectieve afslankcrème ter wereld – je er niet omheen draait: je moet nog steeds je eetgewoonten onder controle houden en een beetje bewegen.

10 kilo afvallen zonder de minste inspanning en zonder controle over die plotselinge trek in gebak om 11 uur ‘s ochtends en pizza om 8 uur ‘s avonds is de droom van iedereen. Maar voorlopig blijft het bij dromen. Er zijn geen sluiproutes en aan wie je het ook vraagt, iedereen zal je vertellen dat je gezond moet eten, regelmatig moet bewegen en goed moet hydrateren.

Diëten van beroemdheden en de populairste programma’s zoals Weight Watchers en andere zijn goed om een beetje gewicht te verliezen, maar ook om het verloren gewicht weer terug te krijgen zodra ze stoppen. Uiterst strenge en draconische diëten zoals koolsoep zijn gewoonweg onmogelijk om te volgen en kunnen je gevaarlijke tekorten bezorgen. En ten slotte ken je het lidmaatschap van de sportschool dat twee weekenden opslokt voordat het onder in een la belandt met het voornemen om zo snel mogelijk terug te komen.

Als je al zoveel tegenslagen hebt gehad en wanhopig op zoek bent naar een oplossing, is het makkelijk om in de reclames te trappen die snel en gemakkelijk afvallen beloven. De advertenties prijzen producten aan die perfect lijken voor mensen met hardnekkige kilo’s, vooral rond de buik, taille en heupen.

Afslankcrème uitgelegd door experts

Het idee om af te vallen door simpelweg 4 weken lang een afslankcrème aan te brengen, zou bijna iedereen aanspreken. Maar de vraag blijft: hebben deze crèmes echt voor iemand gewerkt? Zijn ze veilig voor je gezondheid? Hoe moet je ze gebruiken? Moet je minder eten en meer bewegen om resultaat te boeken? We denken dat je hoopt dat onze experts “Nee” zullen zeggen op deze laatste vraag.

Helaas zijn experts en cosmeticabedrijven het erover eens dat je je levensstijl moet veranderen om af te vallen met een afslankcrème. Een van de directeuren van L’Oréal, de maker van de Biotherm-Celluli afslankcrème, vertelde ons duidelijk dat deze producten hun beloften alleen kunnen waarmaken als ze worden toegepast in combinatie met een specifiek dieet en een regelmatig bewegingsprogramma. Hij legde met name uit dat de moleculen in de crèmes effect hebben op cellulitis en vetcellen, maar dat ze niet op zichzelf kunnen werken.

Volgens de officiële persberichten van het merk zou My silhouette afslankcrème van Nivea hetzelfde doen. Ze stellen dat afslankcrèmes die worden gebruikt in combinatie met een gezond dieet en sport, kunnen leiden tot een afslankend effect tot 3 cm op de doelgebieden. De afslankcrème van Nivea heeft een plantaardige formule, waaronder witte thee, die de vetstofwisseling zou moeten verbeteren en vetopslag zou moeten verminderen.

Oriflame biedt ook een serie afslankcrèmes met speciale cellulitiscapsules. Een van de marketingdirecteuren van het merk vertelde ons dat regelmatige massage gedurende 14 opeenvolgende nachten kan leiden tot een verlies van 2 cm rond de taille. Het effect wordt verklaard door de aanwezigheid van extracten van groene thee en erwten, die de bloedsomloop verbeteren en de opslag van vet in het bloed tegengaan. Deze beweringen zijn betwistbaar, maar zelfs de fabrikanten beweren dat hun crèmes geen effect hebben zonder dieet en lichaamsbeweging.

Het geheim van afslankcrèmes

fles-crème-afslankenAls we met al deze informatie rekening houden, is het legitiem om de vraag te stellen: is het waargenomen effect – als dat er is – het resultaat van de afslankcrème of van het dieet/sport?

We kunnen niet zeker zijn van een duidelijk antwoord op deze vraag, maar als we de formules die in afslankcrèmes worden gebruikt van dichterbij bekijken, zien we al snel dat ze niet bijzonder krachtig zijn.

De manier waarop de afslankcrème wordt aangebracht is ook belangrijk. Hoewel de crèmeformules effectief kunnen zijn, is de massage zelf absoluut nuttig. Massage verbetert de lymfecirculatie, wat helpt om vet te verbranden en de vorming van cellulitis tegen te gaan. De resultaten die sommige gebruikers boeken, zijn dus meer te danken aan het effect van de massage.

Kortom, deze crèmes werken niet alleen.

Onze mening over afslankcrème

Laten we duidelijk zijn: afslankcrème is geen wonderproduct. Het zorgt er niet voor dat je afvalt zonder dat je er iets voor hoeft te doen, en het geeft je niet snel geweldige resultaten.

Om resultaat te zien, moet je niet alleen beginnen met diëten en sporten, maar ook goed masseren. Daarna weet je niet zeker of het resultaat te danken is aan je afslankcrème of aan je dieet en je inspanningen.

Bovendien is afslankcrème, gezien de formules die momenteel op de markt zijn, geen waardevol of uitzonderlijk afslankmiddel. Op dit moment zijn er verschillende veel effectievere alternatieven op de markt.


Dit Artikel Delen!