Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

5 mythes over afslankpillen

Bijgewerkt op 13 april 2024.

transapente pixel
Mythe of werkelijkheidAls het over afslankpillen gaat, hoor je altijd veel “legendes”, met andere woorden verhalen over mensen die op een bepaalde manier zijn afgevallen.

Soms zijn deze verhalen zelfs compleet vergezocht. Wees je er altijd van bewust dat de markt voor afslankpillen zeer winstgevend is en dat sommige gewetenloze mensen bereid zijn je het beste te beloven om je hun producten te laten kopen.

Kookprogramma’s zijn nog nooit zo populair geweest als nu, en tegelijkertijd zijn er nog nooit zoveel mensen met overgewicht geweest. We worden dagelijks overspoeld met beelden van eten en voor sommige mensen is de enige manier om met deze alomtegenwoordige verleiding om te gaan eten. Als gevolg hiervan neemt het percentage zwaarlijvige mensen in de bevolking toe.

Tegelijkertijd neemt het aantal mensen dat wil afvallen elke dag toe en de markt voor afslankproducten biedt een breed scala aan producten die niet lichtvaardig moeten worden opgevat. Sommige maken hun beloften gewoon niet waar, terwijl andere nog verder gaan en ronduit gevaarlijk kunnen zijn.

Hier zijn 5 van de meest hardnekkige mythes over afslankpillen.

Mythe nr. 1 : Afvallen in een paar dagen

man-doet-onderzoek-over-afslankpillenWaarschijnlijk een van de populairste mythes. Verleidelijke reclame die extreem snel gewichtsverlies belooft, ondersteund door de getuigenissen van veel mensen.

Deze afslankpillen kunnen verleidelijk lijken. Over het algemeen bevatten ze een mengsel van vochtafdrijvende ingrediënten die je helpen om het vasthouden van water tegen te gaan en misschien zelfs te elimineren. Je zult een beetje gewicht verliezen, maar gemeten in termen van waterverlies in plaats van vetverlies.

Bovendien kan dit soort behandeling gevaarlijk zijn en ernstige uitdroging veroorzaken na langdurig gebruik.

Mythe nr. 2 : Afslankpillen hebben geen bijwerkingen

Afslankpillen bevatten allerlei ingrediënten, afhankelijk van hoe ze gemaakt zijn en waar ze vandaan komen. Zo kunnen pillen die zijn ontworpen om vet uit je eten te halen, onaangename spijsverteringseffecten veroorzaken. Toegegeven, je wordt er niet ziek van, maar de gevolgen kunnen bijzonder onaangenaam zijn. Je zult veel meer tijd op het toilet doorbrengen en last hebben van bijzonder onaangename spijsverteringsproblemen.

Bovendien bevatten de meeste van deze pillen Orlistat, waarvan de bijwerkingen wereldberoemd zijn. Dit ingrediënt kan ernstige schade toebrengen aan bepaalde interne organen zoals de lever of de nieren, wat kan leiden tot hepatitis of ernstige nierproblemen, migraine, maagproblemen, depressie of verhoogde vermoeidheid…

Aan de andere kant bevatten de meeste van deze pillen ook cafeïne, dat meestal onschadelijk is, maar bijwerkingen kan veroorzaken bij bijzonder gevoelige personen of na inname van hoge doses cafeïne. Het controleren van het cafeïnegehalte is een noodzakelijke voorwaarde voordat je een voedingssupplement voor gewichtsverlies kiest.

Mythe nr. 3 : Gratis proefverpakkingen zijn een voordelige manier om afslankpillen te testen.

Gratis proefabonnement Lees de voorwaarden zorgvuldigNiets is gratis in deze wereld, en afslankpillen al helemaal niet. Dus ook al lijken deze gratis proefverpakkingen verleidelijk, laat je niet misleiden! Lees tussen de regels door.

Gratis proefverpakkingen zijn over het algemeen bedoeld om je te verleiden tot herhaalde abonnementen waar je maar moeilijk onderuit komt. Achter de contractvoorwaarden gaan vaak clausules schuil die in kleine, onleesbare letters zijn geschreven en de opzettelijke afwezigheid van enige vorm van contact met de fabrikant, met name het telefoonnummer, betekent dat je geen enkele manier hebt om rechtstreeks contact op te nemen met de leverancier. Het gevolg is dat je tegen je wil steeds meer pillen krijgt, terwijl je gedwongen wordt om ze volledig te betalen.

Houd er dus altijd rekening mee dat een serieus bedrijf je nooit een gratis proefperiode zal aanbieden!

We hebben het op onze site uitgebreid gehad over de gratis proefpillenzwendel en hebben er zelfs een speciaal artikel over gepubliceerd om onze lezers te waarschuwen en degenen te helpen die al in deze val zijn gelopen (Lees ons artikel).

Mythe nr. 4 : Je hoeft niet te sporten of anders te eten

Geen enkele pil ter wereld kan je helpen afvallen zonder je slechte eetgewoonten of je gebrek aan lichaamsbeweging te veranderen. Als je wilt afvallen, moet je een inspanning leveren, te beginnen met het veranderen van je eetpatroon en in beweging komen.

De resultaten zullen niet van de ene op de andere dag zichtbaar zijn, maar in combinatie met betere eetgewoonten en een beetje sport zou je de doelen die je jezelf hebt gesteld moeten kunnen bereiken.

Veel mensen hebben resultaten geboekt door het gebruik van een voedingssupplement te combineren met een uitgebalanceerd dieet en lichaamsbeweging.

Mythe nr. 5 : Je kunt je richten op het deel van je lichaam waar je wilt afvallen.

Veel producten en oefeningen beloven dat je ongewenst lichaamsvet kunt kwijtraken waar je maar wilt. Maar het is onmogelijk om vet te verliezen op een specifieke plek op je lichaam.

Sterker nog, als je afvalt, slankt je hele lichaam af, niet een bepaalde plek.

We hopen dat deze 5 misvattingen over afslankpillen je helpen om het effect van deze pillen beter te begrijpen en je te helpen bij je volgende keuze.


Dit Artikel Delen!