Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

10 redenen waarom je nooit zult afvallen

Bijgewerkt op 30 oktober 2023.

transapente pixel
10 redenen om niet af te vallen
Je hebt besloten om de koe bij de horens te vatten! Je kunt niet tegen die extra kilo’s en je wilt ze de oorlog verklaren! Dat is op zich geen slecht voornemen, maar wees voorzichtig met hoe je het aanpakt.

Te veel mensen volgen een dieet dat niet vol te houden is, nemen een abonnement op de sportschool om er een maand later mee te stoppen of geven een fortuin uit aan zogenaamde “wonderpillen”. Hier is een lijst met 10 redenen waarom je nooit zult afvallen en als je ze kunt vermijden, vergroot je je kansen op succes.

Je dieet is te beperkend!

Ten eerste is een draconisch dieet heel moeilijk vol te houden op lange termijn en het is zeker niet de juiste manier om af te vallen. Om te beginnen, want zodra je stopt, ga je weer alles eten wat je niet meer mag en kom je al het gewicht dat je bent kwijtgeraakt weer aan, met een nog grotere bonus.

waarom ik niet afvalTen tweede omdat het gevaarlijk kan zijn voor het lichaam om slechts één soort voedsel of te veel van bepaalde voedingsstoffen te consumeren, en dit kan het op de lange termijn uitputten, wat leidt tot zorgwekkende bijwerkingen. En als je voor de duur van je dieet alleen maar in een vreselijke bui bent en het leven van je omgeving tot een hel maakt, wat heeft het dan voor zin?
Te snel afvallen kan verleidelijk zijn, maar het is zeker een oplossing die je moet vergeten en die op de lange termijn niet zal werken.

Bovendien leert het lichaam na een aantal van dit soort diëten zijn energiebehoeften te verlagen en loop je het risico dat je aankomt, zelfs als je minder eet. Vermijd dit soort dieetfouten dus ten koste van alles.

Je sport te veel!

Zoals alles in het leven is sporten goed, maar met mate. Vaak in combinatie met een zeer restrictief dieet kan sporten je lichaam uitputten.

Bovendien beginnen veel sedentaire mensen, die vaak al niet sportief zijn, van de ene dag op de andere aan een programma dat een marathontraining waardig is. Dit alles kan je lichaam, dat al uitgehongerd is en het niet meer kan bijbenen, volledig van slag brengen.

Waarom rustig aan doen als het om sport gaat? Ten eerste moet je lichaam rustig kunnen wennen aan je nieuwe levensstijl. Ten tweede omdat als je denkt dat door te sporten de kilo’s op de weegschaal zullen verdwijnen, je het mis hebt.

Je lichaamsvet zal zeker veranderen, waardoor je een harmonieuzer, slanker figuur krijgt, maar spieren wegen meer dan vet, dus reken maar uit! Sporten is goed voor je moraal en je gezondheid, maar het is geen wondermiddel om af te vallen als je dat verwacht!

Je doet geen enkele fysieke activiteit!

afslankmedicatie
Aan de andere kant is proberen af te vallen zonder je fysieke activiteit te veranderen een illusie. Je kunt niet afvallen door op de bank te zitten. Afvallen maakt deel uit van het veranderen van je gewoontes, en lichaamsbeweging maakt daar deel van uit.

Doe dus niet te veel aan sport, maar ook niet te weinig. Vooral omdat het niet moeilijk is om dagelijks wat meer te bewegen (wandelen om je brood te halen, de kinderen naar school brengen, vaker de hond uitlaten…). Er zijn genoeg mogelijkheden en het hoeft niet als een karwei te voelen.

Je snackt de hele dag door!

De hele dag door snacken is een gevaarlijke gewoonte voor je figuur. Ten eerste omdat knabbelen niet reageert op een behoefte om te “eten”. Je lichaam heeft geen honger en je geeft het energie die het niet nodig heeft en waar het zonder had gekund.

Als gevolg daarvan accumuleer je calorieën zonder het te beseffen, en als je de rekensom maakt, kun je je energiebehoefte in de loop van de dag gemakkelijk verdubbelen. Bovendien raakt je maag eraan gewend om de hele tijd te werken en zal eraan wennen.

Je zult de hele tijd een hongergevoel hebben dat “alleen in je hoofd zit”.

Dit is dus een slechte gewoonte die je gemakkelijk kunt vermijden en die je geen goed zal doen. Sommige mensen vallen al een paar kilo af door gewoon te stoppen met snacken.

Hier is een kleine tip: als de taak in eerste instantie onoverkomelijk lijkt, plan dan kleine tussendoortjes in om je honger te stillen: fruit, kleine stukjes magere kaas, enz.

Je bent op dieet met je vriendinnen!

Wie heeft er nooit tegen zichzelf gezegd: “Laten we samen op dieet gaan, zodat we elkaar kunnen motiveren? En als een van ons breekt, sleurt ze de ander ook mee! Afvallen is persoonlijk en verschilt van persoon tot persoon.

Om te beginnen is het opleggen van hetzelfde dieet aan jezelf ketterij, aangezien elk individu anders is. Afhankelijk van je achtergrond, de kilo’s die je kwijt moet en waar ze zijn opgeslagen, zul je niet dezelfde dingen hoeven te doen. Dit is dus een idee dat je uit je hoofd moet bannen, tenzij het is om je vrienden te vragen niet alles te eten wat je niet zou moeten eten waar je bij bent!

Je weegt jezelf te vaak!

femme-maigrir-balans
Jezelf te vaak wegen kan je ontmoedigen als het gewichtsverlies niet aan je verwachtingen voldoet. Gebruik de weegschaal één keer per week om je gewichtsverlies te controleren, maar niet vaker dan dat. Het zou zonde zijn om ontmoedigd te raken door je weegschaal.

Bovendien varieert je gewicht enorm van dag tot dag door de hormonale schommelingen van de cyclus, het vasthouden van water en stress ….. Het heeft dus geen zin om je te wegen. Het heeft dus geen zin om je elke dag te wegen.

Doe boodschappen vlak voor het eten!

Als je boodschappen doet vlak voor het eten, koop je veel meer voedsel dan na de maaltijd. Studies hebben aangetoond dat dit waar is. Ga dus met een volle maag naar de supermarkt en je zult zien dat je veel minder in de verleiding komt om vet of suikerrijk voedsel te kopen. Dit maakt het makkelijker voor je om over te stappen op gezondere voedingsmiddelen.

Je eet niet hetzelfde als de rest van je gezin!

Afgezien van het dubbele werk dat dit je oplevert, is het waarschijnlijk dat je door anders te eten dan de rest van het gezin snel kapot gaat. We zeggen niet dat je het hele gezin op dieet moet zetten, maar gezonde, evenwichtige en gevarieerde maaltijden koken voor iedereen is nog altijd de beste oplossing.

Geniet dus van gezellige, smakelijke maaltijden met je gezin en je zult je goede voornemens voor de lange termijn volhouden.

Je wilt niet naar buiten uit angst om te barsten!

Je kunt er maar beter meteen aan wennen, er komen vast momenten dat je instort. Het overkomt iedereen en het betekent niet dat het je niet lukt om af te vallen. Als je gewicht verliest bij de ene maaltijd, probeer dan gewoon de volgende lichter te maken om te compenseren.

Het is dus niet nodig om jezelf af te sluiten van het sociale leven en niet meer uit te gaan met je vrienden uit angst om te veel te eten. Je kunt altijd salades eten en het dessert vermijden, maar af en toe een goede maaltijd eten heeft nog nooit iemand tegengehouden om af te vallen. Het is gewoon een kwestie van het niet te vaak doen!

Je dwingt jezelf om te eten, zelfs als je geen honger hebt!

Je hebt altijd gehoord dat zelfs als je geen honger hebt, je jezelf moet dwingen om bij de volgende maaltijd niet te veel te eten of je te buiten te gaan aan iets zoets of iets te vet. Vergeet dit advies.

Als je geen honger hebt (tenzij je ziek bent), is dat omdat je lichaam denkt dat het op dit moment geen energie nodig heeft. Geef het dus geen calorieën die het niet nodig heeft en bewaar jezelf voor wanneer de honger toeslaat. Probeer echte hongersignalen te herkennen en niet die van trek.


Dit Artikel Delen!