Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Philippe A.

Is het mogelijk om gemakkelijk spieren op te bouwen?

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
Bodybuilding gewichtenJe hebt vast wel eens gehoord dat het niet gemakkelijk is om spieren op te bouwen en dat te plotseling aankomen gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid, maar de vraag is:

Als dit waar is voor gewichtstoename in het algemeen, geldt het dan ook voor spieren?

Het antwoord is nee, in tegenstelling tot wat je misschien dacht.

Snel spieren kweken is op zich niet gevaarlijk. Maar is het echt mogelijk?

Hoe bouwt het lichaam spieren op?

Je lichaam wordt opgebouwd door een proces van slijtage en herstel. Als je je spieren traint, put je ze uit en daarom voel je je de volgende dag moe.

Elke keer dat je een beroep doet op je spieren voor een bepaalde actie, zal je lichaam proberen effectief te reageren op je verzoek en zich proberen aan te passen aan je fysieke eisen.

Hoe meer je je spieren gebruikt, hoe meer energie je lichaam zal leveren en hoe meer het zal groeien. Dit proces kost echter tijd.

Bodybuilders werken jarenlang om hun lichaamsbouw te ontwikkelen en aan massa te winnen. Maar het moeilijkste is om na een paar jaar spieren te blijven kweken…

Voor beginners is het gemakkelijk om spieren op te bouwen.

Spierhypertrofie is de wetenschappelijke term voor celgroei. Er zijn twee soorten groei:

– De eerste doet zich voor wanneer spierweefsel uitrekt en flexibeler wordt.

– De tweede vindt plaats wanneer je lichaam je spiercellen vult met meer vloeistof, waardoor de spieren kunnen groeien.

Hoewel beide soorten groei resulteren in een snelle en aanzienlijke gewichtstoename, zijn de effecten van de tweede groei niet blijvend, in tegenstelling tot die van de eerste.

Calorieën voor snelle en gemakkelijke spieropbouw

Bodybuilding werkHet is algemeen bekend dat spieren veel calorieën verbruiken. Hoe gespierder je bent, hoe meer calorieën je nodig hebt om je lichaamsvorm te behouden.

Om dit te bereiken, moet je de juiste calorieën uit complexe koolhydraten en natuurlijke vetten consumeren en deze calorieën vervolgens verbranden.

De gemiddelde persoon die lichamelijk actief is en een normaal gewicht heeft, heeft ongeveer 2500 tot 3500 calorieën per dag nodig.

Maar als je snel spieren wilt opbouwen, moet je de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt aanpassen aan de inspanning die je je lichaam oplegt.

Het eten van zoveel calorieën per dag kan voedzaam en goed voor je gezondheid zijn, maar het is erg belangrijk dat je let op het voedsel dat je eet. Het consumeren van lege calorieën zoals suiker of enkelvoudige koolhydraten zal je niet veel goeds doen.

Sterker nog, zodra je te veel calorieën binnenkrijgt die je niet verbrandt tijdens het sporten, zal het overschot worden omgezet in vet, dat zich lelijk over je lichaam zal verspreiden, wat in strijd is met je doel!

Supplementen voor spieropbouw

Iedereen die ooit heeft geprobeerd om in korte tijd spiermassa op te bouwen, weet hoe moeilijk het is om daarin te slagen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom sporters van een bepaald niveau hun toevlucht nemen tot steroïden.

Anabole steroïden bevatten synthetische hormonen die het lichaam stimuleren, de fysieke capaciteit verbeteren en plotseling gewichts- en spierverlies voorkomen.

Maar dit is een nogal zware beslissing, want steroïden zijn echt gevaarlijk en hun bijwerkingen zijn moeilijk te dragen.

Kies in plaats daarvan voor natuurlijke supplementen die heel zachtjes werkenZe zullen je helpen om gemakkelijk spieren op te bouwen zonder een totale freak te worden… Zoals Testolan bijvoorbeeld.


Dit Artikel Delen!