Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Philippe A.

Is er een beter spieropbouwend eiwit?

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
Mannen die eiwitsupplementen nemenOm het beste eiwit voor bodybuilding te vinden, moet je eerst de biologische waarde kennen, een parameter die bepaalt hoe het door je lichaam wordt opgenomen.

Deze parameter betekent dat sommige bodybuildingeiwitten beter zijn dan andere en daarom een ander effect hebben op het spieropbouwproces.

Hier volgt een kort overzicht:

Samenstelling van het beste eiwit voor bodybuilding

Om ervoor te zorgen dat het menselijk lichaam eiwitten goed kan opnemen en hun verschillende vitale rollen kan vervullen, met name die van spieropbouw, is het essentieel dat hun samenstelling in essentiële aminozuren optimaal is.

Essentiële aminozuren zijn zuren die het lichaam niet zelf produceert en die daarom via de voeding moeten worden geleverd.

Dus om te zeggen dat een eiwit het beste eiwit voor bodybuilding is, hangt grotendeels af van het aminozuurprofiel, ook wel bekend als het aminogram.

Een eiwitproduct met een uitstekend aminogram is a priori een extra Garantie voor de effectiviteit ervan, en daarom is het aminogram vaak zichtbaar op de verpakking van het te kopen product.

Dit is in theorie zo, maar in werkelijkheid is de interpretatie van een aminogram voor bodybuilding strikt nutteloos: twee eiwitten kunnen een identiek aminogram hebben en om verschillende redenen zal het ene een anabool effect hebben terwijl het andere bijna geen positief effect heeft.

Vertrouw er dus niet te veel op!

De biologische waarde van het beste eiwit voor bodybuilding

Biologische waarde kan worden gedefinieerd als de rijkdom en harmonieuze verhouding van de verschillende aminozuren in een eiwit.

Eieren hebben bijvoorbeeld een uitstekende biologische waarde van 100. Dit is de historische referentiewaarde omdat ze jarenlang het voedsel waren dat de meeste eiwitten met een hoge biologische waarde leverde.

Caseïne, een eiwitsubstantie die het merendeel van de melkbestanddelen uitmaakt, heeft een goede biologische waarde van 80.

Maar sinds het midden van de jaren 90 is wei-eiwit, met een biologische waarde van 120, erg populair geworden. Er moet echter worden opgemerkt dat deze rage voor wei-eiwit min of meer is georkestreerd door min of meer georkestreerd is door de communicatiebureaus die werken voor de grote multinationals die het produceren..

Wat maakt een eiwit goed?

EiwitpoederDe kwaliteit van een spieropbouwend eiwit hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen: het extractie- en filtratieproces, de opslagomstandigheden, de tijd tussen productie en verkoop, de biologische kwaliteiten, enz. Al deze factoren spelen een rol bij het bepalen van de kwaliteit van het eiwit.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de kwaliteit van de samenstelling: het eindproduct moet bestaan uit essentiële ingrediënten (het concentraat van het product zelf, additieven om de smaak te verbeteren of het te verdunnen, elementen die de werking ervan verbeteren, etc.) en tegelijkertijd geen ingrediënten bevatten zonder echt effect op spieropbouw, die in de meeste gevallen de prijs verhogen!

De vraag die je jezelf nu moet stellen is deze:

Moet je echt zoveel geld uitgeven aan ingeblikt eiwit als je ECHT eiwit, 100% natuurlijk, kunt kopen voor veel minder?

Aan jou de keuze…


Dit Artikel Delen!