Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Philippe A.

Hoe bouw je snel spieren op?

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
Gespierde oudere vrouwVoor degenen onder jullie die zich afvragen hoe je snel spieren kunt opbouwen, vat ik een paar basispunten samen over hoe je snel spieren kunt opbouwen.

Het is een nuttige opfrisser voor degenen die al op de goede weg zijn, en een uitstekend startpunt voor beginnende bodybuilders.

Ongeacht je leeftijd zou deze reeks tips je moeten helpen om tien keer sneller spieren op te bouwen.

Hier lees je hoe je snel spieren kunt opbouwen in 10 punten

1- Gewichten heffen: Zonder twijfel de populairste en natuurlijkste manier om spieren op te bouwen.

Gewichten verslaan al het andere als het gaat om spieropbouw. Lichaamsgewichtoefeningen, calisthenics en cardio kunnen spieren opbouwen voor beginners, maar alleen voor een tijdje.

Maar alleen voor even. Waarom? Omdat je de intensiteit van deze andere trainingsvormen niet zo veel kunt verhogen.

2- Dwing je lichaam om zich aan te passen: Je spieren zullen geen reden hebben om zich te ontwikkelen als je ze niet onder steeds grotere druk zet.

Wat dit betekent, is dat de gewichten die je tijdens welke oefening dan ook tilt, na verloop van tijd moeten toenemen.

Geen toename, geen groei. Dit is het concept van progressieve overbelasting.

3- Richt je op hypertrofie: Hypertrofie betekent spiergroei. Je moet je hier specifiek op richten, in tegenstelling tot duuroefeningen die zich voornamelijk richten op krachttoename, zodat spieropbouw slechts een gelukkig neveneffect is.

Trainen voor spiergroei betekent over het algemeen gematigde herhalingen en samengestelde oefeningen.

Hoewel samengestelde oefeningen essentieel zijn voor een goede training, bouwt niemand bolle biceps door alleen maar militaire push-ups en squats te doen. Lees verder om uit te vinden waarom…

4- Doe samengestelde en isolatieoefeningen: samengestelde oefeningen zijn essentieel, ze betrekken veel spiergroepen tegelijk en zorgen ervoor dat er groeihormoon vrijkomt in het lichaam.

Ze kunnen worden gedefinieerd als oefeningen met een roterende beweging rond meer dan één gewricht. Voorbeelden van de belangrijkste samengestelde oefeningen zijn squats en deadlifts.

Isolatieoefeningen daarentegen hebben de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dit zijn oefeningen met een roterende beweging rond één gewricht. Een voorbeeld hiervan zijn biceps curls met halters. Isolatieoefeningen zijn een belangrijk element in elk goed bodybuildingprogramma.

5- Oefen tot je je grenzen bereikt: Activeer het spiergroeimechanisme omdat dit het verdedigingsmechanisme van het lichaam is.

Het komt erop neer dat als er geen goede reden voor is (d.w.z. voldoende intensiteit), je niet snel spieren zult opbouwen en dat het zelfs jaren kan duren..

6- Eet voldoende: Welk bodybuildingregime je ook hebt aangenomen, je moet genoeg eten om je lichaam de energie te geven die het nodig heeft om vrij snel spieren op te bouwen. Eet ook genoeg eiwitten.

Nee, je hebt geen astronomische hoeveelheden eiwitten nodig om spieren op te bouwen, maar je hebt wel meer van deze voedingsstoffen nodig dan de gemiddelde persoon.

7- Houd je trainingen kort: Degenen die steroïden gebruiken kunnen uren trainen, “natuurlijke” bodybuilders niet.

Probeer je trainingen dus te beperken tot maximaal 45 minuten..

8- Rust: de spier zal hiervan profiteren om zich te ontwikkelen.

9- Drink water: om spieren op maximale snelheid op te bouwen, moet je veel water drinken (minstens 2 liter per dag).

10- Gebruik natuurlijke supplementen van goede kwaliteit om je potentieel te ontsluiten en je spiergroei te versnellen.

Als je deze tips opvolgt, garandeer ik je dat je snel spieren zult opbouwen zonder je gezondheid in gevaar te brengen…


Dit Artikel Delen!