Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Jean-Marie Besnard

Ook zij hebben last van slechte erecties!

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
Ongelukkige vrouw
Slechte erecties, de seksuele aandoening die het huwelijksleven verstoort!

Hoe meer jij en je partner weten over erectiestoornissen, hoe beter jullie er samen mee om kunnen gaan samen dit seksuele probleem samen aan te pakken.

Hier zijn een paar belangrijke punten die jullie kunnen bespreken om de bal aan het rollen te krijgen en het ongemak dat wordt veroorzaakt door een slechte erectie te verlichten.

Een slechte erectie: het bestaat en komt zelfs vaak voor

Symbool mannen en vrouwenHet niet hebben van een stevige erectie komt vrij vaak voor. Het onvermogen om +/- 20 van de 100 keer een stevige, langdurige erectie te krijgen is niet abnormaal.

Echte erectiestoornissen komen voor bij ongeveer 1 op de 10 mannen, en meer dan de helft van de mannen boven de 50 ervaart dit probleem van tijd tot tijd.

Veel oudere mannen ervaren een afname in de kwaliteit van hun erecties en een toename in het interval tussen erecties. Ze hebben misschien meer stimulatie nodig.

Maar, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn erectiestoornissen geen automatisch gevolg van het ouder worden. Veel zogenaamde “oude” mensen krijgen nog steeds meer dan behoorlijke erecties. En zelfs als erectiestoornissen toenemen met de leeftijd, kunnen ze nog vele jaren een bevredigend en plezierig seksleven hebben!

Een slechte erectie is behandelbaar

ouwe-jongens-ziekeIn de meeste gevallen zijn er oplossingen voor erectiestoornissen beschikbaar en effectief.
Behandelingen omvatten orale en injecteerbare medicijnen, sekstherapieën, seksuele hulpmiddelen en chirurgie.

Vrouwen hebben ook seksuele problemen. Tot 70% van de koppels ervaart van tijd tot tijd seksuele gezondheidsproblemen. Vrouwen kunnen verlies van verlangen en opwinding ervaren, en kunnen zelfs pijn voelen tijdens het vrijen.
Ook met deze seksuele problemen moet rekening worden gehouden.

Wat kan een vrouw doen als haar partner een slechte erectie heeft?

Als je partner een erectieprobleem heeft, is de belangrijkste manier om ermee om te gaan communicatie: praat er eerst en altijd over. Dit helpt om het probleem te temmen en onder controle te houden, zodat behandeling kan worden overwogen en er een grotere kans is op het vinden van een oplossing. Met z’n tweeën is het altijd mogelijk!

Hier zijn een paar tips om als koppel met dit soort situaties om te gaan:

  • Laat je informeren. Als je de oorzaken van erectiestoornissen en de beschikbare behandelingsopties kent, kun je de optie kiezen die voor jullie allebei het beste werkt. Bezoek samen met je partner een specialist en stel vragen. Op deze manier kunt u een actieve rol spelen in het behandelproces.
  • Weet dat het niet jouw schuld is! Veel vrouwen, vooral oudere vrouwen, kunnen het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van het probleem en het persoonlijk opvatten. Maar maak je geen zorgen! Dit is zelden het geval. Meestal is er een fysieke of psychologische reden voor erectiestoornissen die niets met jou te maken heeft.
  • Wees positief. Het feit dat je partner bereid is om over zijn aandoening te praten (niet gemakkelijk voor een man!) is een kans die je moet grijpen. Vergeet vooral niet de beloften die jullie aan elkaar hebben gedaan: in voor- en tegenspoed. Oordeel niet: positieve feedback is belangrijker dan verwijten.
  • Wees flexibel. Probeer verschillende manieren van vrijen uit. Help je man om seksuele technieken te vinden waar jullie allebei van genieten. Ga er niet van uit dat je partner weet wat jij wilt of dat jij weet wat hij wil. Er zullen altijd onbekende paden zijn om te verkennen! Ga ervoor…
  • Neem een gezonde levensstijl aan. Een van de beste manieren om met erectiestoornissen om te gaan is door positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Simpele dingen zoals stoppen met roken, manieren vinden om stress te verminderen en meer bewegen zijn goed voor jullie allebei en zijn een perfecte manier om de symptomen van erectiestoornissen te bestrijden.

Oude liefde koppelen
Het hebben van een slechte erectie is een seksueel probleem dat beide partners in een relatie treft, en de beste manier om ermee om te gaan is om samen, als stel, oplossingen te zoeken. Open en eerlijke communicatie is de basis van een goede seksuele relatie.


Dit Artikel Delen!