Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Jean-Marie Besnard

Minder stress voor betere erecties!

Bijgewerkt op 15 november 2023.

transapente pixel
Mannen onder stress
Een erectiestoornis (of slechte erectie) is een veel voorkomend probleem bij mannen. Het is het onvermogen om een stevige erectie te behouden.

Er zijn twee soorten factoren die dit probleem kunnen veroorzaken: fysieke en psychologische.

Om deze problemen te voorkomen, vooral na het 50e levensjaar, moet elke man minstens één keer per jaar een arts raadplegen.

Seksuele disfunctie: Psychologische oorzaken

Symbool Slechte erectie bij mannenSeksueel verlangen is een complex mechanisme dat zich eerst en vooral afspeelt in de hersenen, die betrokken zijn bij alle fasen van seksueel gedrag. De hersenen kunnen het verlangen van de man rechtstreeks beïnvloeden, door het te stimuleren of te blokkeren. Een zware depressie kan zelfs het seksuele verlangen beïnvloeden, wat kan leiden tot erectiestoornissen.

Helaas voor depressieve mannen kunnen zelfs antidepressieve behandelingen soms erectiestoornissen veroorzaken. De biochemische complexiteit van de mechanismen die leiden tot een erectie, maakt deze zeer gevoelig voor verstoring door medicijnen. Wat betreft anxiolytische medicijnen (benzodiazepinen), die vaak worden voorgeschreven bij het begin van een depressie, deze leiden vaak tot een daling van het libido (seksueel verlangen), vooral wanneer ze in hogere doses of op regelmatige basis worden ingenomen.

Veel van de producten die je gebruikt kunnen je prestaties onder het dekbed beïnvloeden en voorkomen dat je een stijve krijgt. De lijst van pillen die leiden tot erectiestoornissen is lang en omvat bepaalde medicijnen die normaal gesproken worden voorgeschreven voor hoge bloeddruk, pijnstillers en antidepressiva. Illegale drugs zoals amfetaminen, cocaïne en marihuana kunnen ook ernstige problemen veroorzaken voor mannen, naast de drugs die specifiek met seks te maken hebben.

Een stressvolle baan en een hard leven kunnen veel gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder erectiestoornissen. Volgens recente onderzoeken hebben mannen die een ‘strijdende’ houding hebben ten opzichte van stress een hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, wat weer leidt tot erectiestoornissen. De beste manier om dit te voorkomen is leren omgaan met stress: regelmatig bewegen, voldoende slapen en tijd vrijmaken voor vrijetijdsactiviteiten.

Stress en seks

Seksuele disfunctie: Lichamelijke oorzaken

De oorzaken van erectiestoornissen kunnen ook lichamelijk zijn; veel ziekten die de zenuwen en spieren van de penis en ook de bloeddruk aantasten, leiden tot erectiestoornissen. De meest voorkomende oorzaken zijn diabetes, hoge bloeddruk, multiple sclerose, blaas- en prostaatoperaties. Hormonale aandoeningen zoals hypogonadisme, waardoor het testosterongehalte daalt, kunnen je vermogen om een goede erectie te krijgen beïnvloeden.

Hoewel het drinken van alcohol voor de seks de angst kan verminderen en de seksuele daad kan verbeteren, kun je het beter niet overdrijven. Te veel alcohol kan de hele avond in gevaar brengen. Het drinken van grote hoeveelheden alcohol tast de erectie aan, wat leidt tot tijdelijke erectiestoornissen.

Mannen die last hebben van dergelijke problemen moeten een uroloog raadplegen. Een bezoek aan een ervaren arts maakt het mogelijk om erectiestoornissen in een vroeg stadium op te sporen. Vaak duidt een seksueel probleem op de aanwezigheid van andere ziekten. De specialist zal een volledig fysiologisch onderzoek uitvoeren en de juiste behandeling aanbevelen.

Maar de vraag die veel mensen nog steeds stellen is: “Wat is de beste behandeling om sterke erecties te krijgen?” We hebben veel erectiepillen voor je getest. Degenen die de beste resultaten geven zijn over het algemeen natuurlijke behandelingen zonder bijwerkingen.

Bekijk de volledige tests van producten die ontworpen zijn om erecties te verbeteren en die we hebben beoordeeld op OplichterijOfBetrouwbaar.


Dit Artikel Delen!