Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Jean-Marie Besnard

Hoe was je een penis op de juiste manier?

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
Gekleurde condooms die uitdrogenIk hoef er niet aan herinnerd te worden dat de penis, net als elk ander lichaamsdeel, recht heeft op aandacht en hygiëne.

Sterker nog, als je penis niet goed wordt verzorgd, moet je niet raar opkijken van problemen en functiestoornissen!

Hier zijn een paar eenvoudige maar essentiële tips om ervoor te zorgen dat je penis altijd in topvorm is!

Was je penis minstens één keer per dag voorzichtig met lauw water. Dat is de enige manier om er zeker van te zijn dat je geen schimmel- of andere problemen krijgt.

Als je niet besneden bent, moet je je voorhuid losmaken om de binnenkant schoon te maken. Van nature produceert de huid van de penis een kaasachtige substantie die fungeert als een natuurlijk smeermiddel om de penis vochtig te houden. Als je vergeet om deze substantie, die smegma wordt genoemd, schoon te maken, hallo slechte geur, vervelende bacteriën en pijnlijk losmaken!

Zorg ervoor dat je je rond en onder de testikels wast. Het eerste gebied kan veel zweet bevatten (contact tussen de wortels van de dijen en de testikels), wat achteraf erg kan stinken, net als de oksels. Het haar dat in deze gebieden groeit, vangt het lichaamszweet op en stimuleert de groei van slechte bacteriën als de hygiëne slecht is.

Het tweede gebied, onder de testikels, loopt net zoveel risico als het eerste. Dit is waar je penis je anus ontmoet! Dit gebied moet schoon en droog worden gehouden, want zweet en uitwerpselen gaan niet samen!

Een tip is om zoveel mogelijk lucht in je genitaliën te krijgen door een open broek te dragen in plaats van een strakke slip.

BadeendOver het algemeen is lauw water voldoende. Vermijd alle vormen van deodorant of talkpoeder. Dit kan de situatie nog erger maken! Als je er toch op staat, gebruik dan alleen milde, neutrale zeep zonder parfum: anders, hallo irritatie! Vergeet niet dat een goede, regelmatige hygiëne al voldoende is. Ook zijn natuurlijke lichaamsgeuren, wanneer je lichaam in goede gezondheid verkeert, zeer aan te raden tijdens intiem contact: in feite is dat wat je opwindt!

Als je toch bezig bent, vergeet dan niet je testikels te onderzoeken. Let op puistjes, blaasjes en zwellingen. Als je iets abnormaals ziet, aarzel dan niet om je huisarts te raadplegen. Als je testikels gezond zijn, is je penis dat ook!


Dit Artikel Delen!