Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door René Ronse

Welke antivirus kiezen

Bijgewerkt op 23 oktober 2023.

transapent pixel
Quels antivirus choisirEen goede antivirus is essentieel, want het minimaliseert het risico op infectie en bespaart je uren onderzoek en procedures om de rommel van een aanval op te ruimen, om nog maar te zwijgen van de verliezen en schade die het kan veroorzaken!

Malware, phishing scams, ransomware, DDoS – dit zijn maar een paar van de bedreigingen die op het internet op de loer liggen en een antivirus is de ideale oplossing om malware en andere technieken die cybercriminelen gebruiken te bestrijden.

Voordat je begint, moet je weten dat er niet zoiets bestaat als de beste antivirus voor iedereen, noch bestaat er zoiets als een onkwetsbare antivirus, maar wees gerust dat er een aantal uitstekende beveiligingssoftwarepakketten zijn die geschikt kunnen zijn voor jou, afhankelijk van je hardware en besturingssysteem.

Dus de vraag die je jezelf moet stellen is: Hoe kies ik de beste antivirus voor mij?

De belangrijkste criteria voor het kiezen van de juiste antivirussoftware.

De juiste antivirus kiezen!

Als het gaat om het kiezen van de beste beveiligingssoftware voor jou persoonlijk, zijn er een aantal dingen die je moet controleren voordat je beslist:

1. Je systeem controleren:

Je moet ervoor zorgen dat je systeem voldoende processorkracht en RAM heeft om de antivirussoftware te draaien, zodat je beveiliging niet in een echte nachtmerrie verandert.

2. Bedreigingsdetectie en realtime bescherming:

Hoewel op handtekeningen gebaseerde oplossingen niet perfect zijn, zijn ze wel belangrijk, vooral nu antivirusaanbieders steeds meer modules toevoegen om hun basis aan te vullen, dus zorg ervoor dat het beveiligingsprogramma dat je zoekt een goede detectiegraad en realtime bescherming heeft.

3. Scriptblokkering en gedragsblokkering:

Nu is de meeste malware zero-day, dus zijn er andere beveiligingslagen nodig om deze kwetsbaarheid tegen te gaan, het is natuurlijk mogelijk om meer software te installeren om alle zwakke punten te dekken, maar het zal veel fijner zijn om één stuk software te hebben dat je volledig beschermt.
Zorg er dus voor dat de antivirus die je wilt installeren een fatsoenlijke Behavior Blocker heeft om op de achtergrond alle bestanden te scannen die iets op je systeem proberen te maken, wijzigen, verwijderen of doen.

4. Malware verwijderen:

Doe een paar Google-zoekopdrachten om er zeker van te zijn dat je AV in staat is om alle malware effectief te verwijderen en te desinfecteren.
En als je een gratis antivirus kiest, zorg er dan voor dat je niet hoeft te betalen voor desinfectie!

5. Bescherming tegen ransomware :

Zorg ervoor dat je antiviruspakket een goede bescherming heeft tegen ransomware, hoewel goede gedragsblokkers effectief zouden moeten zijn, is een extra beveiligingslaag niet overbodig om het gevaar in kwestie te vermijden.

6. Andere modules die de moeite waard zijn:

File Shredder, DNS Protection, Password Manager, Phishing Protection, Anti-Spam, Browser Protection.

Laten we het nu hebben over de firewall:

Een firewall is echt een must om verbonden te zijn met het internet en de ingebouwde firewall van Windows is altijd een goede optie, maar als je overweegt te betalen voor een internetbeveiligingspakket, zorg er dan voor dat het een fatsoenlijke firewall bevat die het waard is om die van Windows uit te schakelen.
Sommige antivirussoftware kan je internetverkeer filteren en scannen om inkomende bedreigingen te detecteren voordat ze je apparaat bereiken, en veel beveiligingssoftwarepakketten bevatten geweldige firewalls, zoals Norton of Panda.
Vergeet dus niet je onderzoek te doen voordat je een nieuwe firewall gebruikt!

Laten we nu eens kijken naar wat je niet moet doen:

1. Vertrouw niet te veel op vergelijkende tests en andere artikelen die de deugden van deze of gene antivirus aanprijzen, want ook al zijn sommige nauwkeurig, ze houden geen rekening met jouw systeem. Het is dus belangrijk om zelf wat onderzoek te doen om een persoonlijk beeld te krijgen van het product waarin je geïnteresseerd bent.

2. Vertrouw niet 100% op één test en als je nog niet klaar bent om je eigen tests te doen, zoek dan naar recente tests die representatief kunnen zijn voor jouw systeem.

3. De meesten van jullie zullen dit al weten, maar vermijd het gebruik van meerdere software met hetzelfde doel, want twee of meer AV-suites of software met hetzelfde doel, bijvoorbeeld twee firewalls, zullen je niet meer bescherming bieden en de kans is groot dat dit uitloopt op overmatig gebruik van CPU en RAM of incompatibiliteit van software waardoor onderdelen worden gedeactiveerd en dus juist een veiligheidsgat!

Als het programma dat je wilt niet alle modules heeft die je wilt, vergeet dan niet dat je verschillende programma’s kunt combineren voor optimale bescherming en optimaal werkcomfort!

Wie raden we aan?

Voor degenen die niet weten waar te beginnen, volgt hier een korte lijst van wat ik beschouw als de meest interessante full-featured (alles-in-één) antivirussoftware op het moment van schrijven:

1. pandasecurityPanda’s antivirus biedt je ultracomplete bescherming, inclusief antivirus, firewall, Wi-Fi-bescherming tegen hackers, anti-malware, anti-ransomware, gedragsblokker, scriptblokker, anti-phishing, wachtwoordbeheerder, bestandsvernietiger, VPN, …
Eenvoudig te gebruiken en efficiënt met bronnen, biedt uitstekende realtime bescherming en hoge opschoon- en herstelmogelijkheden!

Klik hier om het AV-aanbod van Panda te bekijken!


2. Norton 360De Norton 360 antivirus biedt je zeer uitgebreide bescherming, waaronder een virusblokker, firewall, malwareblokker, ransomwareblokker, gedragsblokker, phishingblokker, scriptblokker, wachtwoordbeheerder, …
Het is eenvoudig te configureren en te gebruiken, vraagt niet te veel van je hulpbronnen, biedt uitstekende realtime bescherming en een hoog opschoon- en herstelvermogen!

Klik hier om de Norton 360 AV aanbieding te bekijken!


3. Emsisoft Anti-MalwareEmsisoft Anti-Malware biedt uitgebreide bescherming, inclusief antivirus, anti-malware, anti-ransomware, gedragsblokker, anti-PUP, enz.
Het is intuïtief te gebruiken en zeer ressource-efficiënt, biedt uitstekende realtime bescherming en hoge opschoon- en herstelmogelijkheden. Het wordt echter gebruikt in combinatie met de Windows firewall!

Klik hier om het AV-aanbod van Emsisoft te bekijken!


En zonder al te paranoïde te worden, is het misschien ook een goed idee om de essentiële Malwarebytes anti-malware software te installeren als aanvulling op je anti-virus software!

MalwarebytesVerkrijgbaar als gratis versie voor handmatig scannen een of twee keer per maand, of als pro versie voor nog meer real-time beveiliging!

Klik hier voor het Malwarebytes Anti-Malware aanbod!

 


Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende artikelen:

Hoe jezelf beschermen tegen oplichting :
Hoe bescherm je jezelf tegen oplichting

Dit artikel toont u de essentiële punten die u moet volgen om de meeste van de verschillende online fraude en oplichting te vermijden!

Bekijk het artikel “Hoe bescherm je jezelf tegen oplichting”.

 

Hoe WordPress beveiligen :
Hoe WordPress beveiligen

Dit artikel toont je enkele eenvoudige maar essentiële criteria om je WordPress Blog veilig te houden van hackers!

Bekijk het artikel “Hoe WordPress te beveiligen”.

 

Gespecialiseerde WordPress Hosting :
Gespecialiseerde WordPress Hosting

Dit artikel laat je kennismaken met een aantal gespecialiseerde WordPress webhostingoplossingen die de snelheid van je WP blogs kunnen verhogen!

Bekijk het artikel “Gespecialiseerde WordPress Hosting”.

 

Welke autoresponder moet ik kiezen?
Welke autoresponder kiezen

Dit artikel laat je de belangrijke punten zien waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een autoresponder!

Bekijk het artikel “Welke autoresponder kiezen”.

 


Dit Artikel Delen!