Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door René Ronse

Welk CDN voor WordPress

Bijgewerkt op 23 oktober 2023.

transapent pixel
Wordpress-CDNWist je dat trage pagina’s op je website slecht zijn voor je ranking in zoekmachines?

In feite is de laadtijd van pagina’s een officiële rankingfactor voor zoekmachines en als je pagina’s niet binnen 2 seconden laden, moet je hier onmiddellijk aan werken.

Je moet aandacht besteden aan de laadtijden van pagina’s op zowel desktop- als mobiele computers!

De belangrijkste criteria voor het kiezen van een CDN.

De juiste CDN kiezen!

Het is daarom belangrijk om, naast het letten op de juiste WordPress-host te kiezen, te zorgen voor de integratie van een krachtig caching systeem en vele andere elementen, is het belangrijk om rekening te houden met de belangrijke rol die een Content Delivery Network speelt bij het versnellen van je WordPress site.

Maar wat is een CDN?

Een CDN (Content Delivery Network) is een groep geografisch verspreide servers die samenwerken om internetcontent snel af te leveren. Het zorgt voor een snelle overdracht van de bronnen die nodig zijn om internetcontent te laden, waaronder HTML-pagina’s, JavaScript-bestanden, stylesheets, afbeeldingen en video’s.
De populariteit van CDN-services blijft groeien en tegenwoordig wordt het grootste deel van het webverkeer bediend door CDN’s, inclusief verkeer van grote sites zoals Facebook, Netflix en Amazon.
Bovendien kan een goed geconfigureerd CDN ook helpen om websites te beschermen tegen een aantal veelvoorkomende kwaadaardige aanvallen, zoals DDOS-aanvallen (Distributed Denial of Service).

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Content Delivery Network?

Hoewel de voordelen van het gebruik van een CDN variëren afhankelijk van de grootte en de vereisten van de betreffende website, kunnen de belangrijkste voordelen voor de meeste gebruikers worden onderverdeeld in 4 punten:

1. Verbeterde laadtijd van de website:
– Door gebruik te maken van een CDN-server in de buurt, en dus content dichter bij de bezoekers van de website in kwestie te distribueren, profiteren bezoekers van veel snellere laadtijden van pagina’s.

2. Lagere bandbreedtekosten:
– Kosten voor bandbreedteverbruik voor websitehosting zijn een grote kostenpost voor websites en door caching en andere optimalisaties kunnen CDN’s de hoeveelheid gegevens die een origin server moet leveren verminderen, waardoor de hostingkosten voor website-eigenaren dalen.

3. Verhoogde beschikbaarheid en redundantie van inhoud:
Grote hoeveelheden verkeer kunnen de normale werking van een website verstoren en door de manier waarop ze werken, kunnen CDN’s meer verkeer aan en zijn ze beter bestand tegen hardwarestoringen dan veel origin servers.

4 Betere beveiliging van websites:
– Een Content Delivery Network kan de beveiliging verbeteren door het beperken van DDoS-aanvallen, het verbeteren van beveiligingscertificaten en enkele andere optimalisaties.

Nu je iets meer weet over CDN-services en waarom ze zo belangrijk zijn, laten we eens kijken welke CDN-serviceproviders de beste opties zijn voor WordPress!

Hier zijn de top 3 WordPress CDN diensten om je WordPress blog sneller en dus toegankelijker te maken:

1. MaxCDN

MaxCDN is een van de populairste CDN-services voor WordPress. MaxCDN wordt gebruikt door veel populaire WordPress sites en heeft servers in verschillende steden in de Verenigde Staten en de Europese Unie, maar ook op andere locaties zoals Singapore, Sydney, Tokio, Hong Kong, Israël, Sao Paulo, enz.
Met het controlepaneel kun je verschillende cachingopties voor je website regelen.

MaxCDN plannen beginnen vanaf $20 per maand voor een 1TB plan, maar je kunt de service testen door een gratis testaccount aan te maken.

De gratis account wordt geleverd met onbeperkte bandbreedte, onmiddellijke ondersteuning en alle premium functies.
Als je van plan bent om een CDN service te integreren in je WordPress site, dan is MaxCDN een uitstekende keuze!
Een belangrijk ding voor degenen die om SEO geven, MaxCDN biedt canonieke functionaliteit die ervoor zorgt dat je SEO bovenaan blijft staan!

Klik hier om de CDN-service van MAXCDN te bekijken!

2. KeyCDN

KeyCDN voor WordPress

KeyCDN is een andere CDN-oplossing die zijn populariteit dankt aan zijn geavanceerde technologie en de mate van optimalisatie die ze bieden met hun CDN.
Deze service ondersteunt alle populaire platforms, waaronder WordPress, Drupal, vBulleting en Xenforo, om er maar een paar te noemen.

Als het aankomt op de integratie met WordPress, maakt KeyCDN de dingen zo eenvoudig mogelijk omdat het verschillende opties biedt zoals het gebruik van WP Super Cache, W3 Total Cache plugin, Zencache om er een paar te noemen en als beveiliging een van je zorgen is, zul je blij zijn om te weten dat deze CDN-service een gratis SSL-certificaat aanbiedt met behulp van LetsEncrypt!

Belangrijkste kenmerken van KeyCDN :

o 30 dagen gratis proberen zonder creditcard!
o Gratis credits ter waarde van 25 GB verkeer!
o Betaal als je gaat!
o 5 zones zijn gratis!
o Directe account activering!

Dit is het goedkoopste CDN op de markt en heeft daarom de beste prijs/kwaliteitsverhouding!

Klik hier om de CDN-service van KEYCDN te bekijken!

3. CloudFlare

CloudFlare is een veelgebruikte CDN-service voor WordPress.

Deze slimme CDN-service is beschikbaar in het Frans en maakt je website supersnel door het pagina-aanleveringssysteem te optimaliseren.

Omdat CloudFlare verdachte bedreigingen blokkeert en de toegang voor potentiële misbruikers beperkt, maakt het je website ook veiliger.

Je kunt gratis profiteren van de basisfuncties van CloudFlare!

In feite hoeft u alleen te betalen voor extra functies zoals mobiele optimalisatie, directe ondersteuning, web application firewall, multi-user toegang, enz.

In tegenstelling tot de meeste andere CDN-services brengt CloudFlare geen kosten in rekening voor bandbreedtegebruik en de gratis service bevat ook SSL-ondersteuning.

Klik hier om de CDN-service van CLOUDFLARE te bekijken!

Terwijl websites vroeger een enkele server gebruikten om alle content te leveren, hebben CDN-services het spel voorgoed veranderd.

Door een betrouwbare CDN-service te gebruiken, kun je er nu voor zorgen dat je website beter presteert, zodat je bezoekers genieten van optimale laadsnelheden voor pagina’s!

Dus, welke CDN service ga je gebruiken voor je WordPress site?

 


Hier zijn enkele andere artikelen waarin je misschien geïnteresseerd bent:

Hoe WordPress beveiligen :
Hoe WordPress beveiligen

Dit artikel toont je enkele eenvoudige maar essentiële criteria om je WordPress Blog veilig te houden voor hackers!

Bekijk het artikel “Hoe WordPress beveiligen”.

 

Gespecialiseerde WordPress Hosting :
Gespecialiseerde WordPress Hosting

Dit artikel laat je kennismaken met een aantal gespecialiseerde WordPress webhostingoplossingen die de snelheid van je WP blogs kunnen verhogen!

Bekijk het artikel “Gespecialiseerde WordPress Hosting”.

 

Welke autoresponder kiezen :
Welke autoresponder kiezen

In dit artikel ontdek je de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een autoresponder!

Bekijk het artikel “Welke autoresponder kiezen”.

 


Dit Artikel Delen!