Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Corinne Kepler

Gratis proefabonnement op een afslankproduct: Waarom je NOOIT moet accepteren!

Bijgewerkt op 23 oktober 2023.

transapent pixel
Essai-Gratuit-Guide
Een gratis proefversie van een afslankproduct kan snel veranderen van een eenvoudige online aankoop in een echte nachtmerrie die ervoor zorgt dat je… het verlangen om af te vallen verliest! Ja, we weten dat je zo gemotiveerd bent om die extra kilo’s kwijt te raken dat je uiteindelijk… het slachtoffer wordt van een gratis proefoplichterij! Een aantal kwaadwillende mensen maakt misbruik van je vastberadenheid om heel gemakkelijk geld van je te krijgen.

Als je al slachtoffer bent geworden van dit soort oplichterij en op zoek bent naar manieren om er onderuit te komen, dan geeft dit artikel je een aantal antwoorden die je kunnen helpen. Helaas kunnen we niets garanderen…

Zie ook : Onze gids voor alles wat je moet weten over de Gratis Proefoplichting

Gratis proefabonnement Het eerste wat je moet doen voordat het erger wordt…

Essai Gratuit ArnaqueNa een gratis proefperiode van een afslankproduct ontdek je vaak dat je in feite toestemming hebt gegeven voor terugkerende automatische afschrijvingen van je saldo. Helaas (of gelukkig?) moet je dan contact opnemen met je bankier om je bankpas te blokkeren en te voorkomen dat er ongeautoriseerde afschrijvingen van je rekening worden gehaald. We weten allemaal dat er naast het ongemak dat deze ongewenste operatie met zich meebrengt, nog andere kosten bij je verlies komen. Je moet zonder schuldgevoel doorgaan en het ergste vermijden.

Terwijl je wacht om je geld (of een deel ervan) terug te krijgen, laten we deze gelegenheid aangrijpen om de juiste lessen te leren uit zo’n tegenslag. We hopen van harte dat andere lezers dit artikel zullen raadplegen voordat ze erin trappen. Dus alsjeblieft, als je dit leest, aarzel dan geen moment en deel deze waarschuwing met anderen. Een familielid of vriend kan de volgende op de lijst zijn…

Waarom je NOOIT een gratis proefabonnement ?

Na het ontvangen van veel reacties op onze site, waarin we huilende gratis proefoplichters aan de kaak stelden, hebben we besloten dit artikel op te stellen om je te helpen dit soort oplichterij te vermijden. Daarom hebben we geprobeerd de belangrijkste redenen op een rijtje te zetten waarom je niet moet meedoen.

REDEN 1: Een gratis proefmonster zal je nooit doen afvallen!

Essai Gratuit Vol Carte Cre´dit
Waarom niet? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig en je hoeft er alleen maar over na te denken. Als het op afvallen aankomt, zijn er wel oplossingen die werken, maar dan in de vorm van een behandeling waarvoor je minstens 3 maanden nodig hebt om de eerste resultaten te zien. Hoe kan een gratis proefmonster van een product je anders helpen om af te vallen?

Helaas is dit waar oplichters hun “genialiteit” gebruiken. Ze slingeren je een wonderoplossing voor die niet bestaat: veel gewicht verliezen in zeer korte tijd! Dit moedigt je aan om het monster te aanvaarden zonder na te denken en vooral zonder te lezen!

REDEN 2 : Als het gratis is, waarom dan betalen?

Je oplichters zeggen dat ze je portokosten aanrekenen om je het “geschenk” te sturen! Het scenario is zo goed uitgedacht dat je (als de goede persoon die je bent) besluit om deel te nemen aan de welwillende inspanning van de verkoper door deze kosten samen te betalen. Maar nee! Als een verkoper besluit om een gratis proefperiode aan te bieden, moet hij of zij alleen worden aangeslagen voor de daadwerkelijke eerste productaankoop. Zo is het gewoon!

Met dit in gedachten, wees voorzichtig en geef geen creditcardgegevens buiten een veilige, officiële aankoop om. Vul nooit formulieren in op pagina’s die iets gratis beloven. Er bestaat niet zoiets als ‘gratis’ op het web: er is altijd wel ergens een tegenprestatie. Als het gratis is, dan ben JIJ het product!

REDEN 3: Hoe zit het met de algemene verkoopvoorwaarden?

Essai Gratuit Lire CGV attentivementAls het aanbod van een gratis proefperiode deel uitmaakt van een algemene verkoopstrategie voor een bepaald product, dan is de verkoper wettelijk verplicht om dit te vermelden in zijn algemene verkoopvoorwaarden… die de meesten van jullie nooit lezen!

Helaas ‘beschermen’ oplichters zichzelf nog steeds door de voorwaarden van hun zwendel op een aantal manieren te vermelden:

  • Van microscopische clausules geschreven in tamelijk onzichtbare tekens of ergens visueel verborgen zijn er nu om een terugkerende toeslag aan te kondigen! Als je op de bestelknop klikt, ga je ervan uit dat je deze clausules hebt gelezen!
  • Tekst geformuleerd in zware zinnen, soms dubbelzinnig of verwarrend. Verwarrend. Kortom, precies datgene om je af te schrikken en je aan te moedigen door de formaliteiten te ‘schipperen’ om door te gaan met de aankoop.
  • Kleine sterretjes goed verborgen in de hoeken van afbeeldingen die te storend zijn, geven stilzwijgend vernieuwde abonnementsprogramma’s aan. Deze truc bestaat uit het plaatsen van tekst in afbeeldingen zodat zoekmachines of zelfs een zoekopdracht vanuit je browser deze informatie niet kunnen detecteren!

En zo kan de lijst nog wel even doorgaan!

Zie ook : Leer hoe je oplichtingspillen herkent!

Ik koop dus NIET meer op het web… het is veiliger! Het is veiliger!

Als je dat wel doet, mis je een aantal goede producten die nog steeds hun waarde bewijzen als het op afslanken aankomt! Laat je niet ontmoedigen: als je al weet wat je nodig hebt, kun je in alle veiligheid online bestellen, zonder dat je een gratis proefperiode hoeft te doorlopen.

Vergeet niet om aan de rechterkant van de site te kijken naar de selectie producten die in 2016 de interesse van consumenten wekten. Ga verder en lees de tests die we zorgvuldig voor je hebben voorbereid, om alle relevante en nuttige informatie te verzamelen die je moet weten voordat je de sprong waagt.

Tot slot, vermijd de gratis proefperiode ten koste van alles!

Ja, we zijn slachtoffers als we gedupeerd worden door zoete beloften. Maar we worden al snel medeplichtig als we instemmen met deze dubieuze transacties. De trucs en listen die oplichters gebruiken zijn onuitputtelijk en ze zullen ze altijd blijven gebruiken om jou te misleiden. Het is aan jou om jezelf zo goed mogelijk te beschermen om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Onthoud: je moet NOOIT een gratis proefperiode van een afslankproduct accepteren!


Dit Artikel Delen!