Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Omega 3, onbeperkte voordelen voor de gezondheid

transapente pixel
Omega 3 capsulesVisolie is een veelgebruikte term om twee soorten Omega 3-vetzuren aan te duiden: eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Deze vetzuren komen over het algemeen voor in vis, dierlijke producten en fytoplankton.

Visolie wordt aanbevolen als bron van deze Omega 3 vetten omdat het de goedkoopste en meest voorkomende bron is.

Omega 3 is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat essentieel is voor een goede werking van het lichaam. Het is een van de essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. In dit geval is het noodzakelijk om wat toe te voegen via de voeding om te kunnen profiteren van de vele voordelen. Maar wat zijn de ongelooflijke krachten van Omega 3?

De voordelen van Omega 3

Zelfs als de behoefte van het lichaam aan Omega 3 laag is, blijft de consumptie ervan om een aantal redenen essentieel.

Het wordt sterk aanbevolen voor het reguleren van de bloedsomloop. Het is ook een essentieel vetzuur voor de gezondheid van het hart en de verbetering van de werking van het immuunsysteem.

Omega 3 is niet alleen essentieel voor diëten, maar ook voor cosmetische programma’s. De effecten op haar, huid en nagels zijn ongelooflijk.

Omega 3 heeft wetenschappelijk erkende voordelen voor geheugen en leren, depressie, stress, glucosemetabolisme, bloedsomloop en oxygenatie, cardiovasculaire gezondheid, pijn, insulinegevoeligheid, bloedsuiker en glykemie, diabetes, enz.

– Energie-uitgaven

Volgens verschillende onderzoeken verhoogt Omega 3 het energieverbruik en de vetoxidatiesnelheid.

Zoals deze studie onderstreept [1], zou het anti-adipogene effect van EPA/DHA een metabole verandering in adipocyten kunnen inhouden die een verhoogde bèta-oxidatie en up-regulatie van de mitochondriale biogenese omvat. In minder wetenschappelijke termen kan het de afscheiding van een anti-obesitasenzym in vetweefsel induceren.

DHA wordt beschouwd als het actieve ingrediënt omdat het beter gecorreleerd is met gewichtsverlies bij mensen.

– Vetopslag

Een onderzoek met ratten die een vetrijk dieet kregen, bevestigde de hypothese dat visolie de vetafzetting vermindert door de expressie van mitochondriale ontkoppelingseiwitten te verhogen en door de oxidatie van vetzuren via de minder efficiënte peroxisomale route te verhogen. [2]

Een andere studie heeft aangetoond dat visolie de ophoping van triglyceriden in vetweefsel lijkt te beperken en daarmee de trofische groei van vetcellen. [3]

Naast de voordelen voor de gezondheid heeft Omega 3 wetenschappelijk erkende voordelen voor de huid, het haar en de nagels.

– Gezondheid van de huid

Essentiële omega 3-vetzuren spelen een belangrijke rol in de organisatie van huidcellen. Het bevordert hydratatie en soepelheid en is daarom te vinden in veel producten voor de huid.

Het verbetert niet alleen de werking van de bloedvaten in de huid, maar beschermt de huid ook tegen zonnebrand veroorzaakt door UV-stralen.

Om huidallergieën te voorkomen en de huid te helpen beter te genezen, is het aan te raden om Omega 3 te consumeren.

Bovendien, zoals deze studie onderstreept [4]Omega 3-vetzuren in de voeding zorgen voor een duidelijke vermindering van de UVB-erythematische gevoeligheid, hoewel de gevoeligheid van de huid voor lipide peroxidatie toeneemt. Op deze manier kunnen omega 3-vetzuren fungeren als een oxidatieve buffer, die meer vitale structuren beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

– Gezondheid van het haar

Het gebruik van Omega 3 is al vele jaren erg in de mode om een groot aantal ziekten te voorkomen, zoals kaalheid of haaruitval. Dit is een veel voorkomende aandoening die ongeveer 66% van de mannen treft.

Dit type vetzuur bevordert de haargroei en de weerstand. Door de ideale hoeveelheid Omega 3 aan je dieet toe te voegen, zal je haar weer gaan glanzen. Volgens wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat extra meervoudig onverzadigde vetten de zachtheid en glans van het haar verbeteren.

– Gezonde nagels

Crèmes en verschillende cosmetische producten zijn niet genoeg om je nagels te onderhouden. Om ze op natuurlijke wijze te versterken en splijten te voorkomen, kan het nuttig zijn om de nodige hoeveelheid Omega 3 te consumeren.

Het bevordert niet alleen de groei, maar zorgt er ook voor dat je nagels niet broos en minder breekbaar worden.

Je kunt voedingssupplementen op basis van Omega 3 nemen. Je kunt het ook rechtstreeks vinden in levertraan of vette vis.

Waar kan ik Omega 3 supplementen kopen?

Deze supplementen zijn overal te koop, zowel online als in plaatselijke winkels en drogisten.

Er is een groot aanbod, maar niet alles is van even goede kwaliteit. Vergeet niet om een gerenommeerde leverancier te kiezen die kwaliteitsproducten aanbiedt.

Hier zijn een paar suggesties om je te inspireren:

lantarctic-krill-olie maxmedix-omega3

Laatst bijgewerkt op 2 januari 2024.
Dit artikel is ook beschikbaar in : Français - English - Deutsch - Español - Italiano - Português - Polski - 日本語