Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Dadels voor gewichtsverlies

transapente pixel
dadelsDadels zijn de vrucht van de woestijn. Ze worden al 6.000 tot 8.000 jaar geteeld sinds de oude beschavingen van Eurazië en worden beschouwd als ideaal energievoedsel, omdat ze rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam en talloze gezondheidsvoordelen bieden. Er wordt gezegd dat vier tot zes dadels genoeg zijn om af te vallen!

Dat is wat we in dit artikel gaan proberen uit te zoeken, terwijl we alle voordelen van deze oude vrucht onthullen, vooral met betrekking tot gewichtsverlies.

Ook bekend als Phoenix dactylifera, de boom van deze vrucht is de dadelpalm, die overleeft in de woestijn. Deze boom komt oorspronkelijk uit het stroomgebied van de Eufraat. Dadels hebben zich sindsdien verspreid naar een aantal andere landen waar ze worden geteeld, waaronder Egypte, Iran, Saoedi-Arabië, Pakistan, Tunesië, Marokko en Algerije, evenals Californië (Verenigde Staten).

Dadels onder de loep

Deze gedroogde vruchten zijn een waar energieconcentraat van micronutriënten. Ze zitten boordevol gezondheidsvoordelen.
Basisfeiten :
Calorieën: 287 Kcal/100g, Eiwit: 1,81 Kcal/100g, Koolhydraten: 64,7 Kcal/100g, Vet: 0,25 Kcal/100g

Vitamine C: 3 mg per 100g, Vitamine B2: 0,075 mg/100g, Vitamine B3: 1,41 mg/100g, Vitamine E: 0,46 mg/100g

Kalium: 696 mg per 100 g, Fosfor: 62 mg per 100 g, Magnesium: 47,3 mg per 100 g, Calcium: 44,9 mg per 100 g.

Mangaan: 0,3 mg per 100 g, IJzer: 0,9 mg per 100 g, Zink: 0,3 mg per 100 g.

Ingrediënten zoals deze zouden onvermijdelijk een impact hebben op ons welzijn als dadels een regelmatiger onderdeel van ons dieet zouden zijn. Nu moeten we meer te weten komen over hun deugden.

Dadels, een vrucht met onmetelijke voordelen

Hoewel de diëten in het Nabije en Midden-Oosten en in Noord-Afrika zijn gediversifieerd, maken dadels nog steeds deel uit van het dieet van deze volkeren, waar bijna 90% van de productie lokaal wordt geconsumeerd.

dieet-dadelTijdens de Ramadan, de heilige maand voor moslims, duurt het vasten van zonsopgang tot zonsondergang. De traditie, geworteld in de islamitische religieuze leer, benadrukt de uitspraak van de Profeet: “Als iemand van jullie moslim is, moet hij van zonsopgang tot zonsondergang vasten. Als iemand van jullie het vasten wil verbreken, laat hij dat dan doen met dadels, want die zijn een zegening, en als hij er geen vindt, laat hij dan het vasten verbreken met water, want dat is een zuivering.. Dit zou iedere moslim in acht moeten nemen bij het verbreken van zijn vasten: een paar dadels en een beetje water! Hoe vreemd het ook lijkt, het zou aannemelijk zijn om de vraag over dadels te stellen: wat is er zo bijzonder aan dadels dat ze genoeg zijn om een lege maag te vullen?

De meeste calorieën in dadels komen uit koolhydraten. De rest komt van een zeer kleine hoeveelheid eiwitten. Gezien hun hoge energiegehalte kunnen dadels een goede bron van energie zijn na een verhoogde fysieke inspanning. Ze bevatten ook belangrijke vitaminen en mineralen, evenals een aanzienlijke hoeveelheid vezels.

Hoog vezelgehalte in deze gedroogde vrucht

Dadels zijn rijk aan voedingsvezels. Omdat ze niet door het lichaam verteerd kunnen worden, werken vezels op drie manieren, wat leidt tot gewichtsverlies.

Ten eerste helpen vezels de opname van voedsel in de dikke darm te vertragen, zodat je langer een vol gevoel hebt. Het voorkomt ook een plotselinge piek in de bloedsuikerspiegel.

Ten tweede helpen vezels om vetten vast te houden, zodat ze niet worden opgenomen.

Ten derde dragen vezels bij aan de productie van korte-keten vetzuren in de darm, die essentieel voedsel zijn voor goede darmbacteriën. Deze darmbacteriën helpen bij de spijsvertering en stimuleren het metabolisme.

Er is echter een breed scala aan voedingssupplementen op basis van vezels, waaronder Fibre Select een van de beste detoxproducten getest door TP.

Hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren

Niet alle vetten zijn slecht, zoals de onverzadigde vetzuren in dadels. Deze onverzadigde vetzuren kunnen helpen ontstekingen te verminderen, die om verschillende redenen kunnen ontstaan, zoals verwondingen, zwellingen, ziekte, ongezonde voedselconsumptie of een zittende levensstijl. Het slechte nieuws is dat ontstekingen in verband worden gebracht met obesitas, insulineresistentie, diabetes, leveraandoeningen en meer. Aangezien dadels een goede hoeveelheid onverzadigde vetzuren bevatten, kun je door ze te eten ontstekingen verminderen. Kortom, je verkleint je kans om aan te komen.

Goede bron van eiwitten

Dadels zijn ook rijk aan eiwitten, maar ze zijn moeilijk te verteren en doen er langer over om door de dikke darm te gaan. Hierdoor heeft het lichaam lang een vol gevoel. Eiwit kan ook helpen bij de opbouw en het herstel van spieren.

Rijk aan antioxidanten

Gedroogd fruit in het algemeen is rijk aan antioxidanten, die helpen bij het elimineren van zuurstofhoudende vrije radicalen. Dadels leveren een reeks antioxidanten die een aantal gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een verminderd risico op verschillende ziekten. Om nog maar te zwijgen van hun waarde in de strijd tegen celveroudering.
Antioxidanten beschermen je cellen tegen vrije radicalen, onstabiele moleculen die schadelijke reacties in je lichaam kunnen veroorzaken en tot ziektes kunnen leiden.
Vergeleken met vergelijkbare vruchten, zoals vijgen en gedroogde pruimen, blijken dadels het hoogste gehalte aan antioxidanten te hebben, waaronder :

Flavonoïden:

Krachtige antioxidanten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, het risico op diabetes, de ziekte van Alzheimer en bepaalde soorten kanker.

Carotenoïden:

Van carotenoïden is aangetoond dat ze de gezondheid van het hart bevorderen en het risico op oogaandoeningen verminderen.

Fenolzuur:

fenolzuur staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen het risico op kanker en hartaandoeningen te verminderen.

Een natuurlijke zoetstof

Dadels zijn een gezonde vervanger voor witte suiker in recepten vanwege hun zoete smaak, voedingsstoffen, vezels en antioxidanten. Het is dus heel voordelig om ze in je menu’s op te nemen als suikervervanger.

En gezonde botten!

Dadels bevatten verschillende mineralen, waaronder fosfor, kalium, calcium en magnesium. Ze zijn allemaal onderzocht op hun potentieel om botgerelateerde aandoeningen zoals osteoporose te voorkomen.

Anti-diabetische activiteit

Dit natuurlijke snoepje kan je helpen je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Wetenschappers hebben ontdekt dat de flavonoïden, saponinen en fenolische verbindingen in dadels de insulineproductie kunnen helpen stimuleren. Als je diabetes hebt, raadpleeg dan je arts om erachter te komen of dadels veilig zijn om te eten.

Bescherming van het hart dankzij vitaminen

De vitamines in dadels verlagen het LDL-cholesterolgehalte in het bloed, waardoor hartproblemen in het lichaam worden voorkomen. Van vitamine B6 is bekend dat het de hersenprestaties verbetert. Vitamine E kan hartaandoeningen uitstellen of voorkomen. Kalium helpt de bloeddruk te reguleren en het risico op een beroerte te verminderen.

bobon-naturelBevredig je zoete trek

Dadels zijn zacht, mals en kleverig. Ze kunnen fungeren als een natuurlijke zoetstof, in tegenstelling tot alle schadelijke effecten van rietsuiker. Dus als je trek hebt in iets zoets na een maaltijd, stop dan gewoon twee dadels in je mond en je kunt je trek bevredigen! Op deze manier kun je je lichaam voeden zonder gewichtstoename te riskeren.

Bestrijd vermoeidheidDadels tegen vermoeidheid

Dankzij al deze voedingsstoffen zijn dadels uitstekend om vermoeidheid tegen te gaan en je immuunsysteem een boost te geven. Door dadels te eten voordat de winter begint, beschermt je lichaam zich beter tegen agressie van buitenaf. Ze zorgen ook voor een echte energieboost, wat een aanrader is voor sportliefhebbers.

Immuniteit stimuleren

Dankzij hun ijzergehalte stimuleren dadels de bloedproductie en stimuleren ze de immuniteit van het lichaam.

Allergieën voorkomen

De zwavel in dadels helpt niet alleen om allergische reacties te verminderen, maar voorkomt ook seizoensgebonden allergieën.

Verminder de pijn vanDadels-voor-zwangere-vrouwen bevalling

Volgens onderzoekers kunnen dadels de pijn van een bevalling verminderen. Dit zijn de bevindingen van een studie uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Jordanië. Volgens het uitgevoerde werk en onderzoek zou een dieet rijk aan dadels ook helpen om bloedingen te verminderen en het postnatale beheer te verbeteren.

Met al deze deugden die dadels bekronen, is de vraag nu:

Kunnen dadels ons helpen afvallen?

Dadels geven je een vol gevoel. Omdat dadels rijk zijn aan vitaminen, mineralen zoals selenium, magnesium en koper, zijn ze een uitstekende bron van energie.

Bovendien zijn deze vlezige vruchten vrij rijk aan oplosbare en onoplosbare vezels, die je een verzadigd gevoel geven zodat je niet te veel eet. Deze vezels spelen ook een belangrijke rol bij het voorkomen van constipatie en helpen je spijsvertering gezond te houden door je metabolisme te verhogen en je kansen om af te vallen te vergroten.

Dadels kunnen je helpen afvallen, ja, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je aankomt als je er te veel van eet.

Je kunt daarom 4 tot 6 dadels per dag eten om je zoete trek te stillen, je honger op afstand te houden, gezond en voedzaam voedsel aan je menu’s toe te voegen en smaak aan je eten te geven.

Over eten gesproken, laten we eens kijken hoe je dadels in je dagelijkse dieet kunt opnemen.

Hoe je dadels in je dieet kunt opnemendadels-voor-verlies-receptendieet?

Een interessante manier om dadels te eten is om de pitten te verwijderen en ze te vullen met stukjes walnoten, amandelen of ander gedroogd fruit naar keuze.

  • Voeg gehakte dadels toe aan een fruitsalade of dessert.
  • Je kunt dadels ook verwerken in groenten, rijstgerechten, couscous, etc. Een veelgebruikte manier om dadels te eten is ze toe te voegen aan melk.
  • Je kunt ook dadels toevoegen aan gewone yoghurt. Een van de populairste manieren om dadels te eten is ze toe te voegen aan een glas melk.
  • Er zijn echter bepaalde dadel-melk-diëten voor gewichtsverlies, waarvan geen enkele bewezen is.

Keuze en opslag

Er zijn verschillende soorten dadels die in Europa verkocht worden. Elke variëteit verschilt van de andere in textuur, vorm en smaak. Hier zijn enkele van de beste:
Deglet nour :
Bekend om zijn unieke honingsmaak, afkomstig uit Algerije en Tunesië.
Allig:
Dit is een variëteit van een vorm die lang is met een zoete smaak, geplukt in november.
Medjoul :
Dit is een grote, zeer vlezige en gulle dadel, afkomstig uit Jordanië: een van de meest bekende om zijn verfijnde smaak.
Kenta :
Dit is de minst zoete van alle dadels. Het is een lichte gouden dadel.

Afslanksupplementen op basis van dadels?

Waarschijnlijk niet voor morgen! Wij denken dat je dadels het beste vers kunt eten. Zie dadels niet als magisch voedsel waarmee je kilo’s en kilo’s verliest. Zie ze in plaats daarvan als een goede bron van micronutriënten die je goed zullen doen en je helpen om het goed te doen.

Wat afslanksupplementen betreft, nodigen we je uit om twee producten te overwegen die profiteren van een golf van goede feedback van gebruikers: dit zijn Phen Gold en zijn directe concurrent PHEN Q


Laatst bijgewerkt op 21 januari 2024.
Dit artikel is ook beschikbaar in : Français - English - Deutsch - Español - Italiano - Português - Polski - 日本語