Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Dimitri Michel

Wat te doen met een moeilijk te trainen hond

Bijgewerkt op 30 oktober 2023.

transapent pixel
afwerende hond
Een moeilijke hond is niet gefocust om het je naar de zin te maken. Dit is een van de belangrijkste factoren die problemen veroorzaken bij het trainen van moeilijke hondenrassen. Moeilijke honden hebben niet genoeg wilskracht om iets te leren.

Dus natuurlijk moet je meer tijd besteden aan hun training. Je kunt gemakkelijk zien of je hond moeilijk is of niet. Ten eerste wordt hij graag met rust gelaten.

Ten tweede zijn hun reacties anders dan die van normale honden. Ze gaan weg als je ze uitscheldt. Ze eisen meer liefde en zorg. Ze houden er niet van om als huishond te leven.

Maar niets is onmogelijk. Met een beetje geduld kunt u uw moeilijke hond met succes trainen. Je moet gewoon de juiste techniek vinden. Probeer het probleem vooral niet fysiek op te lossen. Fysieke correctie zal hem nog koppiger maken. De beste techniek is om een beloning te vinden die hem aanmoedigt om moeite te doen. Deze beloning zal je zeker helpen om een positieve reactie van je hond te krijgen.

In dit artikel bekijken we 3 karakteristieke gedragingen van honden die moeilijk te trainen zijn en geven we je de oplossing waarmee je je huisdier kunt temmen.

Je hond jankt en blaft voortdurend

Als hij toevallig een eekhoorn of vogel in de tuin ziet, is het een chaos!

Fout : Uw hond toestaan achter alles aan te rennen wat hij ziet en wil vangen in plaats van zijn slechte gedrag te negeren. Dit leert hem dat als hij blaft, hij wint en het dier dat hij zag mag gaan achtervolgen!

Oplossing : Zeg tegen jezelf dat vanaf nu het enige dat hem zal geven wat hij wil, kalmte is. Als je 30 minuten geblaf moet verdragen, gebruik dan oordopjes! Wacht tot de stilte terugkeert (en dat zal gebeuren).

Wees je ervan bewust dat een vlaag van verwoed blaffen vooraf kan gaan aan deze beloofde stilte, omdat je hond gefrustreerd is. Zo weet je dat het werkt.

Uw hond terroriseert andere honden

Als uw hond brutaal is tegen zijn soortgenoten, vooral tegen de honden die bij hem thuis wonen!

Fout : In dit geval hebben de meeste baasjes de neiging om honden weg te doen in plaats van het probleem ter plekke aan te pakken.

Oplossing : Uw hond moet zijn energie kwijt. Als uw honden zich onhandelbaar gedragen, probeer ze dan individueel mee te nemen voor lange wandelingen. Tijdens deze wandelingen leert uw hond zich “beschaafder” te gedragen. Op dat moment moet je beginnen met groepswandelingen. En als het de honden lukt om zich tijdens deze uitjes goed te gedragen, zullen ze elkaar thuis geleidelijk leren tolereren.

Je hond springt op en grist eten uit je hand

Dit gedrag kan gevaarlijk zijn voor uw hond. Als hij op een dag iets onverteerbaars of giftigs pakt, belandt hij bij de dierenarts en zit jij met een fikse rekening.

Fout : Je probeert je hond uit te schelden als hij opspringt en hem te laten zitten. Maar op zulke momenten is het moeilijk om streng te blijven.

Oplossing : Hier komt het belang van het commando “leiden” om de hoek kijken. Hier is een effectieve methode om uw moeilijke hond te leren dit commando te respecteren. Ga naar hem toe en houd een traktatie in uw gebalde vuist. Uw hond zal onmiddellijk proberen het te pakken. Laat hem dat niet doen. Na een tijdje zal hij zich vervelen en stoppen met proberen de traktatie te pakken. Zodra hij zich verwijdert, roep je hem terug en geef je hem een traktatie uit een andere zak, bijvoorbeeld een rode.

Dit zal hem leren dat als hij de traktatie in je hand negeert, hij een andere krijgt. Begin vervolgens “laat los” te zeggen wanneer je de traktatie stevig in je vuist houdt.

Hij zal dan de beloning die hij krijgt associëren met het commando dat hij net heeft gehoorzaamd. Later zul je de traktatie op de grond gaan leggen en hetzelfde proces herhalen. Met doorzettingsvermogen zal je hond zelfs leren om te stoppen met het volgen van een traktatie als je het in zijn richting gooit of iets verder weg.

Het is mogelijk om een oplossing te vinden voor uw moeilijk te trainen hond

Zoals we net hebben gezien, is het trainen van een moeilijke hond heel goed mogelijk als je de juiste technieken kent.

Kort gezegd moet je je hond duidelijk maken wat jouw rol is. Maak hem duidelijk dat jij de baas bent en dat hij jouw bevelen moet opvolgen. Als hij eenmaal begrijpt dat jij degene bent die de bevelen geeft en dat hij zal worden beloond voor het opvolgen ervan, zal hij niet moeilijker te trainen zijn dan iemand anders.


Dit Artikel Delen!