Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Dimitri Michel

Waar vind ik het beste boek over hondentraining?

Bijgewerkt op 24 oktober 2023.

transapente pixel
gras puppy
Er bestaat echt niet zoiets als het beste trainingsboek voor honden. Honden zijn niet allemaal hetzelfde en trainingsmethoden variëren enorm afhankelijk van het ras, hun omgeving en wat er van hen wordt verwacht. Het beste boek moet daarom alle hondenrassen behandelen en rekening houden met de factoren van de omgeving waarin de hond zich zal ontwikkelen.

Het is dus logisch dat we altijd aanraden om meer te weten te komen over het ras van je hond voordat je hem gaat trainen. Het beste zou zijn om dit uit te zoeken voordat je je hond koopt, want zelfs de manier waarop honden worden begroet en zich gedragen verschilt sterk van ras tot ras.

Er zijn echter enkele praktische trainingstips die voor alle honden gelden.

Uw hond trainen: een belangrijke fase in zijn leven

Het doel van het trainen van je hond is om hem te laten weten wie de baas is en wie gehoorzaamt. Hij moet weten dat de baas de baas is en dat hij moet volgen wat hij zegt.

Dit is niet alleen iets wat we moeten doen, het is ook natuurlijk, want dit dier is huiselijk en heeft een baas nodig.

Je kleine vlooienbaal moet zeker vertroeteld worden, maar hij moet ook getraind worden zodat hij “de beste vriend van de mens” kan zijn en zich als zodanig kan gedragen.

Door je hond te trainen bereik je twee dingen: ten eerste dat hij zich thuis goed gedraagt, zodat er altijd een goede band is tussen jou en hem.

Het tweede is dat uw hond na de training in staat zal zijn om uw huis en bezittingen te bewaken en u veilig te houden.

Fouten die je niet moet maken

Het is niet eenvoudig om de training van uw hond aan te passen aan uw menselijke aard. Er zijn technieken die je moet toepassen om het werk te perfectioneren, en daar bestaan cursussen voor.

Als je wilt, kun je ook je eigen persoonlijke trainer nemen. Het risico bestaat dat je kleine protegé zich slecht gaat gedragen als je het zelf doet, zonder een expert te raadplegen.

Aan de andere kant moet je geen honden trainen zonder voorzorgsmaatregelen te nemen. Vooral als het dier net is aangekomen, moet het eerst zijn nieuwe omgeving tam maken.

Dit betekent dat je de hond moet laten zien waar hij eet, waar hij zijn behoefte doet en wanneer hij ermee mag spelen, hem aan de lijn moet laten lopen en gehoorzaamheid moet laten zien…

Gewelddadige technieken zijn niet effectief, omdat honden, net als mensen, gevoelens hebben. Aangezien ze zeer intelligent zijn, kunnen ze zich soms tegen hun meester keren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze praktijken wreed zijn!

Hoe vind je het beste trainingsboek voor je hond?

Allereerst moet u meer te weten komen over uw hond! Je moet zijn ras en herkomst kennen. Neem dan een boek dat specifiek over uw hond gaat. U vindt advies en methoden die rekening houden met de kenmerken van uw hond. Onthoud dat honden verschillende stemmingen hebben en verschillend reageren op de verschillende prikkels die ze tegenkomen. Een methode kan bijvoorbeeld gemakkelijk en snel werken voor een Duitse herder, terwijl een Staff weerstand kan bieden en omgekeerd.

De meeste mensen denken dat er één methode is die professionele trainers gebruiken om honden alle commando’s aan te leren. Maar in werkelijkheid beginnen professionele trainers hun training met het kennen, leren en assimileren van de verschillen tussen rassen en de soorten reacties die elk van de dieren waarmee ze te maken krijgen, kan geven.

Waar vind ik een goed boek over hondentraining?

Zeker niet in een klein onbekend forum, als gratis download in PDF-formaat. Als je op zoek bent naar een goed hondentrainingsboek, dan zul je wat meer moeite moeten doen. Ten eerste moet het boek op een website staan die gespecialiseerd is in hondentraining.

Ook al kost het een beetje geld, zorg ervoor dat het de moeite waard is – je wilt niet opgelicht worden. Neem dus de tijd om op de site rond te dwalen en de verschillende artikelen en adviezen te lezen die worden gegeven aan webgebruikers die net als jij vragen hebben.

Soms duurt het minstens 5 minuten voordat je je realiseert dat het advies repetitief is, dat het door een robot lijkt te zijn geschreven omdat het zo weinig persoonlijk is, of dat het ongefundeerd is. En soms, als je geluk hebt, kom je een artikel over hondentraining tegen dat speciaal voor jou geschreven lijkt te zijn.

Wie kan een goed boek over hondentraining schrijven?

Trap niet in flitsende websites en gigantische marketingbanners die beweren dat je de beste van de beste hondentrainingsboeken hebt gevonden. Ga voorbij de welkome gimmicks en zoek uit wie het boek heeft geschreven. Nogmaals, als je te horen krijgt dat hij een van de beste hondentrainers ter wereld is, is dat niet noodzakelijk waar. Er zijn veel oplichters op deze markt en het is het beste om dit uit te zoeken voordat je in de verleiding komt!

Maar hoe kun je daar zeker van zijn? Google is je vriend! Typ de naam van de auteur in en kijk wat je krijgt. Je zult gemakkelijk het verschil kunnen zien tussen een echte professional en een bedrieger die geld wil verdienen aan nieuwe hondeneigenaren die hongerig zijn naar informatie.

Een laatste advies voor onderweg: het trainen van je hond, ongeacht zijn ras, hangt vooral af van de genegenheid die je hem toont. Je kunt het beste trainingsboek ter wereld lezen en nog steeds nergens komen als je niet de tijd neemt om van je nieuwe vriend te houden.


Dit Artikel Delen!