Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Dimitri Michel

Puppy training

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
witte puppy zitten
De situatie is als volgt: je hebt net je mooie kleine puppy gekregen, hij is heel schattig en je begint met hem te spelen. Maar om de hond zijn rol te laten vervullen, moet hij zijn baasje gehoorzamen. Het moet gezegd worden dat wanneer je dit kleine bolletje vacht voor het eerst in huis haalt, je geneigd bent om het te vertroetelen en alles te geven. We vergeten meestal dat het leren al in de eerste maanden kan beginnen.

Maar een puppy is kwetsbaar en heeft veel aandacht en liefde nodig!

Voor de beste resultaten moet je de mentaliteit van je puppy leren kennen en je training daarop afstemmen, rekening houdend met alle aspecten die samenhangen met zijn jonge leeftijd.

Puppytraining is zeker niet gemakkelijk, maar met de juiste technieken kun je het bereiken.

Maar waar begin je met het trainen van je puppy in hondengehoorzaamheid?

Het allereerste wat je moet doen, is je puppy helpen zijn ruimte te vinden. Hij zal zich in je huis en tuin wagen, maar als er plekken zijn waar hij niet mag komen, is het tijd om hem daar direct weg te houden. Je moet hem ook duidelijk laten zien waar zijn bed is en hem naar zijn mand brengen zodra hij tekenen vertoont van in slaap vallen.

Als je speelgoed voor hem hebt gekocht, leg dat dan ook in zijn mand. Vergeet niet heel aandachtig te blijven en hem te verbieden in de fauteuils te klimmen.

Zodra je hond zijn obstakels heeft geïdentificeerd, moet hij uitzoeken waar hij zijn behoefte moet doen. En zolang je het hem niet duidelijk laat zien, zal je puppy het niet kunnen raden!

Dus als je moeite doet om hem te leren zijn behoefte in de tuin te doen, waarom zou je dan niet nog specifieker zijn en hem een specifieke plek in de tuin laten zien (dan is het later veel gemakkelijker om de poep op te rapen).

Je moet je puppy constant in de gaten houden en hem regelmatig meenemen om zijn behoefte te doen waar jij dat wilt. Zodra hij het daar doet, aai je hem en geef je hem een traktatie. Als hij het in huis doet, betrap hem dan op heterdaad en neem hem mee naar de gewenste plek, om hem te laten zien dat dit de plek is waar u wilt dat hij het doet.

Daarna bestaan de volgende stappen in hondengehoorzaamheid voornamelijk uit een reeks basiscommando’s: zit, kom terug, ga liggen, enz. Begin natuurlijk met de makkelijkste commando’s, op een heel rustige plek, voordat u geleidelijk overgaat op moeilijkere commando’s op plaatsen met meer lawaai.

Vergeet tot slot ook niet dat het belangrijk is dat uw hond geoefend wordt, d.w.z. dat u de verschillende commando’s die hij al geleerd heeft regelmatig herhaalt, zodat hij ze niet vergeet…

Praktische tactieken om uw puppy met succes te trainen

De levensduur van een hond is ongeveer 15 jaar. Als je er een adopteert, moet je op lange termijn denken en hem zorgvuldig kiezen, want hij zal al die jaren een trouwe vriend zijn. Op hun leeftijd zitten puppy’s nog in een periode waarin ze tederheid, aandacht en genegenheid nodig hebben.

Hij lijkt zich te gedragen als een kind dat vaak de aandacht van zijn ouders trekt. Als gevolg daarvan heeft hij een instinct om ingewijd te worden en vertrouwd te raken met zijn baasjes en zijn omgeving.

Het is dus belangrijk om hem de basis te leren door de juiste regels te volgen, rekening houdend met zijn jonge leeftijd. Het belangrijkste is om hem kennis te laten maken met verschillende plaatsen, voorwerpen, mensen en geluiden.

Eenmaal thuis moet je hem zindelijk maken. Elke week moet je proberen om dit kleine wezentje mee te nemen naar minstens drie verschillende plaatsen. Zo ontwikkelt hij zelfvertrouwen en leert hij de weg naar huis.

Het is door commando’s te geven dat je echt grip krijgt op hondentraining. Van jongs af aan kun je je hond leren om te zitten of te blijven. Er zijn commando’s zoals “zit”, “af” en “hak”.

U moet geduld hebben; door de oefeningen verschillende keren te herhalen, zal uw hond zijn doel bereiken. Maar tegelijkertijd moet je weten hoe je nee moet zeggen, zodat hij leert te gehoorzamen. Het commando om niet te bewegen is ook een belangrijk punt bij het trainen van een goed getrainde hond.

De mentaliteit van de puppy kennen en de training erop aanpassen

4 puppy's
Het is nuttig om de mentaliteit van je puppy te kennen om zijn karakter en gedrag te begrijpen. Door dit te begrijpen, kan de eigenaar goede resultaten behalen.

En door echt te weten waartoe de hond in staat is, zal hij de toe te passen methodes kunnen aanpassen.

Dan zal zijn karakter geleidelijk aan evolueren. Je moet geduld hebben, maar ook goed letten op de gebaren en gewoonten van dit zeer jonge huisdier.

De beste manier om een puppy met succes te trainen is om de techniek aan te passen aan zijn mentaliteit en om zachtaardig, geduldig en begripvol te zijn.

Maar je moet niet vergeten hem te belonen als hij vooruitgang boekt en hem te straffen als hij iets doet dat als onzin wordt beschouwd.

Het is door speciale aandacht te besteden dat je een goede relatie kunt onderhouden en duidelijk kunt maken wie de leiding heeft.


Dit Artikel Delen!