Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Dimitri Michel

Hoe leer ik mijn hond kunstjes?

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
hond rent door een band
Iedereen heeft minstens één keer in zijn leven een uitzonderlijk goed opgevoede hond op televisie gezien, die trucjes en andere indrukwekkende kunstjes kon.

Op dat moment keek je naar je hond en dacht je dat het leuk zou zijn als hij dat ook kon. Misschien dacht u dat uw huisdier gewoon te dom was om dit soort prestaties te leveren.

Dat is het makkelijkste en meest geruststellende antwoord. Maar is het niet bij je opgekomen dat jij, de eigenaar, misschien niet capabel genoeg bent om je huisdier op deze manier te trainen?

We willen je niet beledigen, maar het is altijd goed om jezelf in vraag te stellen.

Hoe leer je je hond trucjes?

In feite is het trainen van je hond om trucjes te doen dezelfde basisregels die je gebruikt om hem op een natuurlijke manier te trainen. En als je hond niet komt als je hem roept, niet blijft als je het hem vraagt of niet gaat liggen als je het hem vraagt, dan moet je daar beginnen.

Als je niet het geduld en de discipline hebt om je hond volgens de strengste regels te trainen, probeer hem dan niet eens kunstjes te leren, want dan verspil je je tijd.

Zoals hierboven vermeld, is een hond trucjes leren doen hetzelfde als hem de basisregels van training leren, alleen ingewikkelder. Daarom moet je nog meer geduld hebben, effectief met je hond communiceren en de oefeningen regelmatig herhalen, in de vorm van oefeningen, om ervoor te zorgen dat hij ze begrijpt.

Vaak, vooral als je truc vereist dat je vrij complexe acties uitvoert, moet je de beweging opsplitsen en je hond de verschillende fasen van de truc leren, beetje bij beetje, totdat hij ze perfect begrijpt.

Er zijn niet echt extra regels om hem al deze trucs te leren (nuttig of niet). Vergeet echter nooit dat je hond geen machine is en dat, zelfs als je hem traktaties moet geven als stimulans, dat niet betekent dat hij niet ook recht heeft op regelmatige pauzes.

Ook als u merkt dat uw hond helemaal niet oplet tijdens een sessie, kunt u hem de avond alleen laten of een wandeling maken om hem te kalmeren en daarna de training hervatten.

Onthoud dat trucjes uiteindelijk ook leuk moeten zijn voor uw hond, en dat de activiteit u moet helpen om uw relatie met hem te verbeteren…


Dit Artikel Delen!