Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Dimitri Michel

Hoe je van je hond kunt houden

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
mopshond hoofd
Alle hondeneigenaren voelen genegenheid voor hun huisdieren. Nieuwe hondeneigenaren kunnen echter in de war raken en niet weten hoe ze hun liefde voor hun nieuwe metgezel moeten uitdrukken.

Er zijn zoveel keuzes en er is veel verkeerde informatie, dat je uiteindelijk op je gevoel afgaat. Je denkt misschien dat het heel eenvoudig is: eten, water en onderdak is alles wat hij nodig heeft om gelukkig te zijn.

Dat is niet helemaal waar. Honden moeten weten dat “hun familie” onvoorwaardelijk van ze houdt.

Hier zijn enkele eenvoudige en effectieve manieren om uw geliefde hond te laten zien dat u van hem houdt.

Hoe houdt u van uw hond?

Uw hond trainen

Als uw hond naar buiten moet voor wat frisse lucht, aarzel dan niet om hem mee te nemen voor een wandeling. U weet dat hij naar buiten wil als hij u smekende blikken toewerpt, bij de deur gaat staan, enz. Soms kan hij janken, krabben en blaffen om je te laten zien dat hij buiten beweging nodig heeft.

Aai uw hond

Als hij zijn kop op je schoot legt, krab dan achter zijn oren. Honden willen gewoon geliefd zijn. Ze houden van nek- en buikkrabben. Hondenmassage is een van de beste manieren om je genegenheid voor je hond te tonen.

Beloon uw hond

Veel honden, zoals Goldens en Shelties in het bijzonder, zijn er om hun baasje een plezier te doen, en dat doen ze ook. Je moet ze belonen. Geef ze gezonde traktaties die speciaal voor honden zijn gemaakt. Je hoeft de traktaties niet te kopen, je kunt thuis uitstekende hondenkoekjes maken.

Praat tegen je hond

Honden vinden het heerlijk als je tegen ze praat. Je ontwikkelt je eigen Taal en deelt veel intieme momenten. Bovendien zal je hond nooit zeggen dat je moet stoppen met vertellen over je slechte dag op kantoor.

Breng tijd door met uw hond

Uw hond houdt van aandacht. Trek wat tijd voor hem uit. Zelfs als je die tijd samen doorbrengt voor de tv, terwijl je zijn oren aait, zal hij de aandacht die je hem geeft waarderen.

Uw hond moet een prioriteit zijn

Maak vaste tijden voor het voeren en uitlaten van uw hond. Uw hond zal van u houden omdat hij voelt dat u geïnteresseerd bent in zijn welzijn. Zorg elke dag op hetzelfde tijdstip voor uw hond, zodat hij er een gewoonte van maakt u te verwachten.

Koester uw hond

Respecteer altijd uw hond en de liefde die hij in uw huis heeft gebracht. Wees vriendelijk, zorgzaam en attent in de manier waarop u met uw hond omgaat. Behandel uw hond gewoon als een lid van het gezin.

Geef uw hond een comfortabele, schone slaapplaats

De slaapplaats van uw hond moet van hem alleen zijn. Het moet niet gedeeld worden met stapels wasgoed of opbergdozen. Zorg ervoor dat er geen mensen of andere bronnen van verstoring in de weg liggen.

Disciplineer uw hond

Net als bij een kind, als u uw hond geen discipline bijbrengt, betekent dit dat u niet genoeg van hem houdt. Wanneer uw hond iets verkeerd doet, disciplineer hem dan! U kunt dit doen door streng te zijn en hem aan de regels te herinneren.

Tips om van uw hond te houden zoals hij verdient

– Gebruik dezelfde woorden wanneer u uw hond goed van kwaad leert. Op die manier zal uw hond beginnen te begrijpen wat u van hem verwacht.

– Vergeet niet dat u niet rijk hoeft te zijn om van uw hond te houden.

– U moet streng maar niet kwetsend zijn om uw hond discipline bij te brengen. Houd oogcontact en vergeet niet om snel te vergeven.

– Hoewel specifieke commando’s belangrijk zijn, kun je het beste in eenvoudig Frans tegen je hond praten met deze korte commando’s. Uw spraak zit vol verbuigingen en patronen die uw hond zal onthouden, zelfs als hij de details van wat u zegt niet begrijpt.

– Ga naar de juiste bronnen om erachter te komen hoe u van uw hond kunt houden. Geloof niet alles wat u op internet leest of wat andere hondeneigenaren u vertellen. Gebruik gezond verstand!


Dit Artikel Delen!