Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Chroompicolinaat om af te slanken

transapente pixel
Chroompicolinaat

Voedingssupplementen van hoge kwaliteit bevatten vaak chroompicolinaat in hun formule. Dit spoorelement wordt in verband gebracht met een gezonde stofwisseling, gewichtsverlies en spiertoename bij sporters.

Om meer te weten te komen over alle voordelen van dit mineraal en hoe het echt werkt, moeten we eerst begrijpen hoe het van nature werkt. Chroom is een essentiële stof in een aantal reacties in het lichaam, en het is handig om er meer over te weten.

Wat is chroompicolinaat?

Voordat het bekend werd in de formules van afslankproducten of voor sporters, is chroom in de eerste plaats een mineraal dat van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. Het was al meer dan 2 eeuwen bekend en de eigenschappen ervan werden in de jaren 1950 opgehelderd. Er zijn echter nog steeds een aantal grijze gebieden met betrekking tot al zijn eigenschappen en zijn rol in de verschillende stofwisselingsreacties van het lichaam.

De doses chroom in het lichaam zijn zeer laag, tot het punt waar het kan worden gedetecteerd in sporenvorm. Maar deze microhoeveelheden zijn over het algemeen voldoende om de functie van chroom te garanderen. Naarmate je ouder wordt, kun je een chroomtekort verwachten, maar dit komt zelden voor. Wanneer het lichaam echter hoge suikerspiegels in het bloed begint op te hopen, als gevolg van insulineresistentie, kan een chroomtekort als oorzaak worden aangewezen.

De op de markt gebrachte vorm van chroom bevat picolinezuur. Daarom wordt het chroompicolinaat. Dit is een biologische vorm die alle voordelen van chroom biedt. Er bestaan echter ook giftige vormen van chroom, die in de industrie worden gebruikt.

Bronnen van chroom in voeding

Eigeel chroompicolinaatVerschillende voedingsmiddelen zijn een goede bron van chroompicolinaat. Deze omvatten biergist dat wordt beschouwd als een supervoedsel omdat het rijk is aan verschillende voedingsstoffen, waaronder chroom. Volkoren granen en groene groenten leveren ook een goede dosis van dit spoorelement.

Een goede hoeveelheid chroom wordt ook gevonden in dierlijke producten, voornamelijk in lever en in eidooier.

Hoe werkt chroompicolinaat?

Chroom speelt een belangrijke en essentiële fysiologische rol in het lichaam. Het is dankzij chroom dat insuline zijn rol kan vervullen om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Deze functie is essentieel als we stofwisselingsziekten willen voorkomen, zoals diabetes, hoge bloeddruk, nierproblemen veroorzaakt door diabetes en een groot aantal andere ziekten die worden veroorzaakt door slecht gecontroleerde diabetes.

Chroom Cr-PicolinaatOm de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, transporteert insuline de glucosemolecuul naar de cellen. Er zijn receptoren op celmembranen die insuline herkennen en ervoor zorgen dat het glucose in de cel brengt om het vervolgens als energie te gebruiken. Onderzoekers hebben ontdekt dat chroom ervoor zorgt dat insuline door de celreceptoren wordt herkend.

Stel je de cel voor als een gesloten deur: insuline klopt op de deur en chroom is de sleutel die de deur opent en het pakketje glucose binnenlaat. Op deze manier wordt de lus gesloten en bevindt de suiker zich in de cel, in plaats van vrij in het bloed te blijven en schade te veroorzaken als de concentratie stijgt. Deze functie heeft chroom de bijnaam insuline cofactor opgeleverd, een soort reisgenoot, maar vooral een goede reisgenoot!

De betrokkenheid van chroom bij het glucosemetabolisme helpt indirect de opslag van vet te voorkomen, omdat suiker door de cellen wordt gebruikt in plaats van te worden omgezet in vet. Dit is wat er gebeurt bij insulineresistentie.

De voordelen van chroompicolinaat

Chroom speelt een essentiële rol in het metabolisme van suikers en lipiden. Het wordt aanbevolen voor gewichtsverlies en spiertoename bij sporters. Niet al deze eigenschappen zijn volledig bevestigd en chroom staat nog steeds in de belangstelling van onderzoekers om deze acties te bevestigen of te weerleggen.

Diabetes type 2 onder controle houden

Chroom insulineDe fysiologische rol van chroom is het helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel; deze werking is essentieel om de machine perfect te laten werken.

Op basis van deze natuurlijke werking van chroom dachten onderzoekers dat een chroominname de problemen van diabetici zou kunnen helpen oplossen door het gebruik van glucose te bevorderen en de concentratie ervan in het bloed te verlagen. Cellulaire veroudering veroorzaakt een vorm van weefselresistentie tegen insuline. Zelfs als er een goede dosis insuline beschikbaar is, kan deze door deze weerstand zijn werk niet doen.

Onderzoekers hebben onlangs een stimulerend effect aangetoond van chroompicolinaat op een enzym dat betrokken is bij de stofwisseling van suikers, waarvan de mechanismen en conclusies nog worden onderzocht.

Verlaging van het cholesterolgehalte

Chroom werkt in op het metabolisme van bloedlipiden. Het verlaagt het niveau van slechte cholesterol, dat verantwoordelijk is voor de vorming van afzettingen in de slagaders en grote schade aan het cardiovasculaire systeem kan veroorzaken. Aan de andere kant verhoogt chroom lichtjes het niveau van goede cholesterol, dat de slagaders beschermt.

Deze rol in cardiovasculaire preventie wordt momenteel gevalideerd. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met een hoog gehalte aan slecht cholesterol en verkalkte vette plaques in hun slagaders zeer lage chroomgehaltes in hun bloed hebben.

Actie op vetverlies en spiertoename

Door in te werken op de insulinegevoeligheid en het suikergebruik te verhogen, voorkomt chroom vetopslag. Als het lichaam een energiebron nodig heeft, richt het zich bij voorkeur op de vetten die worden verbrand. Van chroom wordt ook gedacht dat het een thermogene werking heeft, waardoor de basale stofwisseling van het lichaam toeneemt.

Het is ditzelfde energieleverende effect dat het mogelijk maakt om spieren op te bouwen, wanneer chroom betrokken is bij thermogenese na gebruik van vet als substraat. Deze gecombineerde effecten leveren een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het figuur, waarbij vet wordt gebruikt als brandstof voor de spierproductie.

Met andere woorden, het is mogelijk om af te vallen dankzij chroom, zonder spectaculaire verliezen te verwachten. In feite helpt het verbranden van meer vet als brandstof voor spiermassa om het figuur te modelleren en je slanker te laten lijken. Daarom stimuleert de aanwezigheid van chroom in afslanksupplementen de vetverbranding en biedt het de andere componenten echte hulp bij het bereiken van significant gewichtsverlies.

Chroom werkt ook als een milde eetlustremmer. Door de insulinegevoeligheid te verbeteren, helpt het om het gevoel van verzadiging te stimuleren en de zoete hapjes te vermijden die leiden tot het eten van te veel suiker vanwege ongecontroleerde insulinepieken.

Waarom chroompicolinaat in afslanksupplementen?

Chroompicolinaat supplementChroompicolinaat maakt het mogelijk om alle fysiologische functies uit te voeren die aan chroom worden toegeschreven, met een goede biologische beschikbaarheid. De bekendste en meest effectieve afslankpillen bevatten een geschikte dosis chroompicolinaat in hun formule, die vaak rijk is aan andere afslankingrediënten. De aanwezigheid van chroompicolinaat werkt in synergie met de andere bestanddelen om gewichtsverlies te bevorderen. Andere merken bieden chroompicolinaat op zichzelf aan. In dit geval is het meestal bedoeld om de glykemische controle te verbeteren, vooral in gevallen van pre-diabetisch syndroom.

Doseringen en bijwerkingen van chroompicolinaat

Omdat het een sporenelement is, zijn de doses chroom die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren erg laag, bijna oneindig klein! Ze worden gemeten in microgrammen. De maximaal aanbevolen dosis is ongeveer 200 microgram, ofwel ? van een gram. Chroompicolinaat veroorzaakt geen problemen bij overdosering of overmatige consumptie, omdat het lichaam overtollig chroom over het algemeen zonder problemen afvoert.

Als je een idee wilt krijgen van enkele producten die chroompicolinaat bevatten, raden we je deze twee inmiddels bekende namen van harte aan: PhenQ en PhenGold


Laatst bijgewerkt op 29 maart 2024.
Dit artikel is ook beschikbaar in : Français - English - Deutsch - Español - Italiano - Português - Polski - 日本語