Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Gerstegrassap om af te slanken

transapente pixel
Gerstegrassap
Heb je ooit gehoord van gerstegrassap? Ik neem aan dat het idee om gerst te juicen je misschien vreemd voorkomt, maar het is niet onmogelijk! Wat als ik je zou vertellen dat je echt moet overwegen om dit voedingsmiddel op te nemen in je dagelijkse eetroutine? Je zou waarschijnlijk willen weten waarom. Wel, in wat volgt, gaan we zien hoe jonge gerstscheuten (en niet de zaden) ons voorzien van een belangrijke voedingsinname, nuttig om gewicht te verliezen. Laten we de afslankende voordelen ontdekken van dit natuurlijke concentraat, gerstegrassap.

Gerstegras sap, een natuurlijk concentraat met vele voordelen

Met gerstegrassap bedoelen we een bereiding op basis van vers gekiemde jonge gerstescheuten. Je hebt twee opties:

Ontkiem de zaden zelf, thuis, pluk ze vervolgens en bereid ze tot sap met behulp van een sapcentrifuge;

Biologische gerstegras kiemen kopen op de markt. Je moet alleen het juiste product vinden!

Volgens Eric Darche, een natuurgeneeskundige gespecialiseerd in voeding en ook auteur, docent en trainer, is gerstegrassap “fenomenaal krachtig”. In de volgende video (Franstalig) legt hij in een interview uit hoe hij zijn sap bereidt en hoe het ons lichaam een duidelijke energieboost geeft.



Als je niet de hele video wilt bekijken, kun je rechtstreeks naar 4:20 minuten gaan.

Wereldwijd wordt gerst gebruikt voor diervoeder (55-60%), moutproductie (30-40%), menselijke consumptie (2-3%) en zaadproductie (5%).

Deze oeroude plant was een van de eerste gedomesticeerde granen. Het staat bekend om zijn rijkdom aan vezels, vitaminen (B-groep), ijzer, magnesium, zink, fosfor en selenium. Hierdoor is het een goed digestief. Gerst bevat ook een tiental essentiële zuren en zou een belangrijk effect hebben op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte, evenals op de darmflora.

Zaden of gerstegrassap, wat moet je kiezen?

Eigenlijk is het eten van gerst in welke vorm dan ook zeer heilzaam voor het menselijk lichaam. Net als tarwe en andere granen is het een voedingsmiddel dat in de meeste landen wordt aanbevolen door gezondheidsautoriteiten. In feite wordt de inname van granen, naast groenten en fruit, sterk aanbevolen door voedingsdeskundigen.

Gerstegrassap, geconsumeerd als voedingssupplement, werd in de jaren 60 ontdekt door een Japanse apotheker met de naam Yoshihide Hagiwara. Hij had onderzoek gedaan naar zo’n 200 verschillende planten om hun verschillende voordelen te analyseren: het resultaat was de ontdekking van de ongeëvenaarde waarde van gerst. In die tijd waren kruidensappen zoals tarwegras in de mode. Maar gerstegrassap toonde zijn hoge gehalte aan micronutriënten (waaronder vitamine B9 en superoxide dismutase) en vestigde zich uiteindelijk als een krachtige antioxidant.

Gerstegrassap wordt gewonnen uit jonge scheuten die in het licht gegroeid zijn. Ze hebben dus geprofiteerd van fotosynthese en bevatten nu chlorofyl, dat zorgt voor een goede circulatie van zuurstof in ons lichaam. In gekiemde toestand heeft gerst ook zijn gluten verloren. Gerst wordt daarom beschouwd als een goede reiniger voor het lichaam.

De voordelen van gerstegrassap voor de gezondheid

Gerst in de vorm van kiemgroentesap is rijk aan chlorofyl, enzymen, sporenelementen, antioxidanten en micronutriënten en heeft een aantal heilzame eigenschappen voor het lichaam. Deze omvatten

Antioxidant :

Antioxidanten zijn verbindingen die de schadelijke effecten van vrije radicalen bestrijden. Gerst bevat twee belangrijke families antioxidanten: tocotriënolen (vitamine E) en flavanolen (fenolverbindingen).

pH-regelaar :

Dankzij zijn natuurlijke samenstelling reguleert gerst onze pH-waarde door ons lichaam te alkaliseren. Het bestrijdt dus de verzuring die aan de basis ligt van veel ziekten.

Metabolisme booster :

Gerst is rijk aan oplosbare vezels, meer bepaald bèta-glucanen. Deze spelen een cruciale rol in het verlagen van het totale cholesterolgehalte en het slechte cholesterolgehalte (LDL) in het bloed.

De aanwezigheid van deze vezels bevordert ook een vlottere spijsvertering, wat de opname van voedingsstoffen en de afvoer van gifstoffen en afvalstoffen aanzienlijk verbetert.

Anti-vermoeidheid :

Dit voedingssupplement is aangewezen om vermoeidheid, stress en voedingstekorten tegen te gaan. Het zou ook een gunstige invloed hebben op het geheugen en het immuunsysteem.

Eetlustremmer :

Wanneer gerst in zijn geheel, in bloem of in sap wordt gegeten, geeft het een zeer vol gevoel, dat meer dan anderhalf uur na de maaltijd aanhoudt. Dit effect is zeer gunstig bij diëten om af te vallen.

Hoe neem je gerstegrassap?

Gerstegras sap glasNaast de natuurlijke vorm, zoals hierboven uitgelegd in de video, kan gerstegrassap ook worden gevonden in poedervorm voor verdunning, of zelfs in tabletvorm. Deze laatste zijn ontworpen voor mensen die misschien afgeschrikt worden door de zeer ‘groene’ smaak, die doet denken aan spinazie! Een trucje is om het te mengen met wortels of appels.

Omdat het een puur natuurlijk product is, is er geen risico op bijwerkingen. Maar overdrijf het niet. Veel specialisten raden kuren aan van 20 tot 50 dagen.

BELANGRIJK: voor bevestigde effecten moet je gerstegrassap op een lege maag consumeren, 20 voor de maaltijd. Je kunt er ook voor kiezen om het twee uur later te consumeren: het doel is om dit voedsel op zichzelf te laten inwerken.

Geniet van gerst in al zijn vormen…

Gerst vind je in veel verschillende vormen in de keuken: gepelde of geparelde zaden, meel, in salades, soepen, vlokken, jonge scheuten, enz. Je kunt profiteren van de voedingswaarde ervan, die nu is bevestigd. Ik raad je aan om het te overwegen als onderdeel van je wekelijkse routine, natuurlijk in combinatie met een goed sportprogramma om je te helpen je vetten te ‘verteren’.


Laatst bijgewerkt op 2 april 2024.
Dit artikel is ook beschikbaar in : Français - English - Deutsch - Español - Italiano - Português - Polski - 日本語