Vermijd oplichting en afzetterij met onze beoordelingen

Artikel door Dimitri Michel

Hondentraining: wat je niet moet doen

Bijgewerkt op 31 oktober 2023.

transapente pixel
de hond die zijn baas uitlaat
Hondentraining is niet iets om lichtvaardig op te vatten, want een hond is bovenal een levend wezen dat gerespecteerd en gekoesterd moet worden.

Honden hebben gevoelens en kunnen reageren als mensen. Je moet bepaalde fouten vermijden en er alles aan doen om het leerproces soepel te laten verlopen.

Hier zijn een paar fouten die je nooit mag maken!

Fouten die je moet vermijden als je je hond goed wilt trainen

Denk niet dat honden, hoe intelligent ze ook zijn, hun eigen manier van doen hebben!

Toegegeven, niet alles is waar, maar in werkelijkheid reageert dit huisdier volgens de reacties van zijn baasje. Je moet dus altijd rekening houden met de instincten van je huisdier.

Je moet een hond nooit overdreven uitschelden, omdat het risico bestaat dat hij zich tegen je keert of slecht tegen je reageert. Als je tegen het dier schreeuwt, zal het niet reageren en zeker niet gehoorzamen.

Hondentraining moet geleidelijk en geduldig gebeuren. Je moet hem niet dwingen iets te doen als hij nog niet geleerd heeft hoe het moet.

Dan moet je positief en volhardend zijn. En vergeet nooit om hem te belonen voor wat hij gedaan heeft om hem te motiveren.

Moeilijkheden bij het opvoeden van de beste vriend van de mens

Franse Bulldog gegroepeerd en aandachtig
Moeilijkheden ontstaan wanneer de eigenaar zijn hond niet begrijpt. En het zijn over het algemeen het gebruik van de riem, respect voor netheid en het weigeren van commando’s die de grootste trainingsproblemen opleveren.

Het belangrijkste is om de oefeningen verschillende keren te herhalen. Hondeneigenaars moeten training niet licht opvatten en ervoor zorgen dat ze goed geïnformeerd zijn of, indien nodig, een beroep doen op een professionele hondengeleider.

De gevolgen van slechte training

Er zijn altijd risico’s te vrezen als je besluit je huisdier niet te trainen. Als je huisdier slecht getraind is, kan het ongecontroleerd reageren en zich op een gênante manier gedragen.

Maar ze kunnen zich ook tegen hun baasjes keren als die hen niet echt kennen. Met andere woorden, in plaats van gezelschap te bieden, kan het een gevaar vormen voor de eigenaar.

Praktisch advies voor het trainen van je hond

Het trainen van honden kan moeilijk zijn als je niet over de juiste methoden beschikt. Het belangrijkste is om het dier onder controle te houden, het te temmen zodat het de regels en commando’s gehoorzaamt.

Hier zijn enkele basistips:

– Huisdieren moeten gevoed worden na de gezinsmaaltijden en mogen niet met de hand eten krijgen terwijl jij aan het eten bent.

– Je huisdier moet op zijn eigen plek slapen, niet in het bed van zijn baasje, zodat het weet dat het verboden is om op fauteuils te klimmen.

– Aaien is toegestaan, maar je moet weten hoe je het kunt beperken.

– Als je met je hond praat, moet je weten hoe je jezelf kunt opdringen en hem kunt domineren. Dat betekent streng zijn en weten hoe je “nee” moet zeggen.

– Je moet je hond leren onderscheid te maken tussen goed en fout: beloon hem voor het eerste en berisp hem voor het tweede.


Dit Artikel Delen!